Van Nistelrooij over Gakpo: 'Verkopen onze beste spelers nooit binnen Nederland'

door Bart Veenstra 80

Bron De Telegraaf

Van Nistelrooij over Gakpo: 'Verkopen onze beste spelers nooit binnen Nederland'

door Bart Veenstra 80

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij heeft vrijdagochtend laten weten dat een overgang van Cody Gakpo naar Ajax voor PSV nooit een optie zou zijn. De aanvaller was in de zomer erg gewild, maar bleef uiteindelijk bij de topclub uit Eindhoven.

De Telegraaf meldde vrijdagochtend dat het management (SEG) van Gakpo de speler zou hebben aangeboden bij Ajax. Men zag Gakpo bij Ajax als opvolger van de naar Manchester United vertrokken Antony. Ajax hapte echter niet toe en mede daardoor bleef Gakpo bij PSV.

'Ik weet het beleid van PSV', zegt Van Nistelrooij, geciteerd door Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns. 'Dan weet je dat we onze beste spelers nooit binnen Nederland zouden verkopen. Daar heb ik me nooit zorgen over gemaakt. Wat er verder omheen gebeurt en wie waar aanbiedt, daar heb ik geen boodschap aan.’

Gakpo besloot zelf bij PSV te blijven, Ajax haalde Ocampos

Gakpo stond ook in de concrete belangstelling van Southampton en Leeds United. Volgens De Telegraaf zou Southampton zelfs een akkoord hebben bereikt met PSV over een transfersom van 43 miljoen euro, maar besloot Gakpo uiteindelijk zelf om bij PSV te blijven.

Ajax op zijn beurt haalde Lucas Ocampos als opvolger van Antony. De Argentijnse aanvaller wordt voor een seizoen gehuurd van het Spaanse Sevilla. De huursom voor Ocampos bedraagt vier miljoen euro. Na dit seizoen zou Ajax de Argentijn definitief kunnen overnemen. Daarvoor zal Ajax dan wel een transfersom van zestien miljoen euro moeten betalen.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.