De Jong helpt Sydney FC aan belangrijke zege

door Bart Veenstra 7

Siem de Jong heeft zijn tijdelijke club Sydney FC aan een belangrijke zege geholpen. Op bezoek bij stadsgenoot Western Sydney Wanderers werd met 1-3 gewonnen. De Jong maakte de belangrijke 1-2.

Oriol Riera had de thuisploeg na een klein halfuur nog op voorsprong gezet, maar nadat Vedran Janjetovic rood kreeg, was het gedaan met Western Sydney Wanderers. Nog voor rust maakte Alex Broque gelijk voor Sydney FC.

Een klein kwartier na rust reageerde De Jong attent bij een afvallende bal uit een corner. Zodoende kwamen de bezoekers op een 1-2 voorsprong. Voor de door Ajax verhuurde speler betekende het zijn eerste competitiegoal voor Sydney FC. Eerder was hij in het bekertoernooi ook al trefzeker en ook toen was Western Sydney Wanderers de tegenstander. De voorsprong werd in de slotfase nog verder uitgebreid tot 1-3 door een doelpunt van Jacob Tratt.

Verwacht jij dat Ajax een 4-0 overwinning boekt op De Graafschap? Zet in en krijg 7 keer je inzet terug!