Ajax betuigt medeleven met slachtoffers stadionramp Indonesië

door NielsOpdam 11

Bron Ajax

Ajax betuigt medeleven met slachtoffers stadionramp Indonesië

door NielsOpdam 11

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax heeft zondagochtend zijn medeleven betuigd met de slachtoffers van de stadionramp in Indonesië. In de nacht van zaterdag op zondag kwamen er zeker 174 mensen om het leven bij rellen in en om het Kanjuruhan-stadion in Malang, op Java.

Na het duel tussen Arema FC en Persebaya Surabaya gingen supporters van de rivaliserende clubs elkaar te lijf. De Indonesische politie zette traangas in om de menigte uiteen te drijven. Daardoor ontstond er paniek en werden bezoekers onder de voet gelopen. Er zijn zeker 174 mensen overleden en er raakten ruim 300 mensen gewond.

'We zijn diepbedroefd door de tragedie in Malang, Indonesië. Er mag nooit geweld zijn bij een voetbalwedstrijd. De gedachten van iedereen bij Ajax zijn bij alle betrokkenen', schrijft de Amsterdamse club zondagochtend op Twitter. Voorafgaand aan alle eredivisiewedstrijden van zondag wordt er een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers, zo heeft de KNVB bekendgemaakt.

Stadionramp in Malang behoort tot grootste stadionrampen ooit

De stadionramp in Malang behoort tot de grootste stadionrampen ooit. In 1964 vielen de meeste doden bij een voetbalwedstrijd tijdens de interland tussen Peru en Argentinië. In Lima bestormden fans van Peru het veld, waarna de politie traangas inzette. Destijds vielen er 328 doden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.