AD verwacht twijfelgevallen Kaplan en Šutalo in Ajax-basis voor uitduel met Sparta

door Timo Suur 139

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht twijfelgevallen Kaplan en Šutalo in Ajax-basis voor uitduel met Sparta

door Timo Suur 139

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ahmetcan Kaplan en Josip Šutalo zullen bij Ajax in de basis staan voor het uitduel met Sparta Rotterdam, zo verwacht het Algemeen Dagblad. Het tweetal viel tijdens de wedstrijd tegen Aston Villa (4-0 verlies) uit met blessures, maar ze worden fit genoeg geacht voor komende zondag. Devyne Rensch moest ook het veld geblesseerd verlaten in Engeland, maar hij zit nog een schorsing uit.

Onder de lat is Diant Ramaj een vaste waarde geworden bij Ajax en hier worden geen wijzigingen in verwacht voor het uitduel in Rotterdam. Gerónimo Rulli is al een tijdje terug van een langdurige schouderblessure, maar moet de goed presterende Ramaj voor zich dulden. In de achterhoede worden Šutalo en Kaplan fit genoeg geacht door het Algemeen Dagblad voor een basisplaats. Zij zullen volgens het medium het hart van de verdediging vormen met Jorrel Hato, die afgelopen week zijn contract verlengde tot medio 2028.

Tristan Gooijer moest tegen Aston Villa een schorsing uitzitten in Europees verband, maar de jongeling wordt tegen Sparta Rotterdam weer terug in de Ajax-basis verwacht. Hij moet de rechterflank gaan bestrijken, terwijl Borna Sosa opnieuw de linkervleugelverdediger is volgens het medium. Op het middenveld worden er ten opzichte van de laatste duels waarschijnlijk geen veranderingen doorgevoerd. Dit betekent dat Jordan Henderson en Sivert Mannsverk het meest controlerende duo zouden zijn.

In de punt van de aanval staat naar alle waarschijnlijkheid opnieuw Brian Brobbey. De spits kampt de laatste weken met klachten, maar er worden geen problemen verwacht richting het uitduel met Sparta Rotterdam. Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson zullen naar verwachting de twee aanvallende middenvelders zijn achter Brobbey. Mogelijk maakt Steven Bergwijn tegen de Rotterdammers zijn rentree na ruim een maand blessureleed. De aanvoerder begint waarschijnlijk op de bank en zal naar verwachting in de tweede helft zijn rentree maken.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Ramaj; Gooijer, Šutalo, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson; Mannsverk, Taylor, Hlynsson; Brobbey.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.