Kaplan opgenomen in selectie Turkse nationale ploeg

door Jari Perridon 33

Bron Türkiye Futbol Federasyonu

Kaplan opgenomen in selectie Turkse nationale ploeg

door Jari Perridon 33

Bron Türkiye Futbol Federasyonu

Ahmetcan Kaplan is voor het eerst opgenomen in de selectie van de Turkse nationale ploeg, zo meldt de Turkse voetbalbond. De centrale verdediger speelt nog niet zo lang in het eerste van Ajax, maar doet het uitstekend. Zijn goede optredens in het shirt van Ajax zijn niet onopgemerkt gebleven.

Kaplan maakte op 25 februari zijn debuut voor Ajax 1 en is sindsdien basisspeler bij de Amsterdammers. In het nieuwe systeem met vijf verdedigers blonk Kaplan als een van de weinige spelers uit binnen het elftal van trainer John van 't Schip. Zodoende is hij als debutant opgenomen in de selectie van Turkije.

De Turkse nationale ploeg speelt op 22 maart en vriendschappelijke oefeninterland in Hongarije. Vier dagen later gaan de Turken op bezoek bij Oostenrijk, een van de tegenstanders van Nederland op aankomend EK. Na deze interlandperiode zal de Turkse ploeg zich gaan richten op het EK in Duitsland.

Turkije op het EK

Op het EK gaat Turkije het in de poulefase opnemen tegen Portugal en Tsjechië. De derde tegenstander is nog niet bekend. Dit wordt een van de play-offwinnaars die in komende interlandperiode bekend worden. De mogelijke opties zijn Georgië, Griekenland, Kazachstan en Luxemburg.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.