Terneergeslagen Brobbey: 'Als je ziet wat voor fouten wij achterin maken...'

door Jari Perridon 89

Terneergeslagen Brobbey: 'Als je ziet wat voor fouten wij achterin maken...'

door Jari Perridon 89

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey is van mening dat Ajax veel fouten maakte en zo Aston Villa in het zadel hielp. Dit laat hij weten voor de camera van Veronica. De spits stond in deze formatie wederom alleen in de voorhoede en kwam tot weinig goede kansen. Het talent vind dat Ajax het verlies deels aan zichzelf te danken heeft.

'Zij zijn natuurlijk de betere ploeg, laten we eerlijk zijn. Maar als je ziet wat voor fouten wij achterin maken...', aldus Brobbey, die de schuld niet op anderen wil afschuiven. 'Iedereen kan fouten maken eerlijk gezegd. Kan gebeuren, denk ik.' Vervolgens kreeg Brobbey de vraag of hij zich niet ergert aan de vele fouten. 'Ja klopt, maar wat kan je eraan doen?'

Brobbey speelde in de heenwedstrijd een moeizame wedstrijd in de spits bij Ajax, dat was donderdagavond niet anders. 'Niks gecreëerd denk ik, dus dat is niet goed. Het was erg moeilijk voorin. We kwamen moeilijk in de wedstrijd. Het ging vandaag allemaal zo moeizaam', aldus Brobbey, die aangeeft dat Bergwijn en Berghuis gemist worden bij Ajax. 'Ik hoop dat ze weer snel fit zijn.'

Brobbey heeft het lastig in dit systeem

Brobbey vindt dat dit systeem niet ideaal is voor hem, maar wil het niet als excuus gebruiken. 'Ik doe gewoon wat de trainer van me vraagt. Als hij dit wil dan speel ik graag op deze manier voor hem', aldus Brobbey, die wel vond dat deze wedstrijd om een systeem met vijf verdedigers vroeg. 'Het lukte alleen niet vandaag', waarna Brobbey nog eens benadrukt dat het systeem de spitspositie niet ten goede komt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.