Van 't Schip denkt niet aan opstappen: 'Ga door tot het einde van het seizoen'

door Bart Veenstra 125

Bron AS

Van 't Schip denkt niet aan opstappen: 'Ga door tot het einde van het seizoen'

door Bart Veenstra 125

Bron AS

John van 't Schip denkt na de harde 4-0 nederlaag van Ajax bij Aston Villa niet aan opstappen. Dat laat de oefenmeester weten op een persconferentie na afloop van de uitschakeling van de Amsterdammers in de Conference League.

Nu Ajax is uitgeschakeld in het Europese toernooi is het een feit: Ajax pakt dit seizoen wederom geen prijs. Een grote teleurstelling voor de club en zo ook voor de interim-trainer. 'Ik ben heel erg teleurgesteld', zegt Van 't Schip op de persconferentie. Een reden om de handdoek in de ring te gooien is het niet, zo vertelt hij. 'Ik ga door tot het einde van het seizoen', wordt hij geciteerd door VoetbalPrimeur.

Van 't Schip legt vervolgens uit dat hij de club wil helpen. 'Dat verandert niet. Sparta wordt zondag heel lastig, daarna is de interlandbreak. We hebben genoeg wedstrijden om de vijfde plek veilig te stellen', aldus de trainer.

Sinds begin november staat Van 't Schip aan het roer als interim-trainer van Ajax. Met de club klom hij op van plek achttien (virtueel) naar plek vijf. Op dit moment lijken plekken drie en vier ver weg, terwijl de club dus ook werd uitgeschakeld in de Conference League en eerder al in het Nederlandse bekertoernooi. Voor nu lijkt het erop dat Van 't Schip na dit seizoen een rol zal bekleden in het technisch management van Ajax.

Nieuwe trainer Ajax

De NOS noemde vrijdag drie mogelijke nieuwe trainers van Ajax. Zo werd Dave Vos, nu nog trainer van Jong Ajax, genoemd door het publieke medium. Ook de namen van Pepijn Lijnders en Pascal Jansen worden genoemd. Wat betreft Lijnders is het wel onduidelijk of het gaat om een functie als hoofdtrainer of als assistent-trainer. Lijnders is jarenlang assistent-trainer geweest van Jürgen Klopp bij Liverpool, terwijl hij in het recente verleden als hoofdtrainer bij NEC geen succesvolle periode kende. Jansen op zijn beurt werd ontslagen bij AZ. Sinds zijn ontslag in Alkmaar werd hij twee keer gespot in de Johan Cruijff ArenA, al had dat niets te maken met een mogelijke functie bij Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.