AD verwacht Taylor terug in de basis voor Champions League-duel met Rangers

door Gino Haverkamp 11

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht Taylor terug in de basis voor Champions League-duel met Rangers

door Gino Haverkamp 11

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Kenneth Taylor voor het Champions League-duel met Rangers FC terugkeert in de basiself van Ajax. Zaterdag, tegen SC Cambuur, begon de jongeling nog op de bank ten faveure van Davy Klaassen, die zich echter mag gaan opmaken voor een reserverol.

Taylor is deze jaargang een basisklant bij Ajax 1, maar moest tegen de Leeuwarders toch Klaassen voor zich dulden. Trainer Alfred Schreuder gaf aan dat hij beschikt over meer dan elf basiswaardige spelers en zodoende meerdere voetballers de kans moeten krijgen. Klaassen kreeg die kans zaterdag dus, maar moet naar alle waarschijnlijkheid woensdagavond zijn meerdere erkennen in Taylor.

Verder sleutelt Schreuder niet aan de opstelling ten opzichte van het duel met SC Cambuur, zo wordt verwacht. Dat betekent dat Taylor op het middenveld vergezeld zal worden door Edson Álvarez en Steven Berghuis. Aanvoerder Dušan Tadić speelde dit seizoen regelmatig als meest vooruitgeschoven middenvelder, maar naar verluidt vult Berghuis deze rol weer in. Dat betekent dat de Serviër waarschijnlijk begint als rechtsvoor, met Steven Bergwijn en Brian Brobbey als zijn aanvalspartners.

Bassey maakt CL-debuut tegen voor hem bijzondere tegenstander

Achterin worden er ook geen wijzigingen verwacht. Remko Pasveer zal dus keepen en voor hem staat het kwarter bestaande uit Devyne Rensch, Jurriën Timber, Calvin Bassey en Daley Blind. Voor Bassey wordt het een bijzondere avond. Niet alleen maakt hij zijn Champions League debuut; dat doet hij gelijk ook tegen de club die hij deze zomer verruilde voor Ajax.

Vermoedelijke opstelling Ajax

Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Álvarez, Taylor, Berghuis; Tadić, Bergwijn; Brobbey.

Denk jij dat Steven Bergwijn opnieuw het openingsdoelpunt maakt?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.