Aannemer heeft in conflict met Labyad slechts beschikking over video van één minuut

door Bart Veenstra 25

Bron Algemeen Dagblad

Aannemer heeft in conflict met Labyad slechts beschikking over video van één minuut

door Bart Veenstra 25

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Hocein Zouhri, de aannemer die onder meer aangifte deed tegen Ajax-speler Zakaria Labyad, krijgt via een kort geding niet alle camerabeelden van het incident van de zomer van 2020 in handen. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdagochtend.

De beelden van de vermeende mishandeling door Labyad blijven spoorloos en de rechter gelooft het verweer van het beveiligingsbedrijf dat er geen beelden (meer) zijn, zo valt te lezen. Voor nu moet de aannemer het doen met één minuut film die zijn juridisch adviseur Karim Aachboun wel in handen heeft.

Via een kort geding probeerde de aannemer eerder deze maand de beelden in handen te krijgen. Die beelden zijn gemaakt door camera's van Labyad. Het gerechtshof had Labyad veroordeeld tot afgifte van deze beelden. Nu blijkt dat het beveiligingsbedrijf - dat de beelden zou moeten hebben - de beelden niet (meer) heeft. De kortgedingsrechter liet weten dat als de beelden er niet zijn, hij ook geen toewijzing kan doen om de beelden te overhandigen.

Wat is er te zien op de beschikbare video?

Op de video die wel beschikbaar is, is te zien dat een man - leunend tegen een auto - door meerdere mannen word omringd en enkele klappen krijgt. Labyad lijkt ook in beeld te komen, al is het niet goed te zien wat de Ajacied precies doet.

Het incident vond plaats in de zomer van 2020, al kwam de zaak pas eind oktober 2021 in het nieuws. Zouhri had werkzaamheden aan de villa van Labyad verricht, waar Labyad op zijn beurt niet tevreden over zou zijn geweest. Dat liep uit tot een confrontatie. Zouhri zou zelfs bedreigd zijn met een vuurwarpen. Labyad deed overigens aangifte wegens huisvredebreuk en bedreiging.

Ajax bij bookmakers nog steeds favoriet voor landstitel ondanks koppositie PSV!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties