'Schöne kent ook financiële problemen met Genoa'

JesseTH, 09-10-2020 om 16:45, 4084 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De problemen voor Lasse Schöne bij Genoa stapelen zich op. Vanwege onenigheid tussen de trainersstaf en de technisch directeur van de club werd de Deen niet ingeschreven voor de Serie A en dus speelt hij dit kalenderjaar niet meer. Er komt echter nog een probleem bij, want hij heeft nog enkele maandsalarissen tegoed.

Revien Kanhai, onderdeel van Forza Sports Group en zaakwaarnemer van Schöne, was eerder al niet te spreken over de gang van zaken bij Genoa en daar komt dit nog eens bovenop. 'Over de hele gang van zaken hebben we deze week ons zegje gedaan, maar we laten het er niet bij zitten', zo laat Kanhai duidelijk weten in gesprek met Voetbal International.

'Er wordt op een schandalige manier met Lasse omgegaan en aangezien er al langere tijd afspraken worden geschonden komen we in actie. Er is inmiddels direct juridische actie ondernomen omdat dit tegen alle juridische waarborgen en vergelijkbare zaken vanuit FIFA en het CAS ingaat. Er is een sommatiebrief gestuurd waarin de club wordt gewezen op de schendingen van het contract.'

De agent baalt er in eerste instantie al flink van dat Schöne in 2020 niet meer in actie zal komen in een officieel duel. De club liet het pas te laat weten aan de international en diens management, waardoor het lastig werd om nog een nieuwe club te vinden. 'Hadden ze dit ruim ervoor gedaan dan was er nog tijd geweest om het contract te ontbinden of een andere club te zoeken', aldus Kanhai.

Denk jij dat Promes scoort en Nederland wint van Bosnië en Herzegovina? Zet in en krijg 3,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jantjeajax
Owja als speler mag ook hoor
0 0
Jantjeajax
Kom terug man als is het als trainer voor vrije trappen en mentaliteit
0 0
Sprinter
Ronduit schandalig maar helaas ook geen uniek verhaal. Als Genoa wat betreft het inschrijven het kamp Schöne op tijd had geïnformeerd dan was men nu van elkaar af geweest. Scheelt een hoop gezeik en reputatieschade. Wat is dat toch met Italianen en het nakomen van hun afspraken.
3 0
JariHeijden
Treurig idd. Als hij nog enkele maandsalarissen tegoed heeft, kan zijn contract ontbonden worden. Drie keer niet betalen is recht op contractontbinding. Dat zijn FIFA regels. Dat houdt in dat je je handen vrij hebt en naar een andere club kunt gaan.

Die achterstallige maandsalarissen kun je vervolgens ook weer aanvechten.

Treurig dat dat dit zo gebeurt.
4 0
Daandaan
Afscheid nemen van die respectloze dwazen... Altijd welkom bij ons Lasse!
4 0
Ferd
Contract ontbinden en gelijk ergens anders tekenen. Bij uitgestelde betalingen staat de cas altijd aan de kant van de speler
7 -1
Ik
De FIFA reglementen zijn in 2018 aangepast. Als een speler 2 maanden geen salaris heeft gehad dan is hij 15 dagen na aanschrijven transfervrij.

Wat overblijft zijn de transferwindows. Hij kan alleen tekenen bij een club in een competitie waar de transferwindow nog open is. Met als uitzondering dit seizoen als een speler ontslagen wordt vanwege COVID.
2 0
Ferd
Een transfervrije speler kan toch altijd ergens tekenen, ook buiten de transferwindows? Of is die regel ook aangepast?
0 0
Ajaxxxisdebeste
En direct richting De Toekomst kom maar terug op het nest goeie backup en Ajacied als Schone altijd welkom
3 0