Kishna haalt uit: 'Idee dat hij me liep te zoeken'

BvdPloeg, 29-07-2015 om 06:55, 43069 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ricardo Kishna heeft zijn transfer naar Lazio Roma binnen en dus kan hij open en eerlijk terugkijken op zijn tijd bij Ajax. De aanvaller neemt het zichzelf kwalijk dat hij niet slaagde in Amsterdam, maar ook zijn band met Frank de Boer is een belangrijke reden voor zijn vertrek. 

'Het is geen geheim dat mijn relatie met Frank de Boer niet best was', begint Kishna tegenover Voetbal International. 'Dat speelde al een tijdje. Soms ging het een fase beter tussen ons, maar we bleven tegen dezelfde problemen aanlopen. Op een gegeven moment zag ik niet meer in hoe we tot een goede samenwerking konden komen. Ik ben een liefhebber van voetbal, ik doe niets liever, maar steeds vaker ging ik met een rotgevoel naar de club. Niet vanwege het contact met medespelers, dat is altijd goed gebleven. Maar ik kreeg steeds meer het idee dat de trainer me liep te zoeken. Dat ik niks goed kon doen in zijn ogen. Dat gaat aan je vreten. Het is bij Ajax niet geworden wat ik ervan had verwacht. Zo simpel is het gewoon.'

Oorzaken zoekt hij ook bij zichzelf. 'Ik heb te wisselvallig gepresteerd. Dat weet ik van mezelf. Ik kwam vol ambities naar de grootste club van Nederland, ik heb ook echt een zwak voor Ajax gekregen. Maar ik moest verder. Ik dreigde vast te lopen. Alles bij elkaar opgeteld vond ik Lazio het best bij me passen: de speelstijl, mijn perspectieven, de mensen bij de club, de ideeën van de trainer. Bij Ajax kon ik steeds minder in mijn kracht voetballen. Ik voelde me beperkt in mijn vrijheden op het veld. In het topvoetbal krijg je taken mee, dat snap ik heus wel. Geen probleem. Maar De Boer draaft daar in door.'

De Boer loopt als een rode draad door zijn laatste seizoenen en dus ook door het interview. Kishna laakt de gebrekkige communicatie. 'Ik houd van een open manier van praten en doen. De Boer denkt daar anders over. Ik kreeg geen hoogte van de trainer en hij niet van mij. Onze communicatie was één groot misverstand. Je kunt het eigenlijk niet eens communicatie noemen. Als ik goed speelde hoorde ik niets, als ik slecht speelde hoorde ik niets. Ik heb meerdere keren met Marc Overmars gesproken over mijn moeizame relatie met de trainer. Hij zou het met de technische staf gaan bespreken. Maar van een verandering heb ik nooit iets gemerkt.'

Heb je Ricardo Kishna op je nieuwe shirt staan? Bestel hier een nieuwe!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Liefhebber61
Dat dit soort jongetjes in het buitenland soms beter presteren dan in de Eredivisie zegt al genoeg. De échte uitblinkers stellen zich dan later altijd meer in dienst van het elftal op dan tijdens hun beginperiode. Maar van de meeste omhooggelulde egootjes horen we nooit meer iets.

Kishna wordt zo'n spelertje waar we over twintig jaar van zeggen: "Waar is ie toch gebleven? Hij was een enorme belofte." En dan vinden we 'm terug als een té dikke assistent-eigenaar van een shoarmazaak in de Schilderswijk.

"Had ie maar meer naar z'n trainer geluisterd", zegt iedereen dan, "en niet naar z'n op-geld-beluste-egocentrische zaakwaarnemer.
0 0
A Cohen
Daarom geen Raiola meer als zaakwaarnemer van welke Ajacied dan ook.
Hij is de steenlegger van alle problemen met z'n cliënten.
Wil niets liever dan onrust stoken.
Dan.....gaat zijn kassa rinkelen.
Dus........iedereen vanaf 16 jaar de wacht aan zeggen.
Kies jij voor Raiola, dan kies je voor de bank, steken wij geen energie meer in jou.
Ajax gaat toch niet werken aan talenten om de zakken van die pizzabakker met z'n vierkante kop te vullen of wel soms.

Khisna laat nu zien en horen dat hij nog lang niet volwassen is.
Dit had hij vorig seizoen moeten doen, dan heb je lef.

Hij gaat t nu maken bij Lazio, denkt hij...
Samen met Minkunkel situaties bekijken en er van leren.
haha laat mij niet lachen.
0 0
gras
Stemmingmakend titeltje weer. Dat interview was juist genuanceerd waarin geen oordeel werd geveld. Kishna gaf aan dat er meerdere redenen waren waaronder zijn eigen wisselvalligheid en dat hij niet de oorzaak (enkel) zocht in speelwijze of trainer. Dat hij zich gezocht voelde is natuurlijk 200% juist. Zijn warming up was niet goed, Schone kansloos uit vorm mocht spelen terwijl Kishna net een paar aardige potten had gespeeld, omdat die Pizza weer wat riep waar Kishna voor mocht banken, etc.

Sluit dit onderwerp nou maar af.
1 0
RusselWestbrook
Die idioot die bedacht heeft dat je voetballers niet vol moet stoppen met opdrachten moeten ze ook ophangen.

Daar ben je profvoetballer voor. Je weet wel, prof, van professioneel, oftewel, je krijgt geld om je werk te doen. Als je voor de lol tegen een bal wilt trappen moet je op je pleintje blijven, zelfs amateurs krijgen (&*(^@)(*&!@#*(&)@!&*(#domme) opdrachten mee.
3 -1
gras
Hangt van de opdrachten hè? Als die is dat je wel twee keer mensen op de banken kunt krijgen, maar dat dat geen reet betekent als je 3x balverlies lijdt, ben je nogal verkeerd bezig als trainer met het signaal dat je geeft.
0 0
trainerdv
Haha, kostelijk! In Italië spreken ze alleen maar Italiaans. Hopelijk gaat hij een paar prachtige jaren vol schitterende communicatie tegemoet daar.....
1 0
afcas
Zou me niks verbazen als mino al die talenten die ie onder zijn hoede heeft alvast italiaans leert hoor...
0 0
MrBabelinho
oh oh oh, dit is schrijnend..... Wie zou ik beter willen maken, is dat een type Teemu Tainio die er geen ruk van kan of zou dat Ricardo Kishna zijn die talentvol is maar doordat hij nog niet goed beseft wat prof zijn inhoudt minder presteert. Deze domme, naïeve en onwetende opmerkingen zijn precies de reden dat de situatie ontstaan is en zo afgelopen is. Ga vooral zo door Ricardo en Juve Stabia komt dichter en dichterbij!
0 0
KRD89
Oprotten met de boer helemaal gehad, Kishna heeft 100% gelijk zo ga je niet om met mensen. Ajax gaat er alleen maar op achteruit zolang de boer trainer blijft. Leuk hoor 4 kampioenschappen maar nieuwe spelers staan stil en voetbal is zwaar klote.. Dus 1 conclusie de boer mag oprotten zomsnel mogelijk
0 -5
Johan 14
KRD89,
Jij als Feyenoorder ,rot je zelf ff op terug naar je ...........
1 0
PietBon
Boek dicht en klaar d'r mee.
1 -1
MarcoWatcher
Kunnen we ajb ophouden over deze jongen.
2 -1
Godenzoon24
Een eerlijk intervieuw in mijn ogen die de vermoedens over de Boer bevestigen. Niet gaan janken over zijn mentaliteit. Die opdrachten komen ook naar voren bij andere spelers. Want er zit geen greintje spontaniteit meer bij spelers die dat in de jeugd of bij hun oude club wel hadden. Ook geloof ik hem dat de Boer hem zocht en slecht was in de communicatie. Tevens is hij ook gewoon zelfkritisch.

Ik hoop dan ook dat de Boer echt aan zijn laatste seizoen bezig is vooraleer hij nog meer talenten de laan uitjaagt en hun ontwikkeling stagneert door teveel opdrachten!!!!
3 -4
HeinJan
Een eerlijk interview? Kom op zeg. Het was pas eerlijk geweest als Kishna en De Boer tegelijk in dezelfde kamer zouden zijn geïnterviewd.
Dit soort ruggengraatloze gasten moet je niet in je elftal willen hebben. Zo snel mogelijk de deur uit. Het gaat niet om Kishna, het gaat om Ajax. Kishna kan me verder geen bal interesseren. Net zoals die Malen. Als je niet voor Ajax wilt voetballen, vertrek alsjeblieft zo snel mogelijk, want 't zorgt voor alleen maar voor gedoe.
Iedereen die denkt dat Kishna onder een andere trainer wel die geweldige speler zou zijn geweest heeft een bord voor z'n kop. Hij kwam nauwelijks z'n man voorbij dit jaar. Wishful thinking maakt een groot talent geen goede speler. De realiteit is de werkelijkheid. De werkelijkheid is dat elke aanvaller van Ajax afgelopen jaar ondergepresteerd heeft, ook de aanvallende middenvelders. Ze zijn gewoon nog niet goed genoeg, dat was in 2014 zo en in 2015 ook.
Maar in plaats van dat te constateren is er een constante roep om een sterke ervaren LCV, want dan gaan de aanvallers in één keer goed voetballen of zo. Volgens die roepers was er met El Ghazi, Milik en Kishna zo veel talent met daarachter nog Cerny, Muric en Fischer. Dat zat wel goed.
Juist, allemaal leuk en aardig. Maar zolang ze het niet laten zien heb je er NIETS aan.
4 -2
Koscar
Het meest zorgwekkende nog wel vind ik eigenlijk de mededeling dat de Boer doordraait in het meegeven van opdrachten. Iets waar ik en velen met mij al bang voor waren, wordt nu bevestigd. Dit zie je mijn inziens ook gewoon vaak terug in het feit dat spelers sterk beginnen, maar na een tijdje onder de Boer geleidelijk aan terugvallen. Ze gaan ten onder aanhet systeem, waarin hij ook vaak de neiging heeft spelers op de verkeerde positie te zetten, om het systeem maar vast te blijven houden. Een tal van voorbeelden(sommigen zwakker dan de ander): Vd Wiel, van Rhijn, Boerrigter, Sigthorsson, Ebecillio, Klaassen(erg zwak seizoen gedraaid, ook vóór zijn blessures) , Kishna, Andersen en Boilesen.

De Boer's 'systeem' maakt veel te veel spelers kapot.
1 -4
ajaxmening
Spelers die dat niet begrijpen zoals Kishna klagen daarover vandaar , meneertje vind zichzelf tegoed voor opdrachten, speeltuin voetballer als niemand kijkt.
1 -1
Sterretje73
Dat jij gelijk op de woorden van een nog niet gearriveerd speler afgaat moet je zelf weten maar vind ik veel te kort door de bocht. Toen van Gaal in 94 een team creëerde wat nog veel voller zat met opdrachten en looplijnen hoorde je er helemaal niemand over omdat men toen met veel ervarener spelers werkte die de jonge honden ook strak aan de lijn meenamen. Het verschil is de instelling tussen een mannetje als Kishna en de spelers als Kluivert, Seedorf, Davids die hun mond hielden en hun stinkende best deden. En waarschijnlijk ook gewoonweg meer inhoud hadden dan Kishna nu. Ik zeg niet dat Kishna het niet gaat maken maar ik heb 100% meer respect voor de spelers net een instelling als eerder genoemde 3 dan een schreeuwlelijk en natrappert als Kishna. Ik hoor hier een heleboel Raiola in zijn woorden.
4 -3
Godenzoon24
Jaja want davids en Seedorf hadden geen grote bek. En wat te denken van Seedorf en op welke leeftijd hij weg ging. Bij van Gaal was er sponatniteit en creativiteit. Dat is er door de Boer toch uitgesloopt. Dat word hier toch wel bevestigd. En dan heb ik het niet over enkel en alleen Kishna maar dat zie je toch bij het hele elftal.
0 -3
Sterretje73
In die eerste jaren toen ze nog niets bewezen hadden hadden ze inderdaad nog geen grote bek en al helemaal niet tegen van Gaal. Dat was een totaal andere mentaliteit. En creativiteit onder gymleraar van Gaal ? Kom nou toch zeg...ze hadden de kwaliteiten om de strakke opdrachten naadloos uit te voeren en waren geheel gezien een echte gouden lichting die leerden, presteerden en respect voor de trainer hadden. Na het winnen van de championleague hadden ze recht van spreken en werden het echte kerels met meningen ja. Dat een enkeling als Davids er wel eens wat doms uitgooide op een wk had meer net jeugdigheid te maken dan respectloosheid.
1 0
GeleenAjax
Kishna's situatie is misschien vergelijkbaar met die van Bryan Roy destijds?
Van gaal met creativiteit en spontaniteit?! In die tijd in elk geval nog niet; van Gaal was de eerste die met zijn opdrachtenboekjes langs de lijn stond hoor!
0 0
pietje
Ok, doei.
(Inmiddels officieel rond volgens Mike Verweij).
5 -2
AFCABart
Hoe het echt zit kun je alleen weten als je erbij geweest bent.

Ik kan me er echter wel iets bij voorstellen.
Sommige trainers kunnen gewoon niet overweg met mondige spelers. Op amateur niveau maakte ik zelf ongeveer hetzelfde mee. Wanneer je op een nette manier een discussie of dialoog aangaat reageren ze geërgerd. Vervolgens merk je dat je op de training dat je er altijd tussenuit gepakt gaat worden.
Zonder Frank af te willen vallen zie ik dit best gebeuren onder hem.
6 -3
Rayno95
Kan best idd, maar bijvoorbeeld een Fischer lijkt me toch ook aardig mondig hoor.
Ik leg 'te ergens in het midden neer, ze zullen we alledrie (Raiola erbij) fouten gemaakt hebben
4 -1
AFCABart
Je moet natuurlijk ook de aard van het beestje een beetje mee laten wegen.
Fisher is een slim mannetje die heel goed weet hoe hij iets moet formuleren om zijn zin te krijgen en de partij die hij overtuigd ook nog te laten denken dat het werkelijk ook de beste keuze was.
Kishna komt uit een ander klimaat, en zal dingen anders formuleren. Dit hoeft niet te betekenen dat hij het onbeschoft doet, maar noem het minder tactisch.

Frank de boer is in mijn ogen niet de beste communicator. Dat merk je ook wel in interviews. Kishna is dit denk ik ook niet. Kortom, hun relatie is gebaseerd op miscommunicaties.
Fisher heeft zelf in de gaten wanneer er een miscommunicatie plaatsvind met Frank, waardoor hij de boel anders kan communiceren en ervoor kan zorgen dat er geen miscommunicatie plaatsvind.
Zelfde intentie, wereld van verschil in resultaat...
1 -1
ambtenaar
Ondanks dat hun relatie niet goed is heeft Frank de Boer hem wel laten debuteren en heeft hem toch iets van 30 wedstrijden laten spelen. Kishna klinkt een beetje al een verwende puber.
3 -5
JPC40
wat had hij dan moeten doen , helemaal niet laten spelen is kapitaal vernietiging, dus Kishna toch wat wedstrijden geven is de enige oplossing.
De fout van coach afdeling chefs Voormannen ect ect is chronisch gebrek aan communicatie.
0 -1
J020H
Wat een mafkees, lekker makkelijk om alle schuld op fdb af te schuiven, ben absoluut geen fanboy van fdb maar dit.. Lekker makkelijk allelmaal
5 -1
J020H
Wat een mafkees, lekker makkelijk om alle schuld op fdb af te schuiven, ben absoluut geen fanboy van fdb maar dit.. Lekker makkelijk allelmaal
1 -3
J020H
Wat een mafkees, lekker makkelijk om alle schuld op fdb af te schuiven, ben absoluut geen fanboy van fdb maar dit.. Lekker makkelijk allelmaal
0 -1
J020H
Wat een mafkees, lekker makkelijk om alle schuld op fdb af te schuiven, ben absoluut geen fanboy van fdb maar dit.. Lekker makkelijk allelmaal
1 -1
Zalazar
Dit wordt gewoon een gevalletje El Hamdaoui
3 -2
Joy
Kunnen we ons niet gewoon richten op de belangrijke wedstrijd van vanavond, in plaats van op een speler die inmiddels irrelevant is geworden? Genoeg headlines aan Kishna besteed dacht ik zo
4 -2
PeterVKV
Van Gaal zette in 94 brian roy volledig voor lul voor de camera na een wedstrijd in het Olympisch stadion. Einde Roy. van Gaal is HET voorbeeld voor de Boer. Cruijff denkt anders.
7 -2
JPC40
Het gaat er toch uiteindelijk om duidelijk communicatie , dat schijnt toch vaak voor elke coach een groot probleem te zijn.
Als Kishna toch duidelijk aangeeft dat hij op geen enkel manier informatie krijgt , dan kan je toch, begrijpen dat hij gefrustreerd raakt.
Of Cruijff daarin onschuldig is dat weet ik niet, Von Gaal schijnt dit probleem ook al te hebben met Robin Valdes en DiMaria totaal geen duidelijk communicatie.
0 0
Arim_
Ja, die Johan, had het aan de stok met Van Basten en Rijkaard liep eens boos weg van de training om daarna niet meer in het Ajax shirt te spelen tot zijn terugkeer jaren later.
Overigens stelde Van Gaal in 94 ook dat Silooy de zwakke schakel was in het elftal, die is desondanks daarna toch nog mooi als bankzitter gebleven.
Zoals Van Gaal toen deed met Silooy en Roy, dat heb ik De Boer niet zien doen. Hij heeft meer kritiek geuit op Ghazi in de media dan over Kishna.
4 -3
afcas
HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA

meer kritiek geuit op el-ghazi dan op kishna... Kruip snel terug in die grot van je knul.
0 -1
3*stars*3
Aan de mensen die roepen dat Kishna nu WEL zijn mond opentrekt...Tja moest hij als speler van Ajax zijn mond opentrekken???
Deze gozer werd na een warming-up al gepasseerd, laat staan als hij toen een interview zou geven met kritische kanttekening...

Je hebt gewoon in (voetbal)leven dat het niet klikt tussen speler en trainer en dan kan je zelfs wereldtop zijn maar als het niet klikt, klikt het niet.
We zagen dat bijv ook met Ibra en Pep V.Basten en Seedorf.

Het grote verschil is wel dat bovengenoemde spelers ouder en echt top zijn en dat Kishna nog jong is.
Kan mij trouwens niet voorstellen dat een Ibra een basisplek zou hebben onder Frankie....

Kishna moet nog veel leren, heel veel maar das logisch omdat hij pas 20 is maar Frank?
Die komt zichzelf nog wel tegen...
5 -3
rss-dion
hahaha denk dat kishna zichzelf nog wel tegen komt, net zoals mounir. die heeft ook nog een geweldige cariere gehad nadat die botste met frank haha.

Kishna moest gewoon iets bedenken om weg te willen. De echte reden is dat die slechte knieen heeft en niet weet hoelang die nog kan spelen op dit niveau. Snel cashen was ws het advies van ze zaakwaarnemer. Dit is het vervolg. Fdb heeft zelf ook Olsen zwart gemaakt om een transfer te forceren naar Barcalona.

Kishna doet nu hetzelfde, heeft gewoon veel gespeeld vorig seizoen maar is bang voor nog een zware blessure en wilt snel binnen zijn. Maar wie er gelijk heeft van ons wat Fdb betreft. Dat mag de toekomst laten zien.
Ik zie een toptrainer in hem.
Jij niet.
We gaan zien wat ze prijzen kast wordt als trainer. Op dit moment staat die op 5 prijzen in 4,5 jaar tijd. Met 2 verloren finales van de knvb beker.
3 -6
De_Realist
Ja want het komt je voetbal prestaties ook echt ten goede als je opeens 2 jaar lang bij het jeugdteam moet spelen. Dan gaat je carrière wel opeens naar de klote.
1 -3
3*stars*3
Ahaaa, prijzenkast erbij halen en dat camoufleert natuurlijk alles...
2 0
behangdelul
Misschien had ie Riaola niet moeten laten praten voor hem, had een hoop gescheeld in de communicatie.
1 0
Erik87
Als Kishna echt een vent was geweest had hij dit goedkope commentaar voor zich gehouden. Nu komt hij over als een jankerd.

Natuurlijk zegt hij nog even tussendoor dat hij wisselvallig gepresteerd heeft, dat is alleen een open deur in trappen. Dit interview is er alleen op gericht dat Kishna zichzelf het slachtoffer vind van de grote boze boeman die Frank de Boer heet.
7 -4
Rayno95
Jankerd valt nog wel mee, vind het eerder achterbaks, eerst Raiola als spreekpop onrust laten stoken en nu pas je mond open doen.
Praat dan meteen
3 -2
willycicci
Veel van wat Kishna hier zegt kan toch geen verassing meer zijn het merendeel van zijn kritiek op De Boer is weliswaar subjectief, iedereen ervaart de trainer zijn aanpak anders. Maar als het gaat om communicatie heeft hij wel degelijk een punt die vaker aan het licht is gebracht, hetzelfde geld voor de tactiek die vanaf de tribunes beklemmend oogt vooral voor de creatieve spelers.

Kishna zal op zijn beurt moeten leren om te gaan met trainers die een andere speelstijl, tactiek,handelwijze hanteren dan die hij zelf het liefst ziet, anders red je het niet. Het is wel zijn volkomen recht om eieren voor zijn geld te kiezen, zoals het klinkt komt hij in een omgeving die compatibel is met zijn speelstijl.

Als Ajax fans moeten we de focus houden op Ajax, Kishna is vertrokken maar de Boer is er nog.
Om te groeien als club met of zonder de Boer zal de technische staf de communicatie en de omgang met "lastige spelers" moeten verbeteren. De tactiek die ons vier titels en ongewenste dutjes heeft opgeleverd zal ook beter moeten.

Uiteraard gaat dit met vallen en opstaan maar naar mijn insziens is De Boer niet de ideale trainer om die volgende stappen mee te zetten. Spelers als Janssen,Kishna en Mounir zijn misschien niet de gemakkelijkste maar het zijn wel spelers die voor Ajax het verschil hadden kunnen maken, en die een andere vorm van communicatie nodig hebben dan bijvoorbeeld Klaasen en De Jong. Als baas zijnde moet je met verschillende persoonlijkheden om kunnen gaan dit is een kwaliteit die De boer ontbeert.

De tactiek en het aankoopbeleid zijn wellicht nog belangrijkere redenen waarom ik een toekomst zonder de Boer prefereer dan een toekomst met De Boer.
3 -1
Arim_
Dat aankoopbeleid is inderdaad triest, maar ligt niet alleen aan De Boer.
Hij wilde Narsing, Dost, Mertens, het werden Sana, Siggy en Boerrigter.
2 -3
Arim_
Bij De Boer denk je aan spruitjeslucht en boerenkool.
Bij Kishna aan een exotische maaltijd en kip piripiri.
Bij Ghazi denk je weer meer aan aardappelen en stoofvlees.
Dat rijmt net iets meer met de spuitjeslucht van De Boer dan Kishna.
1 -10
ajaxmening
Ja ik zal maar niet zeggen welke mix ik bij jou bedenk.
2 0
Rayno95
Of jij denkt alleen maar aan eten :p
2 0
Arim_
Lunchtijd he.
2 0
Rayno95
Haha ja, heb er wel trek door gekregen :p
0 0
Sallons@AS
En dit noemt zich dan een prof. De transfer is nog niet eens officieel afgerond en hij spuwt zijn gal al. Ik vind dit respectloos naar Ajax en de Boer toe. Op een gegeven moment moet jij als speler weten wat er van je verwacht word door de trainer. Als je nieuw bent in de selectie lijkt het mij vrij normaal dat je veel sturing krijgt. Maar als je er al een jaar bij zit, word dat al wat minder omdat de trainer ziet wat hij aan je heeft. Hij weet dat hij jou het veld in kan sturen, en erop kan vertrouwen dat je je taken uitvoert. Doe je dat niet, zoekt hij je op. Logisch. En als je zo wisselvallig zoals Kishna het afgelopen seizoen hebt gespeeld, zal je vaak de confrontatie aan moeten gaan met de coach. Hij verlangt naar een constant niveau. Kishna zal heus niet de enige speler in de selectie zijn die dit heeft ondervonden. Het is maar hoe sterk je in je schoenen staat. En zeker bij ons aller Ajax is constant presteren een must.

Dit interview bewijst dat Kishna er mentaal gezien niet klaar was voor is om mee te draaien in een elftal waar de belangen zwaar meetellen. Hij wilt in een vrije rol voetballen en weinig taken meekrijgen en dat terwijl een buitenspeler van Ajax helemaal niet zoveel taken meekrijgt. 'Blijf in positie, passeer je man, geef voor of ga voor een schotkans en verdedig mee bij balverlies'. Hij kan de Boer daarmee willen afkraken, maar het is 4 jaar lang wel het recept geweest naar prijzen.

Verder vind ik het goed dat Kishna zijn ware aard laat zien in dit interview. Een jongen die bevestiging nodig heeft in alles wat hij doet. Dat duid op onzekerheid. En dat verklaart ook weer waarom hij zo goed is met zijn zaakwaarnemer die daar maar al te graag gebruik van heeft gemaakt omdat hij daar door de jaren heen een sport van heeft gemaakt. Het is makkelijk geweest voor Raiola om in Kishna zijn hoofd te kruipen. Veel complementeren en hem vertellen dat hij niks fout doet. Het ligt allemaal aan Ajax. Zo'n jongen gaat daar dan heel makkelijk in mee en zie hier het resultaat.
5 -4
Arim_
Als je net nieuw bent in de selectie lijkt het mij vrij normaal dat je veel sturing krijgt.
Hoeveel net nieuwe spelers had De Boer vorig seizoen wel niet in zijn selectie?!
2 -1
ajaxinho
Een goed voorbereid interview, dat staat vast.
2 0
Jojo14
Ik vind dat Frank de jongens veel vrijer moet laten voetballen. Wel volgens de Ajax filosofie maar laag de beste passeer bewegingen gewoon aan de jongens zelf over, daarom zijn ze naar Ajax gekomen vanwege hun talent. Ook hebben de jongens dan veel meer plezier in hun spel, dat zie ik niet echt vaak meer voorkomen. Hoewel dat toch doel nummer 1 is van de sport voetbal...
2 0
Inhartennieren
Heb je hem wel eens zien sjokken bij de warming-up.
Iedere week het zelfde ongeïnteresseerde gedrag.
Daar zou ik als trainer ook n keer genoeg van hebben.
En dat zogenaamde straatvegers gedrag van hem slaat ook nergens op.
Het is gewoon een onzeker verwend mannetje.
Jammer om het allemaal zo in de pers te gooien.
Met dank aan due raioolrat.
4 -3
Rayno95
Alleen was dat ongeïnteresseerde gedrag van de laatste weken/maanden of altijd al?
Viel mij daarvoor
weinig op.
1 0
talent020
Kishna heeft zijn transfer naar Lazio Roma binnen.

kan ik hieruit opmaken dat Lazio eindelijk met de bankgarantie over de brug is gekomen?
1 0
RusselWestbrook
\"ik had die vrouw niet moeten verkrachten, maar ze had zulke sexy kleren aan!\" is in jullie belevingswereld ook een schuldbekentenis zeker?

Zelfreflectie bij Kishna? Alsjeblieft zeg.
5 -4
gebruikersnaam
Net interview van hem. Hij geeft aan dat het net zo goed aan hem zelf ligt en dat hij vorig jaar niet goed gepresteerd heeft. Maar ja, jonge spelers zijn nou eenmaal wisselvallig en maken fouten. Ze moeten nog leren, en dat kan ook in hun gedrag zijn. Een goede coach kan dit begeleiden. Ook voor mij als supporter was het duidelijk dat deze jongen vaker en sneller gestraft werd dan andere spelers. Dat was als sinds zijn debuut en kwam steeds weer terug. Dus ja, ook De Boer heeft hier steken laten vallen. Maar goed, het is jammer dat hij nu al naar het buitenland vertrekt. Hij heeft meermaals tegen het "advies" van Raiola voor een langer verblijf in NL gekozen. De wil om te blijven die was er dus altijd wel. Raiola heeft door deze ellende zn kans schoon gezien om hem eindelijk weg te kunnen loodsen en zijn commissie te pakken.
3 -1
gi0vanni
Het is niet zo moeilijk om dingen na je vertrek te vertellen maar als je zo oud bent als Kishna moet je toch weten dat als je problemen hebt je die niet met Overmars maar met de Boer moet bespreken dan was het misschien nog wel opgelost.

Elke trainer heeft plus en min punten dus de Boer ook maar voor een coach die net komt kijken heeft hij het prima gedaan met de middelen die hij tot nu tot heeft ook prima gepresteerd.

Kisna heeft te weinig laten maar hij is nog redelijk jong dus als hij z'n potentie waarmaakt dan komt hij er wel.
2 0
DonAdam
Dit interview is heel lelijk, ondoordacht en veel te prematuur, want Lazio heeft nog steeds niet betaald, Hoe moet dit verder als die bankgarantie niet komt? Kishna op hangengde pootjes terug en wegkwijnen bij Jong Ajax?

Inhoudelijk vind ik dat wanneer Kishna een paar keer per wedstrijd zijn man voorbij was gegaan en een redelijke voorzet had afgeleverd, dan was het spel opeens wel des Ajax geweest. Ajax komt gewoonweg kwaliteit tekort vergeleken met het verleden toen we wel goede vleugelaanvallers hadden.

Er zijn hier een aantal die zeggen dat hij zelfkritiek heeft, maar die hebben niet geleerd dat wat voor de "maar" komt niet telt. Er staat feitelijk "ik heb wisselvallig gepresteerd, maar" en dan komt er een waslijst met dingen die de Boer verkeerd gedaan heeft waardoor hij wisselvallig gepresteerd heeft. Dat heet verantwoordelijkheid van je afschuiven en alles buiten jezelf zoeken; dat is kinderlijk gedrag. Professionals werken ook met mensen die ze niet liggen en proberen in elke situatie het maximale uit zichzelf te halen. Kishna is derhalve geen professional. Hij is precies zoals ik al dacht en ik ben blij dat we van hem afzijn.

Hoe dan ook, het niet kunnen omgaan met kritiek gaat hem ook in Italië opbreken. En daar krijgt hij echt geen uitleg waarom hij nooit speelt. Ik voorspel dat hij heel erg eenzaam gaat worden in Rome(alleen als je wint heb je vrienden) en dat hij Nederland en Ajax heel erg gaat missen.
10 -2
De_Realist
Maar die hele waslijst met dingen over Frank de Boer zijn wel vaker naar voren gekomen via andere spelers. Sana bijvoorbeeld, liet na zijn vertrek ook al die dingen doorschemeren wat betreft het feit dat Frank de Boer sociale/communicatie vaardigheden mist. En wij als supporters hebben zelf ook allemaal kunnen zien hoe koppig Frank de Boer kan zijn en dat hij niet altijd even goed met spelers om gaat (sommige spelers in interviews wel afbranden, andere dan weer nooit). Ik vermoed dat Frank autistisch is, en dat is niet per se negatief, maar het zou wel een boel verklaren.
0 -4
f-side veteraan
ik heb er niet zoveel moeite mee dat 2e rangs voetballers als Kishna, Sana e.d. kritiek hebben op de Boer, logisch, want ze vallen buiten de boot. Jongens die het wat verder hebben geschopt Blind, Vertongen, Eriksen e.d. die hoor je nooit negatief. Waar zou dat nou aan liggen????
3 -1
De_Realist
Blind heeft namelijk 4 jaar lang een basisplaats gekregen onder Frank de Boer wanneer hij fit was, maar van die 4 jaar heeft hij de eerste 2 jaar ontzettend ruk gespeeld als linksback, terwijl elke andere speler dan al lang op de bank zou zijn beland. Vervolgens begint Blind na 2 jaar opeens goed te spelen en dwingt een transfer af naar Manchester United waar op dat een Nederlander met een Ajax verleden aan het roer zit. Dan snap je toch zeker wel waarom Blind nooit negatief is geweest.
0 -1
GeleenAjax
Als Kishna dan het voorbeeld van Blind eens had gevolgd: knokken totdat ie het niveau wel haalt i.p.v. met de staart tussen de poten afnokken en natrappen in de pers? En volgens mij worden er meer namen genoemd?
0 0
jaripettersson
Eens met wat je schrijft. Alleen denk ik dat het in Italië iets gebruikelijker is om een wat verwend mama's jongetje te zijn. En dat is Kishna echt. Misschien krijgt hij daar wat vaker bevestiging. Maar een karakterjongen is het zeker niet.
3 -1
Arim_
Ik denk dat in Italie je helemaal afgemaakt wordt als je een verwend mama jongetje bent en het in het profvoetbal daar dan absoluut niet redt.
2 0
paulurs
Hij moet het vooral zichzelf kwalijk nemen, de band met een trainer kan niet goed zijn, hoeveel mensen hebben wel niet moeite met hun baas..?!

Feit blijft wel dat de Boer hem op bleef stellen na de zoveelste onzichtbare wedstrijd, waarin hij geen meter extra liep. Meteen beetje verstand en een goede zaakwaarnemer, weet je dan dat je in je eerste seizoen in het eerste het vertrouwen hebt!

Een coach kan een hoop vertellen, maar er moet ook iets uit jezelf komen. Bij hem kwam er niks uit zichzelf, speelde als een vedette uit de nadagen van zijn carrière!

Hij kan overal slagen, maar hij moet bij zichzelf te rade gaan, daar kan geen coach tegen op.
5 -2
godenzonensuper
Jij vindt het normaal dat de Boer niet wilde praten met kishna ?
3 -1
paulurs
Geloof je het zelf? De Boer die niet praat met zijn spelers..

Het was niet genoeg, meneer wilde meer. Waarom moet hij extra aandacht krijgen? En waarom zou je dat ook doen als hij weigerde zijn contract te verlengen.

Overmars had moeten zeggen, gekke henkie, teken eerst je contract. Ajax is geen liefdadigheidsinstellingen!
4 -1
V12
Ik heb ook regelmatig zulke spelers als Kishna gehad (veel minder niveau natuurlijk). Zij willen graag een uitzonderingspositie en vinden dat de regels niet op hun van toepassing hoeven te zijn. Ze zeggen van wel maar vinden als het om hun gaat steeds dat het een uitzondering is en dat het niet aan hen ligt. Het komt altijd ergens anders door, waar zij niets aan kunnen doen. Pubers van 14 en vooral 15 jaar oud hebben hetzelfde gedrag. Alleen sommigen komen maar heel slecht uit hun puberteit.

Dit komt veel voor bij spelers die verder geen consequente begeleiding hebben thuis. Ze denken dat hun gedrag prima is. Er wordt hen niet geleerd dat hun gedrag nergens op slaat. Ze krijgen geen tegen-woord en denken dat het leven om hen draait. Marokkanen en in mindere mate Turken hebben hier veel last van. Overigens zijn er ook Nederlanders die er last van hebben. Chinezen en Molukkers juist niet.

Het zit hem, denk ik, vooral in de opvoeding hoewel het gedrag ook wel voor een deel ingebakken is. Een begeleider als Raiola helpt in deze heel weinig want hij moedigt dit gedrag alleen maar aan. Hij wil de speler graag onder zijn controle hebben en niet onder die van een trainer/coach. Daardoor krijgen zijn spelers vaak problemen met de coach want die wil graag spelers die zich voegen naar het team en zijn ideeën. Een speler die dit niet doet krijgt vaak commentaar en als hij niet verder kan kijken als zijn eigen ik, dan lijkt het net of de trainer hem zoekt. Hij moet zich echter voegen naar het team en de visie van de coach. Daar is de coach nu juist voor aangesteld. De visie van Kishna en helemaal die van Raiola doen er verder niet toe. Maar goed deze jongen denkt daar vast heel anders over. Wat hij belangrijk vindt moet de coach vast goed naar luisteren en doen want dan voelt hij zich beter en speelt hij beter. Dat moet dan wel goed zijn voor het team. Verder kijken dit soort gasten niet. Het was nooit wat geworden met hem bij Ajax. Zoals veel voetballers van Raiola het niet redden. Raiola moet bij Ajax de toegang worden ontzegd. Hij vertroebeld het doel van de spelers en trekt hun op het verkeerde pad. Een speler kan alleen groot worden door samen te werken met de juiste mensen. Raiola is niet de juiste persoon, hij leert ze samenwerken met de verkeerde types met de verkeerde uitgangspunten.
9 -1
paulurs
Duidelijk, goed omschreven en geheel mee eens!
0 -2
Rinus M.
De laatste zin is het mooiste: Heb jij Ricardo Kishna op je nieuwe shirt staan? Bestel hier een nieuwe.
2 0
Ajax27
Ik ben niet zo'n Kishna fan. Ik zie z'n kwaliteiten, maar hij brengt het gewoon nog niet.

Wat ik dan wel respecteer is dat ie nu eindelijk eens openlijk praat over z'n moeizame relatie zonder daarbij over de schreef te gaan. Hij praat in dit interview wel met respect naar de Boer toe, maar geeft wel eerlijk aan waar het mis ging.

Eerlijke reactie, daar hou ik wel van.. nu wordt het tenminste publiekelijk en kunnen de Boer, Overmars en consorten er ook een punt van maken. Want ook zij krijgen dit natuurlijk van de RvC terug gekoppeld.
4 -2
paulurs
Dit was toch al lang duidelijk? Moeilijke jongen die zich niet aan kan passen aan het topvoetbal waar je je moet schikken aan het team.

Dit soort jongens zijn nooit tevreden, je geeft een vinger en ze willen je hand.
1 -1
Wil je dit beoordelen?
Ik heb gwn zo'n gevoel dat alle spelers zoveel takeb hebben. En dat ze dan niet vrij kunnen voetballen , omdat ze te bang zijn oom fouten te maken.
1 -2
RusselWestbrook
Daar heb jij gelukkig geen last van. Spelling grammatica, who cares?
6 0
Welja
Seizoen is nog niet begonnen en dikke pizza heeft al twee talenten weggesluisd bij Ajax.

En mensen hier maar zaniken op de Boer. Rioolrat is net zo erg voor het voetbal als Blatter.
2 -1
blava
Het zou juist fout zijn als hij totaal geen aandacht aan hem zou schenken. Misschien zag de Boer het talent en wilde hij hem wakker/beter maken.
1 -1
DaniAjax
Hoe veel talent die gozer ook had, ik denk dat het uiteindelijk beter voor Ajax is dat hij nu naar Lazio gaat. Dit zijn rotte appels in je selectie. En hij zegt wel dat het prima ging met zijn medespelers, maar onbewust/bewust trekt hij daar zo een aantal gasten in mee.
5 -2
De_Realist
Frank is zelf de rotte appel met zijn koppigheid? Het is echt niet alleen Kishna die klaagt over de slechte sociale/communicatie vaardigheden van Frank de Boer.

Sana, die bijvoorbeeld altijd braaf zijn mond hield tijdens zijn tijd bij Ajax kwam hier ook mee aan zetten toen hem gevraagd werd over waarom hij weg moest/ging.
3 -4
DaniAjax
Je praat over Sana. Maar is onze trouwe en stille Sana van het niveau dat wij als Ajax nastreven? Lijkt me niet.

Natuurlijk zal Frank hier zeker zijn aandeel in hebben, maar ik blijf erbij dat Kishna degene is die aanstuurt op een breuk, en niet De Boer.
4 -2
De_Realist
Het niveau van Sana heeft hier niks mee te maken, de sociale/communicatie vaardigheden en people management skills van Frank de Boer echter wel, en het is gewoon zo dat deze bij Frank onder ontwikkeld zijn.
1 -2
Rdk1983
Dit gevoel heeft iedereen als hij bij zijn eerste baantje ineens verantwoordelijkheid moet afleggen.

Hier moet je je schouders eronder zetten Kishna, en leren je kansen te zien. Niet er van weglopen.
5 -1
De_Realist
Wat ik al vermoedde, Kishna is waarschijnlijk niet de makkelijkste jongen. Maar Frank de Boer is ook zeker niet de makkelijkste coach, echt een koppige ezel af en toe zoals we de afgelopen jaren wel hebben kunnen merken, en hij mist gewoon people management vaardigheden. Uiteindelijk heeft hij op zijn eigen manier Kishna weg gewerkt, anders vertrekt zo'n talent natuurlijk ook niet voor maar pakweg 3 miljoen euro naar Lazio terwijl we ook nog een optie hadden voor een jaar.

Laten we eerlijk wezen, om een goede coach te zijn moet je jezelf verbeteren. Heeft Frank dat gedaan als coach? Ik denk het niet, hij is nog net zo koppig (bepaalde niet presterende spelers opstellen, veel spelers op andere posities blijven opstellen etc.) , hij mist nog steeds die stukjes sociale vaardigheden om met (moeilijke) spelers om te gaan, en misschien als gevolg van het feit dat hij zichzelf niet of nauwelijks kan verbeteren, zijn wij er voetballend er op achteruit gegaan de afgelopen jaren.
7 -8
nuff-said
Frank draaft daarin door. Is net als een kleine dat niet beseft wanneer papa em een wijze les probeert mee te brengen dat et alleen maar goed is voor zijn eigen bestwil. Later kijkt iedere kind terug en zegt 'ja...nu begrijp ik et'. Kishna is al 20. Hopelijk gaat ie et ooit begrijpen. Met die opdrachten help je jezelf en je team. Andere trainers gaan etzelfde van em verwachten. En dan gaat ie zien dat frank geljjk had. Elke goede trainer dan he.
1 -4
flyingsoccer
Ik vermoed dat we dit fiasco 100 % op rekening van De Boer kunnen schuiven. Je bent een peoplemanager of niet en ik denk dat meer spelers tegen dit probleem zullen lopen maar misschien niets zeggen. Het wordt tijd dat er iemand opstaat en zegt tegen De Boer je bent een klootzak je kan niet met spelers omgaan.
5 -5
godenzonensuper
Ajax gaat kapot door de Boer en amper mensen die het zien of willen zien .
1 -2
Arim_
Ik vermoed dat we dit fiasco volledig op het conto van die rioolrat kunnen schuiven. Beetje opbouwende kritiek en meneer stond al in de media te ventileren om een breuk te forceren.
2 -1
godenzonensuper
De Boer aanhangers ga weer snel julie kop in het zand duwen en blijf alles ontkennen .
6 -12
paulurs
Dit is toch duidelijke taal, deze jongen is niet geschikt voor een topclub als Ajax.

Het talent heeft hij zeker, maar weigerde iets daar van te geven als dank voor het vertrouwen van Frank. Als je in je eerste seizoen zo veel mag spelen als hij gedaan heeft, heeft de trainer vertrouwen!

Het was alleen niet genoeg, meneer is high maintenance, een vedette die in de nadagen van zijn carrière weigert zich aan te passen en een meter extra te zetten voor het team.
2 -1
Voetbalfeitenkenner09
En maar naar andere kijken. Die jongen denkt dat hij god is en heeft geen zelfkritiek. Op topniveau moet je er tegen kunnen dat je trainers er iets van zegt over hoe je speelt. Zeker als je ziet hoe Kishna speelt. Aan de bal is ie goed maar zonder bal loopt hij een Beetje niets nuttig achter de bal aan. En als hij dan ook nog beeld te laat is op de training en dan vervolgens een beetje aankomt kakken is het toch logisch dat de boer zo doet
5 -3
De_Realist
Pardon, ik gaf je een duimpje omhoog, maar dat moest natuurlijk omlaag zijn want jij kan overduidelijk niet begrijpend lezen met je "heeft geen zelfkritiek". Hij zegt toch duidelijk dat hij zelf ook te wisselvallig gepresteerd heeft?
2 -5
V12
Een stukje zelfkritiek op zijn vaak belabberde spel betekent nog geen zelfkrititek. Hoe komt dat slechte spel tot stand. Dan wijst Kishna naar De Boer. Want hij zet niet lekker in zijn vel, de speelwijze klopte niet en dat kwam allemaal door de Boer zo kunnen we lezen. Hij heeft dus geen zelfkritiek. Want al het mindere kwam door anderen. Hij kon er niets aan doen. Hij moet zichzelf afvragen waarom El Gahzi zoveel beter presteerde als hij. Als hij die vergelijking moet maken kan hij niet anders concluderen dat die het met dezelfde trainer en speelwijze moest doen maar wel veel meer liet zien. Dat is zelfkritiek. Kritiek hebben op jezelf omdat je vindt dat jij dingen beter had moeten doen.
3 -2
De_Realist
Ik vond dat El Ghazi ook vaak matig speelde, maar hij pikte dan wel weer zijn goaltjes mee waardoor hij belangrijk was.

Wat mij weer doet denken aan Fischer dat eigenlijk alleen zijn eerste 5 wedstrijden inclusief zijn debuut goed heeft gespeeld, daarna in een vormdip raakte en matig speelde maar toch goaltjes mee pikte af en toe.

Of Sigthrosson die jaren ruk speelde maar dan toch belangrijke goals maakte af en toe.

Ik vind dat je nu dus geen goede vergelijking maakt wat betreft spelers die wel en niet goed presteren.
0 -2
godenzonensuper
Echt vies he die blinde Kishna haters . beginnen met schuim op hun mond te typen zonder even te lezen .
2 -3
godenzonensuper
Geen zelfkitiek ? lees het hele intervieuw nog een keer dan .
3 -4
RuudRuud
'In het topvoetbal krijg je taken mee, dat snap ik heus wel. Geen probleem. Maar De Boer draaft daar in door.' ....... Dan moet Kishna nooit onder Van Gaal gaan spelen, één van de meest succesvolle coaches ooit.

Kishna weet het op zijn 20ste allemaal al beter dan de trainer van Ajax, die 4 keer kampioen is en ook als speler door de wol geverfd is. Bijzonder!
7 -3
JanTa
Hoe weet je dat Frank daarin doordraaft ben je erbij geweest? De zoveelste papagaaigedrag wat ik hier lees en dat gaat op een gegeven moment een eigen leven leiden. Kishna zat bij Ajax nog volop in een leertraject en ja dan krijg je voor je gevoel heel veel opdrachten mee om daar later beter mee uit de voeten te kunnen komen maar meneer dacht dat hij al die stappen kon overslaan. Hoeveel talent je ook hebt en bij welke club je ook komt, overal krijg je een opdracht of meerdere opdrachten mee en als je deze niet naar behoren uitvoert dan kom je er naast te staan. En geloof me, bij Lazio zal de lat nog veel hoger komen te liggen, voor dat je het weet ben je dan alweer verhuurd aan een 1 of andere achterafclubje.
2 -4
RuudRuud
Wat bedoel je? Het is een quote uit het artikel...
3 0
godenzonensuper
" In het topvoetbal krijg je taken mee , dat snap ik heus wel . Geen probleem . Maar de Boer draaft daar in door "
Zo pijnlijk en zo waar . Dit valt toch ook niet te ontkennen ? welke aanvallers hebben in 4 jaar tijd echt goed gespeeld onder de Boer ?
4 -6
Toon meer reacties