Ten Hag: 'Volgend seizoen trainer Ajax? Ja'

BartVeenstra, 26-06-2020 om 14:55, 7114 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag heeft bevestigd dat hij volgend seizoen 'gewoon' trainer is van Ajax. Dat doet de trainer in een vraaggesprek met Ajax Life. Daarin gaat de trainer ook in op onder meer het vele wisselen en met welke trainer hij wel een dagje zou willen ruilen.

Een van de vragen is: 'Bent u komend seizoen de trainer van Ajax?'. De trainer van Ajax reageert kort, maar krachtig: 'Ja.'. Zodoende staat Ten Hag ook volgend seizoen voor de groep van Ajax. Eerder liet directeur voetbalzaken Marc Overmars al weten dat Ten Hag zeer waarschijnlijk zou blijven, waarna de bevestiging van Ten Hag het plaatje compleet maakt.

Ten Hag gaat verder ook in op de vraag waarom hij in het vorige seizoen zo vaak wisselde en waarom hij niet eens een paar wedstrijden op rij met dezelfde elf spelers speelde. 'Dat beeld klopt niet. Aan het begin van het seizoen, vooral in augustus en september, speelden we veel belangrijke duels kort achter elkaar. Maar we waren met een deel van de spelersgroep nog bezig met een verkapte voorbereiding, omdat ze nagenoeg geen zomerstop hadden. Later in het seizoen kregen we te maken met blessures, waardoor het ook niet kon. En tactische keuzes speelden elk duel natuurlijk ook mee.'

De trainer van Ajax zou verder graag weleens een dagje willen ruilen met Liverpool-trainer Jürgen Klopp. 'Liverpool heeft een aantal elementen in het spel waar wij goed van kunnen leren. Welke? Met name het collectief jagen, pressen, omschakelen en de ongelooflijke spirit die het team heeft.'

Denk jij dat Klaassen namens Werder Bremen scoort tegen FC Köln? Zet in en krijg 2,85 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wladimir
Onder ten Hag heeft Ajax zich twee keer gekwalificeerd via de voorronde van de Champions League en twee keer Europees overwinterd. Vorig seizoen kampioen en ook dit jaar als eerste geëindigd. Vorig seizoen kwamen Blind en Tadic en die maakte het team veel sterker. Na de onterechte uitschakeling in de Champions League is Ajax als een kaartenhuis ingezakt. Volgend seizoen is het aan ten Hag om te bewijzen of hij echt een goede trainer is.
0 0
Sterspeler
Het is een goede trainer. Dat is niet te ontkennen. Maar ik krijg geen warm gevoel bij hem. Als ik aan het jaar van de halve finale terugdenk, springen de trainersfouten er voor mij ook uit. Vooral de fouten van wisselen, mensen op verkeerde plekken zetten (iedere keer 3 middenvelders achterin IPV backs, Frenkie de Jong op Luuk de Jong, etc.) en het veel te aanvallend spelen tegen Tottenham.

Hij laat beter voetbal zien dan Bosz, maar dat komt eerder door het materiaal. Het spelsysteem van Bosz is passender bij onze club en beter voor dit spelers materiaal.
0 0
Sterspeler
Jammer. Ik heb een beetje het idee dat de koek aan het opraken was met de selectie en ETH. Maargoed. Wellicht doet de corona crisis wonderen.
0 0
Joseph
Top clubs zullen ook wat twijfelachtig zijn geraakt na de matige prestaties zonder Ziyech en Blind. Ik denk dat hij op dit moment goed op zijn plek is bij Ajax en Ajax niet zomaar een betere trainer zal vinden.
0 -1
PierreHeno
Bedoelt Ten Hag komend seizoen of volgend seizoen?...
0 0
Ajax27
Dit seizoen is afgelopen. Dus ja 2020-2021 is ie er nog sowieso bij. Prima wat mij betreft.
1 0
xstaniox
Is volgens mij hetzelfde?
Maar gewoon 2020-21.
1 0
ajaxwestland09
Van mij mag na ten hag , klopp komen als trainer van ons
1 0
Ajax27
Ja doen we daarna Messi en Neymar halen, gewoon omdat het kan. Terug naar je PlayStation jij.. hup hup.
1 0
Dolberg25
Zou een geweldig plan zijn. Misschien Guardiola regelen als assistent?
1 0
markk
En dan eventueel Mbappe
1 -1
Jariiii
Shit ik wilde pliussen
1 -2
Ozymandias
Hoeveel hoofdtrainers hebben deze eeuw een halve finale van de Champions League bereikt met een spelersgroep met minder individuele kwaliteit? Ajax had maximaal vijf (Tagliafico, Ziyech, Onana, De Jong en De Ligt) die bij de meeste Europese topclubs ook een vaste basisplaats zouden hebben gehad. Het is ongelofelijk dat Ten Hag met zo'n spelersgroep de halve finale heeft gehaald. Het is absurd hoe weinig kridiet Ten Hag nog steeds krijgt hier op AjaxShowtime. Ik ben hem eeuwig dankbaar voor zijn rol in het vorige seizoen.
35 -12
Schip
Hou toch op man. De groep werd hem panklaar aangereikt. De kern van het Bosz team was er nog met Ziyech, Onana, Frenkie, de Ligt, Van der Beek, Schone,Veltman en Neres die er ook was.

Hij verneukte het een half jaar met dominee preken en een hemeltergend saai trechtervoetbal. Dat is knap als je snelle vleugelspelers als Neres en Kluivert hebt hoor. Maar die rendeerden veel minder onder TH.

En dat nadat Keizer het druk zetter er juist net in had gekregen met een harde overwinning op PSV. Keizer werd weggetikt door PSV en kon dat drukzetten er juist nooit meer in krijgen. En hij had ook al Nico erbij gekregen, die Keizer niet kreeg.

De man heeft alles op een presenteerblaadje gehad.

Daarna ook nog Blind en Tadic. Twee briljante steunpilaren. En dan nog was er inmenging vanuit de groep nodig om het tegen Real weer aan de praat te krijgen.

Het was een absurd getalenteerde groep, die jij veel te kort doet. Onana, Nico, De Ligt, Frenkie, Ziyech, Tadic, Blind, vdBeek, Neres: allemaal CL niveau. Schone kon goed mee, Mazraoui wisselde wat.

TH heeft het tegen Juve goed neergezet, maar tegen Spurs heeft hij hard gefaald. Zo reëel moet je gewoon zijn. Overmars had een hele grote hand in dat seizoen, maar had ook mazzel dat Ziyech besloot te blijven waar niemand rekening mee had gehouden. Zonder Ziyech was dit Ajax een stuk minder. Schreuder had zijn inbreng, de spelers hadden hun inbreng tactisch gezien.

Je ziet wat er van over blijft zonder de sterren. Zelfs geen EL. TH is een verdienstelijke trainer, geen toptrainer. Zal hij ook nooit worden, ondanks dat gehype.
1 0
Mikee
Zo, breek jij ff je lans.
0 0
markk
En zo is het. Als het Bosz was geweest dan was iedereen lovend geweest maar omdat er veel mensen waren die van tevoren sceptisch waren over Ten Hag die nog steeds niet hun ongelijk willen erkennen. Het is jammer want als Ten Hag zich niet gewaardeerd voelt als trainer dan is hij weg bij de eerste de beste top club die zich meld, hij zou dan wel graag het tegendeel willen bewijzen. Ik denk dat FC Barcelona TH komend seizoen ook nauwlettend in de gaten zal houden.
4 -4
Ozymandias
Inderdaad, het vreemdste is nog dat Bosz met een goede spelersgroep (met spelers als Schöne, Klaassen, Traoré, Sánchez, Ziyech en een geweldig spelende Dolberg) niet eens boven het middelmatige team van Feyenoord kon eindigen maar op handen wordt gedragen.
8 -6
Joseph
Ik vind dat niet zo vreemd. Niemand had verwachtingen bij Bosz, net als ten Hag vonden supporters er maar niks van, maar hij nam een waardeloos spelend elftal over van de Boer en kreeg supporters weer enthousiast over het voetbal dat de club speelde. Met spelers die hij allemaal beter liet spelen, Dolberg als grootste voorbeeld. Met dat materiaal en dan binnen een jaar een EL finale halen, was fenomenaal.

Ik ben ten Hag dankbaar dat hij goed geluisterd heeft naar kritische geluiden over zijn functioneren en stoïcijns is door gegaan en zo een fenomenale lichting naar de halve finale heeft geleid. Voor mij is Bosz alleen de betere trainer, Bosz had niet de beschikking over toppers als Onana, Frenkie, Tagliafico, Blind, Donny, de Ligt, Ziyech, Neres en Tadic die het werk voor hem deden.

Het verval zonder Ziyech en Blind liet zien wat er over bleef van ten Hag zonder wereldtoppers in de selectie, zelden heeft Ajax zo slecht gepresteerd. Ik hoop dat Marc goed werk heeft gedaan met Anthony, want het gemis van Ziyech kan ten Hag niet corrigeren.
3 -2
Ozymandias
Je schrijft over Bosz dat hij de spelers allemaal beter liet spelen maar Ten Hag liet op Dolberg na ook alle basisspelers beter spelen dan ze daarvoor ooit hadden gedaan. Je schrijft verder dat Bosz niet de beschikking had over bepaalde "toppers" maar hij had met spelers als Schöne, Klaassen, Traoré, Onana, Sánchez, Ziyech en Dolberg de beschikking over een véél betere spelersgroep dat Feyenoord en kon niet eens boven hun eindigen in de Eredivisie. Mensen zoals jij meten met twee maten als het om Ten Hag en Bosz gaat.
3 -7
Sterspeler
Lastig kampioen worden als de ploeg boven je alles wint..
Anyway. Ten Hag heeft een matig wisselbeleid, een betere selectie ter beschikking en veel minder politieke onrust in de club dan Bosz destijds had.
2 -1
Ozymandias
Bosz had ook een matig wisselbeleid. Lees de berichten onder de wedstrijdverslagen maar eens na. Bosz kreeg bijna elke wedstrijd kritiek op z'n wissels (of het feit dat hij laat wisselde). Uiteindelijk heeft de keuze van Bosz om in het begin van het seizoen met een middenveld met Klaassen, Bazoer en Gudelj/Vd Beek te spelen en de keuze om met een totaal vermoeid elftal (dat net 120 minuten tegen Schalke had gespeeld) tegen PSV op te stellen Ajax de titel gekost.
0 0
Joseph
Ten Hag kwam ik een gespreid bedje na de komst van Blind en Tadic, half jaar ervoor was erg matig. Frenkie en de Ligt hoef je weinig voor te doen, die moet je alleen niet verkloten, Bosz heeft daar ook geen invloed op gehad. Ziyech had Bosz al gevormd, ook die hoefde je alleen maar op het veld te zetten. Het team draaide op al gevormde en zeer talentvolle spelers. Ten Hag eindigde overigens ook onder een véél zwakker PSV waar hij met 3-0 van verloren had.

De spelers die je onder Bosz noemt staan in een groot contrast tot waar ten Hag mee mocht werken, op elke positie had hij een betere of verder ontwikkelde speler.

Jij onderschat de kwaliteit waar ten Hag mee mocht werken enorm. Toen ten Hag dat even niet had aan het eind van het seizoen, stortte het volledig in elkaar. Blessures zijn zuur, maar zo diep mag je nooit zinken met dat materiaal in de eredivisie.
2 -1
Ozymandias
De spelers die Bosz ter beschikking hadden waren véél beter dan de spelers die Feyenoord ter beschikking had maar toch eindigde Feyenoord boven Ajax. Bosz en Ajax hebben dat seizoen in de Eredivisie seizoen gewoon duidelijk gefaald. Het is vreemd dat zo veel mensen dat niet durven toe te geven omdat ze een fan van Bosz zijn. Ik ben zelf ook een fan van Bosz. Ik was één van de weinige hier op AjaxShowtime die hem in de eerste seizoenshelft keer op keer verdedigde en hij stond achter Vanhaezebrouck tweede op mijn lijste van trainers die Ajax moest aantrekken voordat hij kwam. Ik kan alleen wel toegeven dat Ajax onder hem in de Eredivisie ondermaats heeft gepresteerd.
0 0
wladimir
Feyenoord presteerde vooral bovenmaats. Met de hoeveelheid punten van Bosz word je doorgaans kampioen. Die wedstrijd uit tegen PSV was een fout van Bosz. Ten Hag heeft natuurlijk veel meer kwaliteit tot zijn beschikking dan Keizer, Bosz en de Boer ooit hadden.

Wanneer Onana, Veltman, Blind, van de Beek, Neres, Tadic en Promes behouden blijven heeft Ajax dit seizoen een fantastische selectie. In principe verplicht om kampioen te worden in de Eredivisie en KKD. Wanneer Ajax overwintert in de Champions League is het een goede trainer.

Die afgang tegen Getafe was afgelopen seizoen enorm pijnlijk. Zonder Blind, maar met Ziyech.
0 0
Joseph
Ik vind zeker dat Bosz Feyenoord achter zich had moeten laten, maar ik kan ook verder kijken dan mijn neus lang is. Bosz nam een dramatisch spelend team over van de Boer, als hij net als ten Hag een half jaar voorbereiding zou hebben, zou hij met 2 vingers in de neus kampioen worden naast zijn Europese prestatie.

Het is appels met peren vergelijken. Ten Hag kreeg goud in handen, Bosz moest het creëren. Vreemd hoe moeilijk het voor sommigen te accepteren is dat niet ten Hag, maar de spelers het succes brachten.
0 0
Drukwerk1968
Helemaal gelijk. Ten Hag is gewoon een goede trainer
4 -5
KingVince
Precies dat!
3 -5
DeWijsneus
Eeuwig dankbaar nog wel... Ik zie het helaas anders, dit team had met iedere coach ver gekomen. Ik maak mij enorm zorgen over zijn opstellingen en wissels. En zelfs als people manager denk ik dat het geen goede coach is, maar dat is onderbuikgevoel. Had niet rouwig geweest bij een afscheid maar begrijp wel dat hij aanblijft... Do or die aankomend seizoen, wat mij betreft.
4 -11
BillSplate
Dat zeg je zeker ook over Barca na het Guardiola tijdperk? Blijkt toch maar dat een trainer het verschil maakt. Zonder Zidane deed Real het ook zo goed.
3 0
Redrum
Het is duidelijk dat de meesten hier nogal een hoge pet op hebben van onze Erik. Een keertje ver komen in Europa met de beste selectie sinds lange tijd en ze nemen allemaal gretig zijn Tukkertampeloeris in de mond. Meteen mag je geen kritiek meer hebben op Erik, anders gaan ze je te lijf met minnetjes. Laten we even niet vergeten dat we allemaal fan zijn van Ajax. Een Ajacied is niet snel tevreden. Wat Erik vorig jaar heeft laten zien was gewoon dramatisch, dus laten we daar vooral niet schijnheilig over gaan lopen doen omdat het jaar daarvoor goed was.
5 -10
AlexIbarra
Naast ver komen in Europa heeft hij ook een titel gepakt, en een beker.
Voor het eerst in 5 jaar, weet je nog?
JCS stelt weinig voor maar ik win hem liever dan niet deel te nemen.

Misschien heeft hij de blessuregolf niet goed gemanaged maar tot november draaiden we lekker ondanks 130 mln aan kwaliteitsverlies.
Als een NL trainer zonder ervaring in de top het goed doet bij Ajax, mag dat toch gewoon gezegd worden zonder dat ik hem wil pijpen?

We winnen weer eens prijzen, de sfeer in de groep lijkt goed (geen relletjes of 'kikkers' die allemaal voor weinig weg willen) en financieel blijven we zeer ruim binnen de marges.

Misschien waren we CL-finalist geweest als hij Schöne in de rust tegen Spurs had gewisseld voor De Wit. Misschien hadden we 5 punten meer gehad als hij niet Huntelaar als basisklant had geprobeerd. Misschien was mislukte Marin idd een solo-blunder van TH die niemand anders in de staf zag zitten. Zou allemaal kunnen.

Maar na de laatste 2 jaar Frank de Beton, een mooi maar prijsloos jaar onder Bosz die zelf wegliep, Keizer die ik graag mocht maar net zo onhandig was voor de camera als Ten Hag en minder bagage had, ben ik gewoon tevreden met het voetbal en de resultaten onder TH.

Van der Gaag, Advocaat, Van Gaal, Koeman, Jaap Stam of Maaskantje zie ik het echt niet per se beter doen met deze groep.
Onder normale omstandigheden hadden we waarschijnlijk weer een titel en een Cruijffschaal kunnen bijschrijven (en CL overwinterd).
1 0
Ozymandias
Wie schrijft dat je geen kritiek op Ten Hag mag hebben? Een minnetje betekent niet dat je geen kritiek mag hebben maar alleen dat iemand het niet me de kritiek eens is. Ik vind het helemaal niet dramatisch wat Ten Hag het afgelopen seizoen heeft laten zien. Ajax had gewoon weer in de Champions League overwinterd als de arbitrage tegen Chelsea niet zo'n enorme fout had gemaakt dat de UEFA het daarna als trainingsvoorbeeld heeft gebruikt. Daarbij is Ajax weer als eerste geëindigd ondanks veel kleine en een aantal grote blessures.

In de periode nadat Ten Hag de juiste opstelling voor het seizoen had gevonden won Ajax (zonder de geblesseerde Neres) tien van de twaalf wedstrijden tot Blind zwaar geblesseerd raakte en Promes en Ziyech kleine blessures opliepen. Het was dit seizoen niet goed genoeg maar zeker ook niet dramatisch. Dramatische seizoenen waren de seizoenen waarin Ajax zich niet voor de Champions League plaatst en niet als eerste eindigde. Ajax heeft daar deze eeuw meer van gehad dan van niet dramatische seizoenen.
6 -3
Ozymandias
Noem mij dan eens wat hoofdtrainers die deze eeuw met een spelersgroep met maximaal net zo veel individuele kwaliteit zo ver zijn gekomen in de Champions League? Ten Hag heeft dat seizoen het maximale gehaald uit spelers als Schöne, Tadic, Blind, Vd Beek, Mazraoui die bij Europese topclubs niet een een basisplaats zouden hebben en zelfs De Jong en De Ligt stegen boven zichzelf uit. Als het zo makkelijk was om met een spelersgroep van dat niveau de halve finale van de Champions League te halen is het verbazend dat het zelden gebeurd. Het zijn bijna altijd de clubs met elftallen vol met wereldtoppers die zo ver komen.
6 -4
Redrum
Dat elftal had een bepaalde magie, maar ik durf nog steeds niet met zekerheid te zeggen dat die magie veroorzaakt werd door Erik ten Hag. Ik twijfel er zelfs sterk aan.
3 -3
Ozymandias
Waarom twijfel je er sterk aan? De hoofdtrainer is normaliter één van de belangrijkste factors in het creëren van zo'n magie.
3 -4
Redrum
Prima, maar alsjeblieft wel ff normaal gaan doen met die opstellingen en wissels Erik.
5 -4
DeWijsneus
Eens. Ben vaak kritisch en negatief over TH, maar hij heeft ook wel iets gebracht bij Ajax. Zou persoonlijk liever een ander zien, maar begrijp het wel. Hopelijk heeft vorig seizoen TH weer stukje beter gemaakt....
2 -2
Redrum
Precies, als hij eens kritisch naar zichzelf kijkt en bereidt is zich te verbeteren kan het echt een topper worden. Hopelijk beseft hij zich dat hij ons echt een aantal keer punten heeft gekost door de foute opstellingen te kiezen.
2 -3
31xAjax
En een CL finaleplek....
0 -3
Redrum
Siem de Jong op 10 uit bij Groningen. Meer hoef ik niet te zeggen toch? Al had hij de CL drie keer op rij gewonnen, je moet altijd kijken naar de meest recente resultaten en je moet altijd kritisch blijven. Afgelopen seizoen heeft Erik het ons niet erg moeilijk gemaakt om kritisch te blijven. Fantastisch seizoen natuurlijk 2018/2019, maar vorig jaar heeft hij lopen kloten. Dat mag best gezegd worden vind ik.
2 -2
DeWijsneus
Hear hear.
1 0
Sampaoli
Duidelijk, fijn dat er zowel in het bestuur als in de technische staf duidelijkheid en stabiliteit is. Ten Hag heeft fouten gemaakt maar doet het over het algemeen hartstikke goed. Voor volgend seizoen ligt er weer een meer dan interessante puzzel voor Ten Hag, voornamelijk op linksback en op het middenveld. Als hij dat goed invult gaat het weer genieten worden.
1 0
Koningtoto
Ik denk wel dat er een vervanger voor Ziyech moet komen. Anders wordt het een puzzel met missende stukjes.
0 0
NegentigMinutenLang
In het interview met Overmars leek hij te suggereren Anthony als opvolger te zien, maar dat lijkt me niet iemand die er direct staat, zeker niet op zo'n complexe positie.
0 0
DeWijsneus
Zonder iemand met creativiteit en een pass, gaat het echt enorm lastig worden. Middenveld met Martinez, Gravenberch en Donny gaat niet werken.
0 0
Redrum
Je hebt sowieso creativiteit nodig in de voorste linies. Op dit moment missen we dat echt. Naci heeft dat wel in zich, maar die is nu nog te jong. Die kan je volgend jaar niet al de Ziyech-rol geven.
0 0
Chesterson93
Heeft vooralsnog minder fouten gemaakt dan supporters, andere trainers of bestuursleden. Anders maak je Ajax niet zo populair.
0 0
MK77
En misschien een nieuwe keeper
0 0