Onana onzeker voor beslissend CL-duel

BadembaBarrie, 09-12-2019 om 00:30, 28427 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

André Onana is een twijfelgeval voor de beslissende Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Valencia. De Telegraaf meldt in de nacht van zondag op maandag dat de doelman met hamstringklachten kampt. 

Onana haakte zaterdag af tijdens de training en heeft zich na afloop in het ziekenhuis gemeld om een MRI-scan te laten maken. Hoe ernstig de klachten daadwerkelijk zijn, is onduidelijk, maar volgens De Telegraaf wordt het 'een race tegen de klok'. 

Ook tegenstander Valencia heeft keepersproblemen, oud-Ajacied Jasper Cillessen viel daar donderdag tijdens de training geblesseerd uit. Hij stond zaterdag in de stadsderby uit bij Levante nog wel onder de lat bij het startsignaal, maar moest zich na 27 minuten al laten vervangen

Ajax heeft tegen Valencia aan een gelijkspel voldoende om zich van de volgende ronde van de Champions League te verzekeren. Een overwinning stelt ook plaats één veilig. Bij een nederlaag moeten de Amsterdammers hopen dat Chelsea niet wint van Lille, anders wacht de Europa League.

Denk jij dat Ajax en Valencia met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Het is niet anders
Hopelijk valt het mee, en anders moet Varela het maar doen
0 0
Wereld
Zou Onana dit opgelopen hebben bij die 'wereldredding' tegen Lille? Toen hij zo snel overeind kwam en met zijn voet het volgende schot tegen hield? Dat het een verkeerde beweging was voor zijn hamstring?
Normaal pakt hij namelijk wel die goals van Dankerlui en die Japanner(?) van Twente, die hij gewoon langs het doel keek.
0 0
MelleAfca
Ik heb gisteren ook een hamstring blessure opgelopen van toen ik 20 jaar geleden uit de boomhut viel tijdens het buitenspelen.
0 0
PetrusKeizer
de jongens moeten nu gewoon laten zien wat ze echt waard zijn. in een volle bak volle bak ervoor gaan. Wat morgen de doorslag geeft is WILSKRACHT.
3 -1
vincent_DV
Ik heb het vanaf augustus al gezegd maar iedereen vond dat we zo’n geweldig brede selectie hebben, maar dat valt al met al echt gewoon tegen.

Labyad al na 1 blessure moeten opstellen, bijna verplicht Huntelaar moeten opstellen, Siem de Jong moeten brengen...

Ajax had moeten inzien in augustus dat een extra buitenspeler en een extra CVM toch wel behoorlijk handig zou zijn. Nu zit je constant te schuiven en te kloten. Aan het geld bij Ajax ligt het niet dus waarom is dat niet gedaan?

Waarom Labyad en Siem de Jong erbij houden? Blijven volharden dat Alvarez een goede middenvelder is, Mazraoui idem dito als Alvarez, iedereen zag dat Huntelaar niet meer voldoet als basisspeler en dat dus Tadic definitief spits is geworden.

Ajax had die twee posities moeten versterken en aan alle geruchten te Horen zijn ze ook op zoek naar twee talenten( waarschijnlijk zuid Amerikanen denk ik) voor die posities om het komende half jaar alvast te kunnen wennen. In zuid- Amerika stoppen de competities ook in december/januari dus dan zijn daar de spelers het makkelijkste te halen omdat het niet midden in het seizoen is.
2 0
PJK54
Ik denk niet dat Ajax nu in een soort slachtofferrol moet gaan kruipen, tenzij dit een beetje gespeeld wordt maar dat is niet des Ajax, daarvoor zijn ze veel te groot. Ik ben van mening dat Ajax dit op moet kunnen vangen met de spelers die we hebben, die jongens spelen al een behoorlijke tijd samen dus weten ook wat een andere keeper achter zich betekend en neem aan dat het ook een uitstekende keeper is. Waarom zal een keeper die invalt niet bij Ajax kunnen schitteren net als keepers in de competitie die tegen Ajax spelen?
0 -1
VeChain
Een lang seizoen, dat klopt wel, maar van alle geblesseerde spelers momenteel, speelde alleen Onana alles. Promes, Neres en Labyad alle 3 spelers die dit seizoen lang niet eens alle wedstrijden hebben gespeeld. Ook opvallend dat ze allemaal op de flanken speelden/spelen.
0 0
MM1974
Hopen dat ze doorgaan dinsdag,tijd voor rust,komen nu teveel blesures zo, hoop dat het tegen Willem 11 een schoonheids foutje was,nooit meer met Huntelaar starten.Hopen dat ze geen dip krijgen.
0 0
Redrum
Ook vorig jaar speelde Ajax zijn slechtste wedstrijden voorafgaand aan een belangrijk CL-duel. Het is toch iets mentaals, bewust of onbewust. Spelers willen vooral niet geblesseerd raken en sparen hun krachten. Zeker met de wetenschap dat er al meerdere spelers geblesseerd zijn op dit moment speelt dat toch mee in de koppies denk ik. Dan is Willem 2 op dit moment ook gewoon een vervelende tegenstander. Die gasten hebben een droomseizoen tot nu toe en die komen dan met veel zelfvertrouwen naar de Arena (wetende dat een verlies ook geen ramp is). Vervolgens kom je er dan gewooon eigenlijk niet fatsoenlijk doorheen en heb je verder pech dat zij nog 2 keer scoren ook. Als je dan vervolgens ook nog met Siem de Jong en Huntelaar op zoek moet naar de gelijkmaker speel je een verloren wedstrijd. Niet te zwaar aan tillen. Morgen zullen ze alles geven en zullen ze wel scherp zijn, hopelijk wel met Promes en Onana.
0 0
Leviathan
Bel ff die wonder dokter van Robben. Alles op alles om minimaal een punt te halen. In de winterstop kunnen spelers bij komen of nog wat gehaald worden.
1 0
Cruijffthebest
Ben bang voor een heel depressief Ajax-weekje!!!
2 0
BokkieBokstra
Nou, dat wordt dan nog wat. Als ik lees wat er nu geschreven wordt, na 1 nederlaag. AZ en PSV die ene de hele goede moed weer terug hebben. Ajax zal zich nu moeten vermannen en de kop erbij houden. Wordt het misschien toch nog een feestweek.
2 -2
Redrum
Precies, morgen winnen en het is gewoon een feestweek. Die euforie doortrekken naar zondag en de ruime marge is weer terug.
1 0
WZAWZDB14
Ik ben in de laatste 3/4 dagen toch wel een heel stuk minder optimistischer geworden...
1 0
MM1974
Ik ook,bang voor een dip
0 0
PetrusKeizer
dit is toch echt het verschil met pakweg Barcelona, waar Cillessen een half keepersleven lang (macht der overdrijving) 2e keeper was...
0 0
PetrusKeizer
nou, nou .... het zit ff niet mee, zeg. sjongejonge. we zullen er maar t beste van hopen (wat anders?)
0 0
Eastwood
Laten we nu niet in paniek raken. Misschien valt het nog mee. En Varela is een prima vervanger.
1 -1
pizzapunt
Het venijn zit het dit jaar écht in de staart. En dit kan je niemand kwalijk nemen zo zo'n druk jaar met voor veel spelers weinig rust. Willem II was een incident, en ik heb vertrouwen dat de selectie ook zonder Onana, Promes en Neres Valencia thuis aankunnen. Tevens zijn zij ook niet op oorlogssterkte.

Indien het noodlot toeslaat, zou ik wel defensiever spelen en Veltman als rechtsback laten spelen, Schuurs in het centrum en het latino-blok laten spelen.

Varela
Veltman - Schuurs - Blind - Nico
Alvarez - Martinez
Van de Beek
Ziyech - Tadic - Lang
4 -3
Wereld
Eventueel kun je dan zelfs op het einde Lang wisselen (vermoeidheid) voor Dest die dan RV speelt maar de hele flank moet ondersteunen, waarbij Ziyech dan hangend op links gaat spelen en Nico hopelijk er nog overheen kan gaan.
0 0
NaarCLbeker5
Varela is waarschijnlijk ook een goede keeper.
1 -1
Redrum
Tja, het zit Ajax op dit moment niet echt mee qua blessures. Het meespelen van Onana en Promes is wel vrij bepalend voor succes morgenavond. Maar goed, laten we positief blijven. Ik reken erop dat ze beide meespelen en dat we doorgaan naar de KO-fase Champions League.
1 -2
Ajaxxxisdebeste
Laat het niet zo zijn, geen wet van murphy, alstublieft, Amen!
0 -1
Nijmegenaar
Zonder Onana, Promes en Neres wordt het wel een heel lastig verhaal... iets met Murphy’s Law.
4 -1
Deepblue
Zou heel jammer zijn, maar geen paniek.
1 -1
PJK54
Het klinkt als de "wet van Murphy" ,alles wat fout kan gaan, zal fout gaan, wat ik niet hoop natuurlijk want die wedstrijd tegen Valencia is echt belangrijk, afwachten is nu het enige wat we kunnen doen.
0 0
Kikke
Wow et gaat echt wat mis zonder Schreuder, zpu toch als ik Reiziger was, even afreizen naar Schreuder of naar Jomk. Deze blessures zijn echt teveel aan het worden! O je kan het de jongens natuurlijk ook vragen!
0 -1
Ajax567
De blessures hebben niks te maken met wie er assistent is, het lange zware seizoen van constant op hoog niveau spelen speet nu op gewoon pieken tegen valencia en az en gewoon je taak doen tegen ado en telstar en dan bijkomen in de winterstop en daarna weer fris er tegen aan
1 0
Murtagh
Godverdomme zeg vorig jaar bijna iedereen fit gebleven nu elke wedstrijd wel iemand
0 0
Mazraoui
Heb meer vertrouwen in Scherpen dan in Varela. Maar we gaan zien wat Erik gaat doen
0 -9
Inhartennieren
Scherpen!!! Dat is n lachertje.
1 0
Cupmetgroteoren
Van wat ik van Varela in de voorbereiding zag deed ie het goed.
1 0
ajax4perez
Ik hou me hart vast om 15:15 bij de persconferentie.
Onana heeft MRI gehad dus duidt op meer dan een lichte kwetsuur. Vrees dat ook hij voor dit kalenderjaar klaar is. Promes hebben we al een tijd niks van gehoord dus geen idee hoe dat ervoor staat.

Zonder Promes kan je genoeg schuiven maar zonder Onana komen de zenuwen direct weer naar boven
1 0
Ajaxhart
Dan maar met Scherpen.
1 -6
Steeph
Je hebt je nickname verkeerd gespeld, dat moet PSVhart zijn volgens mij.
1 -2
DS
Als je Onana mist, en promes er nog niet terug is gaat het een moeilijk verhaal worden ben ik bang van.
Ik zou het latino blok terug voor de verdediging zetten. Donny naar 10 en Ziyech naar de flank.
0 -1
Schip
Dit lijkt op een hele slechte grap.
0 0
Aspers73
Zolang VI het nog niet heeft geplaatst twijfel ik of het wel echt waar is.
0 0
Bky
Ja wtf toe even.
0 0
AFCA.
Dacht het de laatste 2 wedstrijden al te zien. Tegen Twente en Willem 2 leek het of hij niet helemaal voluit kon gaan. Bij alle tegengoals hield hij wat in had ik het idee.
1 0
Ajaxhart
Helemaal met je eens. Een 100% fitte Onana had zeker 2 van de 4 goals eruit gehouden.
0 0
ajaxminimax
Die wedstrijden tegen chelsea doen mij steeds meer pijn. Zonder die gigantische arbitrale fouten was Ajax nou gewoon al verder geweest en kon je heel anders toeleven naar deze pot. Ik ga echt bidden nu voor een fitte promes en onana, hoewel ik nog altijd denk dat onana het wel haalt. Denk dat de telegraaf het groter maakt dan het is.
9 0
cantharel
Vergeet de fouten van ten Hag ook niet tegen Chelsea thuis en uit. 6 minuten voor tijd de tegengoal omdat men maar op de winst bleef spelen en in Londen 2 spelers met een gele kaart laten staan terwijl Schuurs er in had gemoeten voor Veltman.Natuurlijk pech met de scheids meer ook de eigen fouten zien.
1 0
Ajax567
2 wedstrijden pieken tegen valencia en az tegen ado en telstar kun je wel beetje rouleren
1 0
3sterren
Zou Ten Hag dat misschien ook al hebben gedacht tegen Willem II?
;)
0 0
louis60
Zonder Onana wordt het EL en verlies tegen AZ. Er is een voordeel: Lamprou is verkocht. Maar even serieus; de verdediging loopt al niet over van zelfvertrouwen. Dit is vreselijk. Bidden en hopen op Promes en Onana.
5 -1
MaximilianRosse
Dit is letterlijk wakker worden met buikkrampen. Dit zou echt een enorme tegenvaller zijn. Onana is gewoon heel belangrijk voor ons. Het zou fijn zijn als Promes wel weer fit is. In Varela heb ik wel vertrouwen maar het Onana is een ander niveau.
1 -1
louis60
Vetrouwen in Varela? Die heeft nog geen wedstrijden gespeeld in het 1e en maar 1 in het 2e.
1 0
MaximilianRosse
Meer vertrouwen dan in Lamprou haha. Nee oke je hebt gelijk. We kunnen hem niet echt beoordelen dus weten niet wat we kunnen verwachten. Bedoel het meer gevoelsmatig.
1 0
Johan1
Dit wordt een heel vervelend weekje, ben ik bang.
4 -2
Spectre
Dat zou zomaar eens kunnen maar moed houden en steunen die boys
0 0
chloorbestendig
Eddie Murphy op doel dan maar, eens zien of het echt een keeper is.
1 -1
ajaxxcied4life
Hahahaha
1 -1
Beretta
Die akelige CL voorrondes gaan ons hopelijk niet de das omdoen. Echt belachelijk dat de halve finalist die krengen moet spelen.
1 0
Radie125
gelijk spel is genoeg dinsdag komt allemaal goed
0 -2
1eringzuid2
En maar lachen om psv toen zij een maand geleden hetzelfde hadden, met hun beste spelers geblesseerd......
Het is heel simpel. Onana sparen voor zondag. Ik vind AZ uit 10x belangrijker dan die hele fucking CL. Kampioen worden is het enige dat telt. En zorgt er, dit maal rechtstreeks, voor opnieuw deelname aan de CL volgend seizoen.
1 -19
Aspers73
Ben je helemaal gek ofzo? Valencia wedstrijd is 10x belangrijker, gaat het mis dan lig je er uit. Verliezen we van AZ dan hebben we nog 17 wedstrijden om dat goed te maken.
5 0
FerdiZ
verlies je van valencia, win je de europa league misschien wel.. kampioenschap is wel belangrijker...
0 -2
munser
zo kijk ik er ook tegenaan. ondanks dat het een schrale troost is, mochten we verliezen dan zie ik een reële kans om de EL te winnen. wat ook werelds zou zijn.
0 0
Tinus
Dus je vindt het kampioenschap belangrijker dan de CL, want dan plaats je je namelijk rechtstreeks voor diezelfde CL? Heb je in de gaten wat een kromme redenatie dat is?
4 0
1eringzuid2
CL deelname is vooral noodzakelijk om dat akelige geld binnen te harken. Het toernooi ga je nooit winnen. Al zou Ajax nog zo goed zijn, dan zorgt daar de Uefa(maffia) wel voor. De Uefa(maffia) heeft er namelijk geen enkel financieel belang bij dat Ajax de CL wint. Het is al jaren duidelijk dat het grote geld regeert en dat de clubs uit de grote landen worden voorgetrokken cq. letterlijk worden geholpen om tot de laatste 8 door te dringen. Of zijn we uit het verleden de knipoog Kroaat en recentelijk de 2-luik tegen Chelsea vergeten? Voor Ajax is deelname (helaas) noodzakelijk om die miljoenen. Het toernooi op zich kan mij gestolen worden. Het is een gedrocht. Zeker geen "Champions League", waarin clubs tot de nummer 4 mee mogen doen omdat ze toevallig in een financieel aantrekkelijkere competitie (voor de Uefamaffia) uitkomen dan onze competitie.
0 0
Bjorn
Tuurlijk is AZ-uit niet belangrijker. Het sportieve, het financiele, de aantrekkingskracht om weer spelers naar Ajax te halen. Valencia-thuis is in alles belangrijker.

Stel dat het resultaat bij AZ tegenvalt, heb je nog 19 wedstrijden om de titel te behalen. En dat zal ook gebeuren. Valencia-thuis is nu of nooit.
4 0
MaximilianRosse
Precies dit, niks aan toe te voegen.
0 0
RuffRhythim
Ja psv heeft net zoals ons dit jaar ook 536.859 wedstrijden gespeeld...
0 -2
1eringzuid2
Sterker nog, een voorronde meer.
2 0
1eringzuid2
Vorig seizoen niet. Tot nu toe hebben ze dit seizoen evenveel gespeeld.
0 0
RuffRhythim
Ik heb het dan ook over het volledige kalenderjaar 2019
0 0
Hobbemastraat
Nog slaapdronken?
1 0
1eringzuid2
Nee. Klaarwakker en realistisch. Die CL win je toch niet.
0 -1
Siemmie
Nou en? De kwartfinale of halve finale zoals vorig jaar is toch fantastisch? Dat weet je over 20 jaar nog, terwijl die 35e titel de zoveelste is. Ik wil ook dat we kampioen worden hoor, maar dat worden we wel en waarschijnlijk ook met 2 vingers in de neus. Ook als AZ zondag wint.
0 0
Aspers73
Oei, nu maak ik me pas echt zorgen over morgen.
1 0
flyingsoccer
De selectie is toe aan rust dat bewijzen de laatste duels wel. Als je een jaar lang moet presteren en op alle fronten moet gaan voor de prijzen kan het je opbreken en dat is hier nu gebeurd we moeten nog 2 finales tot aan de winterstop.
1 0
1eringzuid2
Volgens mij speel je nog 4 finales tot aan de winterstop. Of moet je er tegen ADO en Telstar vanaf gaan? Of zijn die punten al binnen?
1 0
Bocarra
Ik mag er toch van uitgaan dat Koeman geen Ajax spelers meer selecteert nu het NL elftal is geplaatst. Ik vond al dat hij Promes veel te veel minuten heeft laten maken in de vorige interlandperiode
0 -1
Amsteraaij
Murphy 's law?
1 0
ajaxxcied4life
Eddy Murphy's law met Varela op doel.
0 0
Dennis1964
2e helft van vorig seizoen blonken wij uit door o.a. fitheid van de selectie. Nu gaat het ons wel erg opbreken al deze blessures. Valencia en Az komen eraan. Kutzooi.
2 -1
Spectre
Vergeet niet dat wij al letterlijk een heel jaar op een heel hoog niveau hebben gespeeld
0 0
ajaxminimax
Toch zie je het meer bij clubs in december. De winterstop is eigenlijk net iets te laat voor Ajax op dit moment
3 0
Simon1
Allemaal signalen van vermoeidheid. Na zo'n lang seizoen, te korte vakantie en vervolgens alsnog in de voorrondes moeten verschijnen heeft zijn gevolgen op de selectie. Rouleren is daarom binnen topclubs een pré om het mes scherp te houden.

Daarom moeten we de kleintjes van de eredivisie gebruiken om te rouleren.
1 0
ajax4ever01
Zie je, al die blessures nekken Ajax zo zeker zijn we nog niet voor die CL zoals velen hier denken dat we het tegen Valencia wel even doen.
5 0
Erik1966
fuckzooi
0 0
3*stars*3
Jeetje, wtf is dit opeens!?
Hoop dat het echt meevalt.
Maar duidelijk dat deze spelersgroep behoefte heeft aan winterstop....
1 0
FreddyAX
Dat zou een hele zware klap zijn voor het vertrouwen; zonder Promes en Onana zie ik het niet zonnig in.
Ook AZ wordt nu een ding; Varela kan ik niet goed op waarde schatten maar Onana is erg belangrijk.
Duimen voor een goed bericht dan maar en hopen op het beste voor dinsdag.
0 0
trainerdv
MRI om aan te wijzen dat er geen schade gemaakt wordt als hij met wat pijn tegen Valencia en AZ speelt. Daarna maand rust pakken..
0 0
ETM
Donkere wolken stapelen zich op.
Los van dat Onana uiteraard een doelman is die echt het verschil maakt zou het ook verschrikkelijk moeilijk zijn voor Varela om juist in zo'n wedstrijd er dan ineens te moeten staan. En voor de organisatie met een nieuwe doelman.
Gevoelsmatig is Onana tegen Valencia nagenoeg onmisbaar. Dood eng die pot:)
5 0
Toon meer reacties