[Update] 'Voorkeur om te huren voor half jaar'

FinnDekker, 22-01-2019 om 07:10, 71628 views, Veronica Inside; De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens Valentijn Driessen is Ajax aan het kijken naar de mogelijkheden voor het eventueel huren van een nieuwe doelman. Dit na het mindere optreden van Kostas Lamprou tegen SC Heerenveen. Dat laat de journalist van De Telegraaf weten bij Veronica Inside.

'Ze hebben vandaag bij Ajax een beraad gehad met de vraag: hoe gaan we hiermee door en gaan we hiermee door?', laat Driessen weten. 'In Amerika had hij ook twee ketsers tegen Flamengo. Ze willen nu toch een keeper gaan huren voor de rest van het seizoen.'

Driessen durft zelf niet te zeggen met welke doelman de Amsterdammers bezig zijn. 'De naam van onze grote vriend Maarten Stekelenburg viel, maar dat kan ik me ook nauwelijks voorstellen. Die heeft al twee jaar niet gekeept en verdient een dik salaris.'

Update - 07.10 uur (22 januari 2019) - 'Voorkeur gaat uit naar iemand voor een half jaar'

De woorden van Valentijn Driessen zijn dinsdagochtend herhaald in De Telegraaf. Ajax gaat in de laatste dagen van januari proberen een keeper te strikken. Dit omdat men na Heerenveen-thuis inziet kwetsbaar te zijn als André Onana wegvalt. 'De voorkeur van de Amsterdammers gaat uit naar het huren van iemand onder de lat voor een half jaar.'

Kostas Lamprou maakte afgelopen zondag een slechte indruk tegen de Friezen. Benjamin van Leer is momenteel uitgeleend aan NAC Breda. 'El Maach is een groot talent, maar nog niet de stand-in van Onana', schrijft Mike Verweij op Twitter. 'Kotarski wordt verder geacht. Maar hij moet ook nog stappen maken. Ajax wil huren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
Altijd zo laat met alles
0 0
Ezra
We wachten af.
0 0
Rinban
Kostas ons toch weer mooi de titel
0 0
Schip
Hebben we goddomme al een goede keeper?
1 0
Van Reenen
O ja, Xavier Mous is 188 cm, slechts 12 cm langer dan Lamprou.
0 -2
sucre
slechts????
0 0
Van Reenen
Kan Ajax misschien Xavier Mous halen van Cambuur. Lengte genoeg, zeer goede keeper en na Onana, als hij weggekocht wordt, een zeer goede 1e keeper. Komt van Ajax en ik begrijp niet waarom Ajax deze speler heeft weggedaan!!!
Vinden jullie dit wat ? Altijd beter dan de 176 cm van Lamprou.
0 -2
Chippy
Denk toch aan een ervaren speler. Er staat niet voor niks huren voor een half jaar
1 0
Chippy
Maar serieus. Wie willen jullie .
Graag 1 naam doorgeven....
1 0
Schip
Zie hieronder
0 0
Van Reenen
Zie hierboven
0 0
Chippy
Van der Sar in de goal. Win je alles !!!
2 0
bremovic
stengs moeten ze sws halen,beter dan lainez.

stengs is groot en snel voor zijn grote.

4 0
TontoKarnaggel
Kunnen we Jeroen Verhoeven niet terughalen?
Hebben we mini en maxi...
1 -1
ajax4ever01
Nou Marc waar blijft een nieuwe keeper er staan ons belangrijke wedstrijden te wachten kom op anders van der Sar maar op goal
0 0
Van Reenen
Xavier Mous van Cambuur v/h Ajax
0 -1
1ajaxxx11
Graag de volgende spelers

* vorm
* stengs
* edson alvarez
4 -1
Ar
Maar wie?!?!?!?
0 0
Pointer1
Ik denk dat je het niet moet zien in de "grote namen" als tweede keeper. Dat zou leuk zijn maar dat heeft Ajax nooit gedaan. Ik denk meer dat er een keeper uit zal komen uit de eredivisie zoals ze met Boer hebben gedaan. Ik denk bijv een keeper als Sergio Padt. Denk een prima tweede keeper en wie Onana eventueel moet vervangen volgend seizoen is van latere zorg. Ajax is nu op kort termijn opzoek naar een reservekeeper. Het gaat me niet om Padt. Kan ook een ander zijn. Maar ik denk dat het meer reëel is om te denken aan een keeper uit de eredivisie dan dat we moeten verwachten dat er binnen een paar dagen een topkeeper komt uit het buitenland.
1 0
Sterspeler
Dan mag Padt wel in vorm zijn, want afgelopen half jaar keept ie droevig.
0 0
ajaxpat
gewoon Zoetje halen als 2e keeper
1 -1
Middenweg401
En Vermeer er bij (wel voor zondag nog even regelen).
1 0
MickS
Is Cillessen een half jaartje huren van Barca geen mogelijkheid?
#durftevragen
2 -1
ajax4ever01
Of Ter Stegen misschien ;)
1 -1
robinozzi
Haha. Bank van Ajax inruilen voor die bij Barca? #durftereageren
1 0
MickS
als je niet vraagt weet je het zeker :).
0 -1
Schip
Precies. Als je niet vraagt, weet je het zeker. Dus waarom nog vragen.
1 -1
MPAjax
dacht dat er stond driessen is samen met ajax aan het kijken maargoed komen ze nu mee, beetje laat dat lamprou niks zou zijn wist iedereen behalve de technische staf lol
0 0
komopajax777
Met een oud-topkeeper als algemeen directeur en een oud-topvoetballer als TD had Ajax nooit een contract moeten aanbieden aan Lamprou.Een keeper van een topclub hoort standaard boven de 1.85 te zijn, want zijn reikwijdte moet zich uit kunnen strekken tot in de hoeken.Dat is van cruciaal belang als het gaat om winnen of verliezen.Het bewijs van deze stelling is afgelopen zondag eens te meer geleverd.
3 0
niquedegraaff
Lekker op tijd dus weer.. Sjonge jonge jonge. Amateurs
6 0
Schip
Is eigenlijk totale paniekvoetbal. Dat mag helemaal niet gebeuren, omdat je bewust de keuze maakt na de verhuur van Van Leer niemand te halen. Waarom moet Ajax steeds paniekaankopen doen terwijl de lampjes schuddebuikend van de lol en leedvermaak dat niet hoeven te doen...

Zou Martin Hansen trouwens wat zijn? Bij ADO een uitstekende keeper. Is naar Basel gegaan, maar gezien de statistieken speelt hij wel, maar lijkt hij een tweede keuze daar achter een jonger talent.

Kent de eredivisie, is Deen, hoeft niet te wennen, met een beetje mazzel speel je misschien nog wel CL of een bekerfinale. En misschien wil hij nog wel een keer scoren tegen PSV...
6 -1
DarkChild
Das toch niet heel moeilijk? Omdat ons Technisch Hart, of wat er nog van over is nadat ze elkaar de tent hebben uitgevochten, niet bekwaam is op haar taak.
Dan heb ik het vooral over sportief. Zij handelen uit paniek, omdat ze vooraf het inzicht niet hebben (wat blijkt uit de oeverloze lijst met verkeerde aankopen, rare contractverlengingen die weer tot ontbinding leiden en andersoortige aparte situaties (Denk aan hoe je gepiepeld bent door Vermeer, hoe stoer er gesproken werd over een take-it-or-leave-it bod voor Duarte om alsnog te betalen wat Jan Smit vroeg en de perikelen rond Richarlison/Lainez en zo kan ik nog wel even door gaan)
Het is nu even een mini-Rostov van destijds, er hoeft niet per se een Ziyech bij om de mensen stil te krijgen, maar even een huurkeepertje wel.

Waarom zitten ze er dan nog hoor ik je zeggen? Nou, vrij simpel, ondanks dat met hagel schieten blijft er geld over. Dan ben je blijkbaar een goede TD tegenwoordig. we zijn met recht een handelshuis, zolang de balans maar goed is, maakt het niet zoveel uit of je eerst drie rechtsbacks of zo gekocht hebt. Als je het recht kan trekken
met de verkoop van een andere speler is het prima.
Straks verkoop je Frenkie en De Ligt en maakt het niet meer uit dat je Labyad voor veel meer dan de hele begroting van Excelsior hebt gekocht.
Dat je zulke clubjes niet achteloos opzij zet, waar andere clubs in vergelijkbare situaties dat wel doen, ja ehm, om Van der Sar te citeren "we doen echt wel ons best"

Sportief wordt er net niet onvoldoende gepresteerd om er zelf uit te moeten, je kan het vege lijf nog redden door zelf aangestelde trainers er uit te mikken als offer voor de eisende massa.

Maar, laten we eerlijk zijn, er is nergens in Europa een competitie waar de veruit grootste club al vijf jaar om een prijs verlegen zit. En de Arena zit verder soort van vol (op papier) dus dit is blijkbaar het Ajax dat de actieve meerderheid prima vindt.
1 -2
Schip
Ik vind dat laatste ook echt beschamend. Zeker de manier waarop mensen daar op deze site over praten: niet kritisch over zijn, want dan ben je geen ekte ekte, het komt wel goed. Precies dezelfde teksten die je al 5 jaar hoort.
1 -1
wendoo9
Makkelijk om nu de keeper de schuld te geven ! Tuurlijk was het niet goed, maar Ajax was gewoon ronduit slecht ! Dit was onderschatting, en verdedigde als pupillen. Iedereen liep uit positie , en naar voren ! Onze koning balverlies was weer goed op dreef,maar daar mag je niks van zeggen want hij had 1 briljante pas en dat vinden we genoeg schijnbaar. Toen het 4-4 werd konden we het wel drie tandjes bij schakelen. Waarom niet eerder !! Waarom die Lammers zolang laten lopen met de bal en hem zo makkelijk laten schieten ! Amber Zanneli blijft een gevaarlijke speler die zomaar met AJax kan meedraaien, dus die kan je niet zomaar ongedekt laten lopen in de zin van. Ten Hag rond uit slecht met zijn wissels. We hadden deze wedstrijd ook zonder keeper kunnen en moeten winnen dussssssssss Gooi die Donnie een eruit e laat Neres AUB spelen !
3 -1
Hagmag
Helemaal gelijk, het was een collectief falen met wel Lamprou in de hoofdrol.
Huntelaar had veel eerder moeten komen en is momenteel onze 1e spits.
Neres moet veel meer spelen en Donnie gaf niet thuis, maar Schöne ook niet.
Kristensen hoort niet in Ajax 1.
De miljoenen aankoop Magallan moest blijven zitten, terwijl voetballer Blind naar links had gekund.
Weer een onbegrijpelijk keuze van Ten Hag, die toch gekke dingen blijft doen als de druk toeneemt. Had veel eerder moeten en kunnen ingrijpen nav de falende restverdediging.
5 -1
Middenweg401
Collectief falen zal best, maar je hoeft er maar 1 van die redelijk houdbare ballen te hebben en je wint gewoon. 4x scoren zou toch genoeg moeten zijn lijkt mij. 1 van de 5 er uit halen en nog een penalty veroorzaken is niet genoeg.
1 0
Wesl
Clubs hanteren een bepaald profiel voor reserve doelmannen. Ze moeten ten aller eerste goed in de groep liggen, de rest motiveren en als het even kan een beetje keepen.. Volgens mij loopt de hele selectie weg met Lamprou..

De fout is dat ze Van Leer hebben laten gaan, die had gewoon op de bank moeten blijven. Al hadden ze de vervanger van Onana ook al eerder kunnen vastleggen..
1 0
Ajax_026
wat???? Een dikke vette vatsigge bankrekening zou genoeg motivatie moeten zijn. Daar voor ga je echt geen reserve keeper scouten.
0 -1
Wesl
https://www.youtube.com/watch?v=4gWZ6oDxur8
0 0
Wesl
ik snap je reactie niet helemaal??

Ik zie een patroon bij meerdere topploegen als je kijkt naar de reservedoelmannen.

En ik eindig met dat ze de vervanger van Onana al vast hadden moeten liggen als directe vervangen.. dan had Lamprou lekker de gezellig derde doelman kunnen blijven, vast van waarde voor het groepsgevoel
0 0
Hagmag
Afgezien van gemaakte afspraken in het verleden en de behaalde resultaten die geen garantie bieden voor de toekomst............
Even de feiten op een rijtje inzake de keeper Kostas Lamprou:
Oordeel van 010: Te klein, onzeker geen betrouwbare keeper, geen nieuw contract.
Oordeel Willem II : Idem.
Inval beurt PEC Zwolle: Bevestiging van bovenstaande en binnen 2 minuten goal tegen, veldspelers waren bij de les en PEC kon Lamprou nauwelijks meer testen.
Trainingskamp Florida: 2 grote blunders, bevestiging oordeel 010 en Willem II
Basisplaats Heerenveen thuis: Bevestiging van vorenstaande opgesomde feiten.
Kostas Lamprou moet er als het goed is er NIET aan denken om donderdagavond weer onder de lat te moeten gaan plaats nemen in de Arena.
Een mens, dus ook Lamprou, kan toch niet meer op deze positie functioneren.
In het bedrijfsleven zou voor zo'n iemand een andere wel passende functie gezocht worden.
Lamprou moet in bescherming worden genomen met als aanbeveling NOOIT meer als keeper van Ajax-1 te hoeven optreden.
Ten Hagmag hem donderdagavond NIET opstellen.
Doet hij dat wel, ondanks de gemaakte afspraken, hij keept tijdens de bekerwedstrijden, dan geeft Ten Hag zich zelf een brevet van onvermogen, is hij meer dan stronteigenwijs en begrijpt hij niets van people management.
Het doek is helaas gevallen voor Kostas Lamprou.
Ajax moet zijn wonden likken, erkennen dat de keuze voor Lamprou een onjuiste was en nu als de wiedeweerga een 2e betrouwbare keeper aan gaan trekken.
Ik zie het al voor mij, donderdagavond en Heerenveen scoort 0-1, met Lamprou toch onder de lat.
De mogelijke spreekkoren richting Lamprou en Ten Hag.
Ik hoop dat men zo verstandig zal zijn, dit niet te willen.
Laat ik besluiten door te zeggen, dat niet alleen Lamprou schuldig is aan de 4-4. Het was een collectief falen en dan te bedenken dat je met een 4-1 voorsprong, thee had kunnen gaan drinken.
0 -1
Ferd
Willem II wilde maar wat graag verlengen met Lamprou, Lamprou wilde dat zelf niet.
0 0
trainerdv
Dat zijn allemaal redenen om hem nooit te halen. Maar nu dat wel gebeurd is, kan je iemand natuurlijk niet na 1 slechte wedstrijd (Sinkgraven was ook slecht) bij het vuil zetten. Ajax moet op zoek naar iemand anders, maar tot die tijd hebben we helaas Lamprou.
0 0
trainerdv
Weet je wat het is: Het gaat nog niet eens om de pure kwaliteit van Lamprou: Die kan je natuurlijk niet aan één wedstrijd afmeten. Waar het wél omgaat, is dat je als grootste club geen consessies doet aan kernwaarden. Dat betekent dat een keeper niet te dik mag zijn (Verhoeven) en een kleine keeper gewoon nooit een topkeeper kan zijn, hoe katachtig en goed coachend ook. Dat kan je binnen een topsportklimaat (dus naar de selectie) en ook naar de fans gewoon niet maken. Om die reden moet Ajax een andere keeper hebben.
2 0
Schip
Mjah, gaat wat mij betreft juist puur om kwaliteit en niet om lengte. PSV had ooit Wim de Ron. Die is 5 cm kleiner dan Lamprou, maar was gewoon een betere keeper. Betere reflexen, betere beoordeling van situaties. Te klein voor de top, maar dat kan eventueel nog als noodoplossing. Coutinho was ook niet veel groter, maar een tig keer betere keeper dan Lamprou. Bij Lamprou weet je gewoon dat je in de problemen komt. Een kleine keeper kan met sprongkracht en reflexen veel compenseren. Maar je moet wel de snelheid van een bal goed inschatten. Lamprou peert er te snel naast.

En dat zag je bij WII ook al. Waarom haal je hem dan. IK viel echt van mijn stoel van ongeloof, maar dan nog waren er posters die zeiden, ach, dit is weer Overmars bashing, het is slechts een 3e kiep.

Sorry, maar dan verdien je toch gewoon een dergelijke keeper en een dergelijk resultaat? Met je eens dat de randvoorwaarden altijd goed moeten zijn in een professionele omgeving. En dat betekent dat je 3 keepers moet hebben, die als het echt nodig is, kunnen spelen. Anders kun je ze net zo goed niet halen. Zoals bij Lamprou. En dan bespaar je hem ook nog eens deze bakken met modder, die je hem als persoon niet gunt.

Goed keepen is nl wel een stukkie moeilijker dan een pingel erin schieten, of je team met druk op de bal laten spelen.
0 0
Ar
Een goeie tweede keeper die schikt in zijn rol is gewoon lastig.
Boer, Verhoeven waren nog niet eens zo slecht.
0 -1
mgtow
Ajax neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door keepers met een arbeidshandicap aan te nemen. Anders kan ik het niet verklaren. Niet vergeten Boer mist z'n pink.
2 -2
stopperspil
Niet huren maar kopen: 4 maanden op de bank en daarna volgend seizoen de verkochte keeper Onana vervangen
1 0
wladimir
We hebben Dominik Kotarski en Issam El Maach!!!
1 -1
TwoLegsAlwaysWin
Het is allemaal de schuld van... Goede column van Thijs Zonneveld

Dat eerste doelpunt van Heerenveen.
Het tweede ook.
Het derde: idem dito.
En nu we toch bezig zijn: het vierde ook.
Die ene overtreding in het strafschopgebied waarvoor de scheids geen penalty gaf, al kon hij er in de herhaling nog zestien keer naar kijken.

Die goal uit een corner laatst, tegen PEC Zwolle.
Dat-ie zo klein is (1,76 meter - dan ben je een soort dwerg, toch?)
Dat Sinkgraven verdedigde als een natte tosti.
Dat Daley Blind vergeten was dat je bij voetbal ook mag rennen.
Dat Matthijs de Ligt erbij stond en ernaar keek.

Dat Tadic die pingel in het doel wilde aaien alsof het de cavia van zijn buurmeisje was.
Dat Onana geblesseerd is.
Dat de restverdediging verkeerd stond en er niet werd doorgedekt en dat de backs niet op tijd knepen en dat de half spaces niet werden bezet en dat de xG onvoldoende was en dat Ajax te laag in de concentratie zat.
Dat-ie zo klein is.
Dat Ajax niet bovenaan staat.

Dat Ajax vorig jaar en het jaar ervoor en het jaar daarvoor geen kampioen werd.
Dat er over een paar maanden weer een platte kar door Eindhoven rijdt.
Dat Real Madrid straks heel, heel misschien wel een klein kansje maakt om de kwartfinale van de Champions League te halen.
Dat Frenkie de Jong aan het einde van het seizoen vertrekt voor de belachelijke spotprijs van minder dan 80 miljoen euro.

Dat Hakim Ziyech en zijn linkervoet straks naar een Franse middenmoter afdruipen zonder ooit een prijs te hebben gewonnen met Ajax.
Dat-ie zo klein is.
Dat Oranje het EK en het WK miste.
En dat ze bij het Griekse nationale elftal al jaren geen pepernoot meer raken.
Dat Angelos Charisteas geen bondscoach is, maar eigenaar van een Amsterdams restaurant met een Franse naam dat hippe wentelteefjes met pecannoten en vanillemascarpone serveert.

De Griekse schuldencrisis.
Dat mijn haar al dagen niet goed zit.
Dat de Elfstedentocht weer niet giet oan.
Dat het vandaag een teringzooi op de weg wordt, omdat er een paar koude witte dingetjes uit de hemel vallen.

Dat er nog steeds kinderen worden uitgezet naar een land waar ze nog nooit zijn geweest.
Blue Monday.
Dat half Nederland met een groengele snottebel in zijn of haar snor rond loopt.
Dat Assad weer doodleuk op zijn troon zit.
Het klimaatprobleem.
De gele hesjes.

Die brand in Scheveningen, laatst.
Brexit.
De shutdown van de Amerikaanse overheid.
Dat ik gisteren heb gegoogeld op plateauzolen.
Allemaal de schuld van Kostas Lamprou.
Maar dat is logisch.
8 -4
Middenweg401
Op welke melodie is dit?
0 0
Minsc
Er ontbreekt een hoofdstuk in je boek! Dat over de falende Marc Overmars.
0 0
Raoul14
Heel leuk stukje, maar zonder Lamprou stonden we wss wel bovenaan. En dat die jongen te klein is kan hij ook niets aan doen. Ik ben even klein en zou ook geen nee tegen Ajax hebben gezegd....
1 -3
wendoo9
Nee gap, je ziet het verkeerd. Je had ook 4 punten achter kunnen staan als hij niet zo een goeie safe had bij vele verdediging fouten !
0 0
TwoLegsAlwaysWin
Dat dan weer wel..... (bovenaan staan). Is het even klein of even groot :-)))
0 0
fanforeffer
Iedereen vond dat Lamprou te klein en niet goed genoeg is ,maar ziet de Th het dan niet ! Nu we weer punten verlies hebben komt er actie. Als het kalf verdronken is ...............hopelijk niet te laat.
Maar ik vind dat Blind, de Ligt en Schone veel grotere fouten maakten dan Lamprou.
3 -1
Van Reenen
Als in Florida al 2x een blunder of minder hard een foutje is geconstateerd, waarom dan niet meteen actie ondernomen? Men ging et natuurlijk vanuit dat Onana niet geblesseerd zou raken. Net een paar munten gevangen voor Wober, dus Marc kom in actie en wel meteen. Hopelijk komt Marc voor het weekend met een behoorlijke vervanger. Loopt er niets knap rond bij PSG?
2 0
MarLuuk76
Er mag wel een keeper bij ja. Overigens de meeste keren van de weinige keren dat Onana gepasseerd wordt zijn het ook diagonale schoten. Op eeen of andere manier is dat gewoon zo. Neemt niet weg dat je niet meer met Lamprou kan aankomen.

Ps over dat ze bij Feyenoord supporters onze spelers in de hens willen zteen zegt wel weer genoeg. Deze lui zijn zo dom en verblind door hun haat. Als ze daar wat slimmer waren geweest de laatste jaren hadden ze veel harder op PSV moeten jagen, nu hebben ze een onoverbrugbare financiele afstand op 2 ploegen. Dommer wordt het niet.
2 -1
Ajaxxxisdebeste
Kunnen we Lamprou niet een paar stelten geven.
2 -2
Vanzandje
Beetje offtopic, zat net even fr12 te lezen want moet er altijd wel om lachen. Die gasten zijn echt gestoord keien door de ruiten van de Ajax bus, en daarna fakkels er achter aan zodat ze als ratten in de val zitten. Soort doodsbedreiging lijkt me maar ja wat een potje voetbal met sommige doet bizar.
7 -1
gi0vanni
A: Slaat helemaal nergens op natuurlijk. B: Neem aan dat er niemand zo gek is om dit uit te voeren maar als ze het zouden doen en eerst de ruiten eruit gooien zouden je in geval van nood dus door die kapotte ruiten kunnen ontsnappen.
0 0
Raoul14
Die bedriegingen staan er al vanaf het weekend op, ze zijn doodsbang voor de wedstrijd, las overal 0-5, 0-7 etc. Maar dat was wel voor onze wedstrijd :-)
0 0
Redrum
Nou ja, ze zullen er nog steeds niet veel vertrouwen in hebben denk ik.
0 0
Stamstadam
Die lui daar zijn een cynisch en zeer simpel. Menen echt helemaal niets van wat ze uitkramen, deze stoere praat wordt nooit werkelijkheid, slechts virtueel gebral.
1 0
Pure
En nu?
0 -5
MrAFCA
Als iedereen het toch over lengte heeft kunnen we het best misschien die jongen van Emmen halen.
1 -2
JanTa
Mijn buurman is 2 mtr maar kan niet keepen. Keepers kwaliteiten komt bij mij wel op de 1e plaats.
4 0
Ajaxxxisdebeste
Lamprou kan je nu dus al niet meer opstellen die is klaar...
2 0
PetervanAmsterdam
Misschien heb ik vorig jaar wat gemist, maar weet iemand wat de huidige status van de Poolse doelman Mateusz Górski (18) bij Ajax is?

Hij werd twee jaar geleden bij zijn overgang gepresenteerd als een talentvolle doelman. Volgens de selectielijst maakt hij deze voetbaljaargang deel uit van Onder 19. Maar als ik mij niet vergis speelt hij dit seizoen in competitieverband nooit of nauwelijks (Issam El Maach en Daan Reiziger zijn daar tot nu toe de eerste twee keepers).

Is hij (wederom) geblesseerd? Is hij niet goed genoeg? Of is hij misschien inmiddels vertrokken?
2 0
appeltje
Gorski staat nog tot het einde van dit seizoen onder contract. Hij is derde keeper van O19. Heeft dit seizoen één wedstrijd gekeept, competitiewedstrijd tegen Heerenveen O19. Mag dus vertrekken na dit seizoen.
4 0
louis60
De directie wil keeper huren. Je zou maar Lamprou zijn en donderdag en zondag het lot van Ajax in de beker en in de competitie bepalen. Die krimpt van angst. Kunnen we voor Onana geen medicijnman uit zijn geboorteland laten invliegen?
0 -1
Redrum
Los daarvan, waarschijnlijk is er gewoon afgesproken dat Lamprou de bekerwedstrijden keept. Onana moet er zondag weer staan, maar ik ga ervan uit dat hij na een week wel uitgescheten is. Het enige dat we kunnen doen is hem steunen en als de rest van het elftal nu wel zijn best doet komt het wel goed.
1 0
Timoajax14
OT: Makkelie zondag de scheidsrechter met Kuipers als VAR
3 0
behangdelul
Niet heel verkeerd.
3 0
Van Reenen
Wat ik mij telkens weer afvraag, is waarom wij dit voor het begin van de competitie al aangeven en men bij Ajax pas op het idee komt als de 1e doelman geblesseerd is! Met Onana in de goal (ingespeeld met de achterhoede) waren er nooit 4 goals tegen gevallen!
Ben benieuwd met wie ze komen, want Kitorski is er nog niet klaar voor evenals El Maach. En over 4 maanden dan wel?
2 -1
Ajax114
Omdat er weinig voetbalverstand zit bij Ajax en ze daardoor als zo vaak achter de feiten aanlopen. ik zei hier ook al in augustus dat de keuze voor Lamrou je duur gaat komen te staan. Helaas is het uitgekomen. Ik kreeg trouwens heel veel negatieve reacties van supporters destijds want je mag niets negatiefs zeggen, zelfs niet over kabouter Lamprou. Natuurlijk zijn die er over 4 maanden niet klaar voor. Maar ja, wat wil je met Lámi als medeverantwoordelijke voor het keepersbeleid.
4 -2
Van Reenen
Ja, ben ik helemaal met jou eens. Dus van mij 4e duimpje omhoog, maar wel een hel grote duim richting 4 goals voor ons a.s donderdagavond Ajax114.
0 0
DonarPower
Is maarten Stekelenburg niet te porren ?
Waar zit die ergens ?
0 -3
Ferd
Op de bank, waar hij al sinds 2011 zit. En daarvoor, met uitzondering van 2010, was hij een waardeloze keeper in een periode waarin Ajax niets won en voor de winter al uitgeschakeld was in Europa.
0 0
Boer Gijs
Snap ook niet dat Ajax het niet op een akkoordje heeft gegooid met Heerenveen afgelopen zondag toen het de verkeerde kant op ging. Wij de competitie wedstrijd, zij de beker wedstrijd. Maar goed, dat mag je hier niet zeggen. Nu heb je donderdag allebei niet wat je wilt.
1 -4
Gecko
Ben ik de enige die Blind ook vond tegenvallen
Werd wel heel vaak makkelijk uitgespeeld
Of was het nonchalance. Bij 3 1 was de buit al binnen
Dachten de spelers!
7 0
wladimir
Blind is best een goede voetballer voor een verdediger. Hij is geen meedogenloze verdediger en heeft weinig snelheid. Lammers stuurde Blind behoorlijk het bos in. Was van hem vooral ook een goede actie. Best een goede spits die Lammers. Daar gaan PSV en Oranje nog veel plezier aan beleven.

Sinkgraven heeft nagenoeg geen zelfvertrouwen, had na een uur al last van kramp en zag er bij veel tegendoelpunten niet goed uit. Kistensen verving hem. Ook een heel matige speler die heel veel heeft gekost. Die kleine keeper is klein. Dat Overmars hem als reservekeeper heeft gehaald zegt veel over Overmars ben ik bang.

Goede spelers voor veel geld verkopen kan iedereen. Versterkingen halen voor het elftal is een vak. Viergever transfervrij laten gaan en Blind er voor 20 miljoen voor terughalen vind ik niet een heel sterke move. Labyad halen als vervanger voor Ziyech, vervolgens buitenkansje Tadic oppikken voor een hoop geld en Ziyech niet verkopen dat getuigt ook niet heel erg van sterk beleid.
0 0
JanTa
Laat ik het zo zeggen ja, je bent 1 van de weinigen en waarschijnlijk met een kladblok op je schoot om de fouten van Blind aan te gaan turven. Ieder1 speelde in de 2e helft slecht zonder 1 uitzondering.
2 -2
KingJames23
Alle spelers waren slecht in de 2e helft.
6 -3
mario-ajax23
Wel typisch ajax! T moet eerst punten kosten voordat ze er achter komen! Dit kon je van t begin af aan al zien dat lamprou niet geschikt was! Ze hebben kwa 2de keeper en linksback geen inzicht wat r moet staan lijkt het wel! Zelfde als sink das geen linksback,wat doet eth zet hem daar neer aanfluiting!
1 0
Ar
Kunnen we Kenneth Vermeer niet ergens oppikken?!
2 -1
NUL20
Is er al nagemeten of Onana die diagonale ballen van Lammers wel had gehad?
Betwijfel het...
2 -1
Boer Gijs
Tuurlijk. Het voetenwerk van Onana is veel beter. Echt goal 1, 2 en 3 sloegen nergens op. Niet van het elftal, niet van de verdediging en niet van de keeper.
1 0
Redrum
Dat valt niet na te meten denk ik. Het gaat ook nog om positionering, timing en afzetkracht waarmee je naar de grond gaat. Mijn gevoel zegt wel dat Onana die eerste twee ballen gepakt had, maar we zullen het helaas nooit weten.
1 0
Gerrr
De 3e goal zei Lamprou zelf dat die hem valt aan te rekenen......dus die had Onana zeker.
0 0
TusanDadic
Ik denk dat er beter een keeper gekocht kan worden, deze zal nog een half seizoen genoegen moeten nemen als stand-in van Onana en dan volgend seizoen eerste keeper (Kotarski moet echt nog wel wat vlieguren gaan maken namelijk). Mijn voorkeur gaat uit naar Ochoa (moet ie alleen een tijdje genoegen nemen met de bank)..
0 0
Afca_126
Een bal die 2 meter naast gaat vliegt er nog in bij deze panekoek
1 -3
TontoKarnaggel
Tsja, best lullig voor Lamprou, lijkt mij een aardige kerel.
Alleen een beetje jammer dat hij niet zo goed kan keepen.
2 0
Marcdaan1971
Wat ik al langer roep, komt keer op keer uit. Het ontbreken van de winnaarsmentaliteit van zowel de spelersgroep als de organisatie zelf. Elke keer denken we dat we wedstrijden ook wel met mindere krachten kunnen winnen. Iedereen ziet al maanden dat Kostas en Sinkgraven niet de voldoende kwaliteiten op de geposeerde posities hebben. Maar ja, het is toch maar tegen Heerenveen, dus dan moet het ook met die spelers maar makkelijk lukken. NEE!!!. Leer daar eens van. Als het programma PSV, Feijenoord, AZ, Real Madrid zou zijn geweest, zouden ze zelf ook wel inzien dat Kostas daar tekort voor kwam. Tegen elke andere tegenstanders durven ze het wel aan. Daar ligt het probleem. Ga elke wedstrijd met de sterktste 11 de wedstrijd aan. Sta je ruim voor, dan ga je rouleren. Dat heeft al vaak genoeg gekunnen.
2 -1
Duif63
Ik heb al vaker geschreven dat ten koste van alles willen en moeten winnen een onderdeel van de opleiding moet zijn. Dan krijg je hier alleen maar minnetjes en commentaar dat opleiding van het individu centraal moet staan. Nou, zondag hebben we voor de zoveelste keer kunnen zien waar dat toe leidt.
1 0
Ajaxbrl
Klopt wel het is dit seizoen alleen nog maar misgegaan als we niet met de beste 11 stonden : Hera , pisvee , Roda(bijna) , Hveen..
1 0
BrandjeXL
Hou toch op. Je staat afgelopen zondag met 3-1 voor bij de rust.
4 -3
Marcdaan1971
Maar je wint niet. Dus gebrek aan winnaarsmentaliteit. Klopt mijn verhaal dus toch.
3 0
Sulejmanibesteaankoopooit
er zijn inderdaad meer schuldigen aan te wijzen, een 3-1 voorsprong mag je thuis niet weggeven als je kampioen wil worden.
3 0
DarkChild
Waarom doen sommigen hier verbaasd over? Het beleid onder Overmars c.s. is altijd hetzelfde. Met hagel schieten op de transfermarkt en in paniek repareren als de druk hoger wordt. En kennelijk is dat voldoende om een volle Arena te krijgen en contractverlenging. Ze hebben een overlevingsmodus gevonden waarin sportieve prestaties niet belangrijker zijn dan de financiele. Anders waren ze allang weg.

Of dat het Ajax is dat vele hier willen/herinneren laat ik in het midden. Het is iig het Ajax van nu.
3 -2
unis
Wat een beleid mensen!!! Applaus we zijn weer lekker wakker...
1 -2
Rommy
Novakovic van Roda JC is geen verkeerde keeper.
0 0
appeltje
Klopt, maar is even oud als El Maach en Kotarski. Dan kun je beter voor ervarenere keeper gaan.
1 0
Toon meer reacties