[Update] 'Voorkeur om te huren voor half jaar'

FinnDekker, 22-01-2019 om 07:10, 61990 views, Veronica Inside; De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Volgens Valentijn Driessen is Ajax aan het kijken naar de mogelijkheden voor het eventueel huren van een nieuwe doelman. Dit na het mindere optreden van Kostas Lamprou tegen SC Heerenveen. Dat laat de journalist van De Telegraaf weten bij Veronica Inside.

'Ze hebben vandaag bij Ajax een beraad gehad met de vraag: hoe gaan we hiermee door en gaan we hiermee door?', laat Driessen weten. 'In Amerika had hij ook twee ketsers tegen Flamengo. Ze willen nu toch een keeper gaan huren voor de rest van het seizoen.'

Driessen durft zelf niet te zeggen met welke doelman de Amsterdammers bezig zijn. 'De naam van onze grote vriend Maarten Stekelenburg viel, maar dat kan ik me ook nauwelijks voorstellen. Die heeft al twee jaar niet gekeept en verdient een dik salaris.'

Update - 07.10 uur (22 januari 2019) - 'Voorkeur gaat uit naar iemand voor een half jaar'

De woorden van Valentijn Driessen zijn dinsdagochtend herhaald in De Telegraaf. Ajax gaat in de laatste dagen van januari proberen een keeper te strikken. Dit omdat men na Heerenveen-thuis inziet kwetsbaar te zijn als André Onana wegvalt. 'De voorkeur van de Amsterdammers gaat uit naar het huren van iemand onder de lat voor een half jaar.'

Kostas Lamprou maakte afgelopen zondag een slechte indruk tegen de Friezen. Benjamin van Leer is momenteel uitgeleend aan NAC Breda. 'El Maach is een groot talent, maar nog niet de stand-in van Onana', schrijft Mike Verweij op Twitter. 'Kotarski wordt verder geacht. Maar hij moet ook nog stappen maken. Ajax wil huren.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
Altijd zo laat met alles
0 0
Ezra
We wachten af.
0 0
Pierre Heno
Kunnen we Benjamin van Leer niet van NAC huren voor de rest van het seizoen? Dan krijgen zij Lamprou op de huur toe.
0 0
Sterspeler
NAC huurt hem van ons. Moet niet gekker worden.
1 0
Rinban
Kostas ons toch weer mooi de titel
0 0
ajaxdordtt
ik wacht.
0 0
Schip
Hebben we goddomme al een goede keeper?
1 0
Van Reenen
O ja, Xavier Mous is 188 cm, slechts 12 cm langer dan Lamprou.
0 -2
sucre
slechts????
0 0
Van Reenen
Kan Ajax misschien Xavier Mous halen van Cambuur. Lengte genoeg, zeer goede keeper en na Onana, als hij weggekocht wordt, een zeer goede 1e keeper. Komt van Ajax en ik begrijp niet waarom Ajax deze speler heeft weggedaan!!!
Vinden jullie dit wat ? Altijd beter dan de 176 cm van Lamprou.
0 -2
Chippy
Denk toch aan een ervaren speler. Er staat niet voor niks huren voor een half jaar
1 0
Chippy
Maar serieus. Wie willen jullie .
Graag 1 naam doorgeven....
1 0
Schip
Zie hieronder
0 0
Van Reenen
Zie hierboven
0 0
Chippy
Van der Sar in de goal. Win je alles !!!
2 0
bremovic
stengs moeten ze sws halen,beter dan lainez.

stengs is groot en snel voor zijn grote.

4 0
Pierre Heno
Overnars houdt van verre reisjes en zich laten naaien door Zuid en Midden Amerikaanse clubs. Alkmaar is dus veel te dichtbij. Stengs is een pure aanwinst. Maar ja .....het tandem Overmars-Ten Hag speelt liever met Dolberg, Sinkgraven en Lamprou. Oh ja ..en met Labyad natuurlijk. De selectie voor volgend seizoen staat al weer bijna op de rit.
0 -2
HZMKK
hahahaha vrijwel alle AZ spelers zijn geflopt man gek
0 0
Sterspeler
Vooralsnog wijst het verleden uit dat spelers van AZ altijd tekort komen voor Ajax. Alleen El Hamlap (voor het muiten) en de Zeeuw waren van niveau.
0 0
TontoKarnaggel
Kunnen we Jeroen Verhoeven niet terughalen?
Hebben we mini en maxi...
1 -1
ajax4ever01
Nou Marc waar blijft een nieuwe keeper er staan ons belangrijke wedstrijden te wachten kom op anders van der Sar maar op goal
0 0
Van Reenen
Xavier Mous van Cambuur v/h Ajax
0 -1
Pierre Heno
Marc heeft even 10 daagjes vakantie gepland na deze zeperd thuis tegen Heerenveen.
0 0
1ajaxxx11
Graag de volgende spelers

* vorm
* stengs
* edson alvarez
4 -1
Ar
Maar wie?!?!?!?
0 0
Pointer1
Ik denk dat je het niet moet zien in de "grote namen" als tweede keeper. Dat zou leuk zijn maar dat heeft Ajax nooit gedaan. Ik denk meer dat er een keeper uit zal komen uit de eredivisie zoals ze met Boer hebben gedaan. Ik denk bijv een keeper als Sergio Padt. Denk een prima tweede keeper en wie Onana eventueel moet vervangen volgend seizoen is van latere zorg. Ajax is nu op kort termijn opzoek naar een reservekeeper. Het gaat me niet om Padt. Kan ook een ander zijn. Maar ik denk dat het meer reëel is om te denken aan een keeper uit de eredivisie dan dat we moeten verwachten dat er binnen een paar dagen een topkeeper komt uit het buitenland.
1 0
Sterspeler
Dan mag Padt wel in vorm zijn, want afgelopen half jaar keept ie droevig.
0 0
ajaxpat
gewoon Zoetje halen als 2e keeper
1 -1
Middenweg401
En Vermeer er bij (wel voor zondag nog even regelen).
1 0
MickS
Is Cillessen een half jaartje huren van Barca geen mogelijkheid?
#durftevragen
2 -1
ajax4ever01
Of Ter Stegen misschien ;)
1 -1
robinozzi
Haha. Bank van Ajax inruilen voor die bij Barca? #durftereageren
1 0
MickS
als je niet vraagt weet je het zeker :).
0 -1
Schip
Precies. Als je niet vraagt, weet je het zeker. Dus waarom nog vragen.
1 -1
MPAjax
dacht dat er stond driessen is samen met ajax aan het kijken maargoed komen ze nu mee, beetje laat dat lamprou niks zou zijn wist iedereen behalve de technische staf lol
0 0
komopajax777
Met een oud-topkeeper als algemeen directeur en een oud-topvoetballer als TD had Ajax nooit een contract moeten aanbieden aan Lamprou.Een keeper van een topclub hoort standaard boven de 1.85 te zijn, want zijn reikwijdte moet zich uit kunnen strekken tot in de hoeken.Dat is van cruciaal belang als het gaat om winnen of verliezen.Het bewijs van deze stelling is afgelopen zondag eens te meer geleverd.
3 0
niquedegraaff
Lekker op tijd dus weer.. Sjonge jonge jonge. Amateurs
6 0
Schip
Is eigenlijk totale paniekvoetbal. Dat mag helemaal niet gebeuren, omdat je bewust de keuze maakt na de verhuur van Van Leer niemand te halen. Waarom moet Ajax steeds paniekaankopen doen terwijl de lampjes schuddebuikend van de lol en leedvermaak dat niet hoeven te doen...

Zou Martin Hansen trouwens wat zijn? Bij ADO een uitstekende keeper. Is naar Basel gegaan, maar gezien de statistieken speelt hij wel, maar lijkt hij een tweede keuze daar achter een jonger talent.

Kent de eredivisie, is Deen, hoeft niet te wennen, met een beetje mazzel speel je misschien nog wel CL of een bekerfinale. En misschien wil hij nog wel een keer scoren tegen PSV...
6 -1
DarkChild
Das toch niet heel moeilijk? Omdat ons Technisch Hart, of wat er nog van over is nadat ze elkaar de tent hebben uitgevochten, niet bekwaam is op haar taak.
Dan heb ik het vooral over sportief. Zij handelen uit paniek, omdat ze vooraf het inzicht niet hebben (wat blijkt uit de oeverloze lijst met verkeerde aankopen, rare contractverlengingen die weer tot ontbinding leiden en andersoortige aparte situaties (Denk aan hoe je gepiepeld bent door Vermeer, hoe stoer er gesproken werd over een take-it-or-leave-it bod voor Duarte om alsnog te betalen wat Jan Smit vroeg en de perikelen rond Richarlison/Lainez en zo kan ik nog wel even door gaan)
Het is nu even een mini-Rostov van destijds, er hoeft niet per se een Ziyech bij om de mensen stil te krijgen, maar even een huurkeepertje wel.

Waarom zitten ze er dan nog hoor ik je zeggen? Nou, vrij simpel, ondanks dat met hagel schieten blijft er geld over. Dan ben je blijkbaar een goede TD tegenwoordig. we zijn met recht een handelshuis, zolang de balans maar goed is, maakt het niet zoveel uit of je eerst drie rechtsbacks of zo gekocht hebt. Als je het recht kan trekken
met de verkoop van een andere speler is het prima.
Straks verkoop je Frenkie en De Ligt en maakt het niet meer uit dat je Labyad voor veel meer dan de hele begroting van Excelsior hebt gekocht.
Dat je zulke clubjes niet achteloos opzij zet, waar andere clubs in vergelijkbare situaties dat wel doen, ja ehm, om Van der Sar te citeren "we doen echt wel ons best"

Sportief wordt er net niet onvoldoende gepresteerd om er zelf uit te moeten, je kan het vege lijf nog redden door zelf aangestelde trainers er uit te mikken als offer voor de eisende massa.

Maar, laten we eerlijk zijn, er is nergens in Europa een competitie waar de veruit grootste club al vijf jaar om een prijs verlegen zit. En de Arena zit verder soort van vol (op papier) dus dit is blijkbaar het Ajax dat de actieve meerderheid prima vindt.
1 -2
Schip
Ik vind dat laatste ook echt beschamend. Zeker de manier waarop mensen daar op deze site over praten: niet kritisch over zijn, want dan ben je geen ekte ekte, het komt wel goed. Precies dezelfde teksten die je al 5 jaar hoort.
1 -1
wendoo9
Makkelijk om nu de keeper de schuld te geven ! Tuurlijk was het niet goed, maar Ajax was gewoon ronduit slecht ! Dit was onderschatting, en verdedigde als pupillen. Iedereen liep uit positie , en naar voren ! Onze koning balverlies was weer goed op dreef,maar daar mag je niks van zeggen want hij had 1 briljante pas en dat vinden we genoeg schijnbaar. Toen het 4-4 werd konden we het wel drie tandjes bij schakelen. Waarom niet eerder !! Waarom die Lammers zolang laten lopen met de bal en hem zo makkelijk laten schieten ! Amber Zanneli blijft een gevaarlijke speler die zomaar met AJax kan meedraaien, dus die kan je niet zomaar ongedekt laten lopen in de zin van. Ten Hag rond uit slecht met zijn wissels. We hadden deze wedstrijd ook zonder keeper kunnen en moeten winnen dussssssssss Gooi die Donnie een eruit e laat Neres AUB spelen !
3 -1
Hagmag
Helemaal gelijk, het was een collectief falen met wel Lamprou in de hoofdrol.
Huntelaar had veel eerder moeten komen en is momenteel onze 1e spits.
Neres moet veel meer spelen en Donnie gaf niet thuis, maar Schöne ook niet.
Kristensen hoort niet in Ajax 1.
De miljoenen aankoop Magallan moest blijven zitten, terwijl voetballer Blind naar links had gekund.
Weer een onbegrijpelijk keuze van Ten Hag, die toch gekke dingen blijft doen als de druk toeneemt. Had veel eerder moeten en kunnen ingrijpen nav de falende restverdediging.
5 -1
Middenweg401
Collectief falen zal best, maar je hoeft er maar 1 van die redelijk houdbare ballen te hebben en je wint gewoon. 4x scoren zou toch genoeg moeten zijn lijkt mij. 1 van de 5 er uit halen en nog een penalty veroorzaken is niet genoeg.
1 0
Wesl
Clubs hanteren een bepaald profiel voor reserve doelmannen. Ze moeten ten aller eerste goed in de groep liggen, de rest motiveren en als het even kan een beetje keepen.. Volgens mij loopt de hele selectie weg met Lamprou..

De fout is dat ze Van Leer hebben laten gaan, die had gewoon op de bank moeten blijven. Al hadden ze de vervanger van Onana ook al eerder kunnen vastleggen..
1 0
Ajax_026
wat???? Een dikke vette vatsigge bankrekening zou genoeg motivatie moeten zijn. Daar voor ga je echt geen reserve keeper scouten.
0 -1
Wesl
https://www.youtube.com/watch?v=4gWZ6oDxur8
0 0
Wesl
ik snap je reactie niet helemaal??

Ik zie een patroon bij meerdere topploegen als je kijkt naar de reservedoelmannen.

En ik eindig met dat ze de vervanger van Onana al vast hadden moeten liggen als directe vervangen.. dan had Lamprou lekker de gezellig derde doelman kunnen blijven, vast van waarde voor het groepsgevoel
0 0
Hagmag
Afgezien van gemaakte afspraken in het verleden en de behaalde resultaten die geen garantie bieden voor de toekomst............
Even de feiten op een rijtje inzake de keeper Kostas Lamprou:
Oordeel van 010: Te klein, onzeker geen betrouwbare keeper, geen nieuw contract.
Oordeel Willem II : Idem.
Inval beurt PEC Zwolle: Bevestiging van bovenstaande en binnen 2 minuten goal tegen, veldspelers waren bij de les en PEC kon Lamprou nauwelijks meer testen.
Trainingskamp Florida: 2 grote blunders, bevestiging oordeel 010 en Willem II
Basisplaats Heerenveen thuis: Bevestiging van vorenstaande opgesomde feiten.
Kostas Lamprou moet er als het goed is er NIET aan denken om donderdagavond weer onder de lat te moeten gaan plaats nemen in de Arena.
Een mens, dus ook Lamprou, kan toch niet meer op deze positie functioneren.
In het bedrijfsleven zou voor zo'n iemand een andere wel passende functie gezocht worden.
Lamprou moet in bescherming worden genomen met als aanbeveling NOOIT meer als keeper van Ajax-1 te hoeven optreden.
Ten Hagmag hem donderdagavond NIET opstellen.
Doet hij dat wel, ondanks de gemaakte afspraken, hij keept tijdens de bekerwedstrijden, dan geeft Ten Hag zich zelf een brevet van onvermogen, is hij meer dan stronteigenwijs en begrijpt hij niets van people management.
Het doek is helaas gevallen voor Kostas Lamprou.
Ajax moet zijn wonden likken, erkennen dat de keuze voor Lamprou een onjuiste was en nu als de wiedeweerga een 2e betrouwbare keeper aan gaan trekken.
Ik zie het al voor mij, donderdagavond en Heerenveen scoort 0-1, met Lamprou toch onder de lat.
De mogelijke spreekkoren richting Lamprou en Ten Hag.
Ik hoop dat men zo verstandig zal zijn, dit niet te willen.
Laat ik besluiten door te zeggen, dat niet alleen Lamprou schuldig is aan de 4-4. Het was een collectief falen en dan te bedenken dat je met een 4-1 voorsprong, thee had kunnen gaan drinken.
0 -1
Ferd
Willem II wilde maar wat graag verlengen met Lamprou, Lamprou wilde dat zelf niet.
0 0
trainerdv
Dat zijn allemaal redenen om hem nooit te halen. Maar nu dat wel gebeurd is, kan je iemand natuurlijk niet na 1 slechte wedstrijd (Sinkgraven was ook slecht) bij het vuil zetten. Ajax moet op zoek naar iemand anders, maar tot die tijd hebben we helaas Lamprou.
0 0
trainerdv
Weet je wat het is: Het gaat nog niet eens om de pure kwaliteit van Lamprou: Die kan je natuurlijk niet aan één wedstrijd afmeten. Waar het wél omgaat, is dat je als grootste club geen consessies doet aan kernwaarden. Dat betekent dat een keeper niet te dik mag zijn (Verhoeven) en een kleine keeper gewoon nooit een topkeeper kan zijn, hoe katachtig en goed coachend ook. Dat kan je binnen een topsportklimaat (dus naar de selectie) en ook naar de fans gewoon niet maken. Om die reden moet Ajax een andere keeper hebben.
2 0
Schip
Mjah, gaat wat mij betreft juist puur om kwaliteit en niet om lengte. PSV had ooit Wim de Ron. Die is 5 cm kleiner dan Lamprou, maar was gewoon een betere keeper. Betere reflexen, betere beoordeling van situaties. Te klein voor de top, maar dat kan eventueel nog als noodoplossing. Coutinho was ook niet veel groter, maar een tig keer betere keeper dan Lamprou. Bij Lamprou weet je gewoon dat je in de problemen komt. Een kleine keeper kan met sprongkracht en reflexen veel compenseren. Maar je moet wel de snelheid van een bal goed inschatten. Lamprou peert er te snel naast.

En dat zag je bij WII ook al. Waarom haal je hem dan. IK viel echt van mijn stoel van ongeloof, maar dan nog waren er posters die zeiden, ach, dit is weer Overmars bashing, het is slechts een 3e kiep.

Sorry, maar dan verdien je toch gewoon een dergelijke keeper en een dergelijk resultaat? Met je eens dat de randvoorwaarden altijd goed moeten zijn in een professionele omgeving. En dat betekent dat je 3 keepers moet hebben, die als het echt nodig is, kunnen spelen. Anders kun je ze net zo goed niet halen. Zoals bij Lamprou. En dan bespaar je hem ook nog eens deze bakken met modder, die je hem als persoon niet gunt.

Goed keepen is nl wel een stukkie moeilijker dan een pingel erin schieten, of je team met druk op de bal laten spelen.
0 0
Ar
Een goeie tweede keeper die schikt in zijn rol is gewoon lastig.
Boer, Verhoeven waren nog niet eens zo slecht.
0 -1
mgtow
Ajax neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door keepers met een arbeidshandicap aan te nemen. Anders kan ik het niet verklaren. Niet vergeten Boer mist z'n pink.
2 -2
stopperspil
Niet huren maar kopen: 4 maanden op de bank en daarna volgend seizoen de verkochte keeper Onana vervangen
1 0
wladimir
We hebben Dominik Kotarski en Issam El Maach!!!
1 -1
TwoLegsAlwaysWin
Het is allemaal de schuld van... Goede column van Thijs Zonneveld

Dat eerste doelpunt van Heerenveen.
Het tweede ook.
Het derde: idem dito.
En nu we toch bezig zijn: het vierde ook.
Die ene overtreding in het strafschopgebied waarvoor de scheids geen penalty gaf, al kon hij er in de herhaling nog zestien keer naar kijken.

Die goal uit een corner laatst, tegen PEC Zwolle.
Dat-ie zo klein is (1,76 meter - dan ben je een soort dwerg, toch?)
Dat Sinkgraven verdedigde als een natte tosti.
Dat Daley Blind vergeten was dat je bij voetbal ook mag rennen.
Dat Matthijs de Ligt erbij stond en ernaar keek.

Dat Tadic die pingel in het doel wilde aaien alsof het de cavia van zijn buurmeisje was.
Dat Onana geblesseerd is.
Dat de restverdediging verkeerd stond en er niet werd doorgedekt en dat de backs niet op tijd knepen en dat de half spaces niet werden bezet en dat de xG onvoldoende was en dat Ajax te laag in de concentratie zat.
Dat-ie zo klein is.
Dat Ajax niet bovenaan staat.

Dat Ajax vorig jaar en het jaar ervoor en het jaar daarvoor geen kampioen werd.
Dat er over een paar maanden weer een platte kar door Eindhoven rijdt.
Dat Real Madrid straks heel, heel misschien wel een klein kansje maakt om de kwartfinale van de Champions League te halen.
Dat Frenkie de Jong aan het einde van het seizoen vertrekt voor de belachelijke spotprijs van minder dan 80 miljoen euro.

Dat Hakim Ziyech en zijn linkervoet straks naar een Franse middenmoter afdruipen zonder ooit een prijs te hebben gewonnen met Ajax.
Dat-ie zo klein is.
Dat Oranje het EK en het WK miste.
En dat ze bij het Griekse nationale elftal al jaren geen pepernoot meer raken.
Dat Angelos Charisteas geen bondscoach is, maar eigenaar van een Amsterdams restaurant met een Franse naam dat hippe wentelteefjes met pecannoten en vanillemascarpone serveert.

De Griekse schuldencrisis.
Dat mijn haar al dagen niet goed zit.
Dat de Elfstedentocht weer niet giet oan.
Dat het vandaag een teringzooi op de weg wordt, omdat er een paar koude witte dingetjes uit de hemel vallen.

Dat er nog steeds kinderen worden uitgezet naar een land waar ze nog nooit zijn geweest.
Blue Monday.
Dat half Nederland met een groengele snottebel in zijn of haar snor rond loopt.
Dat Assad weer doodleuk op zijn troon zit.
Het klimaatprobleem.
De gele hesjes.

Die brand in Scheveningen, laatst.
Brexit.
De shutdown van de Amerikaanse overheid.
Dat ik gisteren heb gegoogeld op plateauzolen.
Allemaal de schuld van Kostas Lamprou.
Maar dat is logisch.
8 -4
Middenweg401
Op welke melodie is dit?
0 0
Minsc
Er ontbreekt een hoofdstuk in je boek! Dat over de falende Marc Overmars.
0 0
Raoul14
Heel leuk stukje, maar zonder Lamprou stonden we wss wel bovenaan. En dat die jongen te klein is kan hij ook niets aan doen. Ik ben even klein en zou ook geen nee tegen Ajax hebben gezegd....
1 -3
wendoo9
Nee gap, je ziet het verkeerd. Je had ook 4 punten achter kunnen staan als hij niet zo een goeie safe had bij vele verdediging fouten !
0 0
TwoLegsAlwaysWin
Dat dan weer wel..... (bovenaan staan). Is het even klein of even groot :-)))
0 0
fanforeffer
Iedereen vond dat Lamprou te klein en niet goed genoeg is ,maar ziet de Th het dan niet ! Nu we weer punten verlies hebben komt er actie. Als het kalf verdronken is ...............hopelijk niet te laat.
Maar ik vind dat Blind, de Ligt en Schone veel grotere fouten maakten dan Lamprou.
3 -1
Van Reenen
Als in Florida al 2x een blunder of minder hard een foutje is geconstateerd, waarom dan niet meteen actie ondernomen? Men ging et natuurlijk vanuit dat Onana niet geblesseerd zou raken. Net een paar munten gevangen voor Wober, dus Marc kom in actie en wel meteen. Hopelijk komt Marc voor het weekend met een behoorlijke vervanger. Loopt er niets knap rond bij PSG?
2 0
MarLuuk76
Er mag wel een keeper bij ja. Overigens de meeste keren van de weinige keren dat Onana gepasseerd wordt zijn het ook diagonale schoten. Op eeen of andere manier is dat gewoon zo. Neemt niet weg dat je niet meer met Lamprou kan aankomen.

Ps over dat ze bij Feyenoord supporters onze spelers in de hens willen zteen zegt wel weer genoeg. Deze lui zijn zo dom en verblind door hun haat. Als ze daar wat slimmer waren geweest de laatste jaren hadden ze veel harder op PSV moeten jagen, nu hebben ze een onoverbrugbare financiele afstand op 2 ploegen. Dommer wordt het niet.
2 -1
Ajaxxxisdebeste
Kunnen we Lamprou niet een paar stelten geven.
2 -2
Vanzandje
Beetje offtopic, zat net even fr12 te lezen want moet er altijd wel om lachen. Die gasten zijn echt gestoord keien door de ruiten van de Ajax bus, en daarna fakkels er achter aan zodat ze als ratten in de val zitten. Soort doodsbedreiging lijkt me maar ja wat een potje voetbal met sommige doet bizar.
7 -1
gi0vanni
A: Slaat helemaal nergens op natuurlijk. B: Neem aan dat er niemand zo gek is om dit uit te voeren maar als ze het zouden doen en eerst de ruiten eruit gooien zouden je in geval van nood dus door die kapotte ruiten kunnen ontsnappen.
0 0
Raoul14
Die bedriegingen staan er al vanaf het weekend op, ze zijn doodsbang voor de wedstrijd, las overal 0-5, 0-7 etc. Maar dat was wel voor onze wedstrijd :-)
0 0
Redrum
Nou ja, ze zullen er nog steeds niet veel vertrouwen in hebben denk ik.
0 0
Stamstadam
Die lui daar zijn een cynisch en zeer simpel. Menen echt helemaal niets van wat ze uitkramen, deze stoere praat wordt nooit werkelijkheid, slechts virtueel gebral.
1 0
Pure
En nu?
0 -5
MrAFCA
Als iedereen het toch over lengte heeft kunnen we het best misschien die jongen van Emmen halen.
1 -2
AsensioWillemsen
Is niet veel beter dan Kotarski en El Maach. Staat alleen meer in de picture nu
3 0
JanTa
Mijn buurman is 2 mtr maar kan niet keepen. Keepers kwaliteiten komt bij mij wel op de 1e plaats.
4 0
Petterson1964
Probeer die gast van AEK te halen.
Uitstekende keeper, prima postuur en heeft een Nederlandse moeder.

Half jaar schikken in de rol van reservekeeper en komende zomer 1e man als Onana vertrekt.
2 vliegen in 1 klap.
6 0
Ajaxxxisdebeste
Lamprou kan je nu dus al niet meer opstellen die is klaar...
2 0
PetervanAmsterdam
Misschien heb ik vorig jaar wat gemist, maar weet iemand wat de huidige status van de Poolse doelman Mateusz Górski (18) bij Ajax is?

Hij werd twee jaar geleden bij zijn overgang gepresenteerd als een talentvolle doelman. Volgens de selectielijst maakt hij deze voetbaljaargang deel uit van Onder 19. Maar als ik mij niet vergis speelt hij dit seizoen in competitieverband nooit of nauwelijks (Issam El Maach en Daan Reiziger zijn daar tot nu toe de eerste twee keepers).

Is hij (wederom) geblesseerd? Is hij niet goed genoeg? Of is hij misschien inmiddels vertrokken?
2 0
appeltje
Gorski staat nog tot het einde van dit seizoen onder contract. Hij is derde keeper van O19. Heeft dit seizoen één wedstrijd gekeept, competitiewedstrijd tegen Heerenveen O19. Mag dus vertrekken na dit seizoen.
4 0
louis60
De directie wil keeper huren. Je zou maar Lamprou zijn en donderdag en zondag het lot van Ajax in de beker en in de competitie bepalen. Die krimpt van angst. Kunnen we voor Onana geen medicijnman uit zijn geboorteland laten invliegen?
0 -1
Redrum
Los daarvan, waarschijnlijk is er gewoon afgesproken dat Lamprou de bekerwedstrijden keept. Onana moet er zondag weer staan, maar ik ga ervan uit dat hij na een week wel uitgescheten is. Het enige dat we kunnen doen is hem steunen en als de rest van het elftal nu wel zijn best doet komt het wel goed.
1 0
Timoajax14
OT: Makkelie zondag de scheidsrechter met Kuipers als VAR
3 0
behangdelul
Niet heel verkeerd.
3 0
Illegaal
Wel verkeerd, Makkelie woont in Dordtrecht geloof ik, die durft niet tegen Feyenoord te fluiten op beslissende momenten wat een normale reactie is.

En ik denk dat hij gaat trappen in swalbes van Feyenoord spelers als die gaan liggen in en rond de 16, hij zal zich laten intimideren door het gefluit van het publiek.

Normaal heb ik niks tegen Makkelie als scheids maar in de wedstrijd wel.
2 -3
AFCAsphere
In schwalbes gaat trappen? We hebben een VAR haha, die corrigeerd hem dan echt wel.
1 0
Duif63
Geloof zelfs dat hij politieagent is/was in Rotterdam-Zuid.
1 0
ajaxdordtt
Klopt, heeft bij mij nog weleens een potje gefloten. Ik snap dat gehaat op scheidsrechters nooit maar snap dit niet. Dacht dat je nooit een club mocht fluiten uit je eigen regio maar Makkelie fluit Feyenoord regelmatig.
2 0
Timoajax14
Gözübüyük fluit Ajax toch ook terwijl hij uit Haarlem komt. Amsterdam-Haarlem is voor mij hetzelfde als Rotterdam-Dordrecht.
0 0
Van Reenen
Wat ik mij telkens weer afvraag, is waarom wij dit voor het begin van de competitie al aangeven en men bij Ajax pas op het idee komt als de 1e doelman geblesseerd is! Met Onana in de goal (ingespeeld met de achterhoede) waren er nooit 4 goals tegen gevallen!
Ben benieuwd met wie ze komen, want Kitorski is er nog niet klaar voor evenals El Maach. En over 4 maanden dan wel?
2 -1
Ajax114
Omdat er weinig voetbalverstand zit bij Ajax en ze daardoor als zo vaak achter de feiten aanlopen. ik zei hier ook al in augustus dat de keuze voor Lamrou je duur gaat komen te staan. Helaas is het uitgekomen. Ik kreeg trouwens heel veel negatieve reacties van supporters destijds want je mag niets negatiefs zeggen, zelfs niet over kabouter Lamprou. Natuurlijk zijn die er over 4 maanden niet klaar voor. Maar ja, wat wil je met Lámi als medeverantwoordelijke voor het keepersbeleid.
4 -2
Van Reenen
Ja, ben ik helemaal met jou eens. Dus van mij 4e duimpje omhoog, maar wel een hel grote duim richting 4 goals voor ons a.s donderdagavond Ajax114.
0 0
Illegaal
Moet je niks om geven om de kritiek van bepaalde gasten, zij weten niet beter en hebben voetbalverstand van een banaan.

Lengte en snelheid is heel belangrijk in het voetbal, een keeper van 1.76 kan niet.

Maar ook een trage slak als Blind als CV kan ook niet, en Blind is niet alleen traag, hij stelt in de lucht ook niks voor.

Dit zijn twee voetbalonderdelen waarvan je zeker in een moet uitblinken... Blind heeft ze alle twee niet en is dus totaal ongeschikt als CV.
2 -1
Van Reenen
En een nog tragere slak dan Blind, te weten Schone, mag ook weleens banken. Kan Blind op 6 gaan spelen en Magallan naast De Ligt. Kan Matthijs wellicht nog van hem leren qua hardheid.
1 0
DonarPower
Is maarten Stekelenburg niet te porren ?
Waar zit die ergens ?
0 -3
Ferd
Op de bank, waar hij al sinds 2011 zit. En daarvoor, met uitzondering van 2010, was hij een waardeloze keeper in een periode waarin Ajax niets won en voor de winter al uitgeschakeld was in Europa.
0 0
Boer Gijs
Snap ook niet dat Ajax het niet op een akkoordje heeft gegooid met Heerenveen afgelopen zondag toen het de verkeerde kant op ging. Wij de competitie wedstrijd, zij de beker wedstrijd. Maar goed, dat mag je hier niet zeggen. Nu heb je donderdag allebei niet wat je wilt.
1 -4
Gecko
Ben ik de enige die Blind ook vond tegenvallen
Werd wel heel vaak makkelijk uitgespeeld
Of was het nonchalance. Bij 3 1 was de buit al binnen
Dachten de spelers!
7 0
wladimir
Blind is best een goede voetballer voor een verdediger. Hij is geen meedogenloze verdediger en heeft weinig snelheid. Lammers stuurde Blind behoorlijk het bos in. Was van hem vooral ook een goede actie. Best een goede spits die Lammers. Daar gaan PSV en Oranje nog veel plezier aan beleven.

Sinkgraven heeft nagenoeg geen zelfvertrouwen, had na een uur al last van kramp en zag er bij veel tegendoelpunten niet goed uit. Kistensen verving hem. Ook een heel matige speler die heel veel heeft gekost. Die kleine keeper is klein. Dat Overmars hem als reservekeeper heeft gehaald zegt veel over Overmars ben ik bang.

Goede spelers voor veel geld verkopen kan iedereen. Versterkingen halen voor het elftal is een vak. Viergever transfervrij laten gaan en Blind er voor 20 miljoen voor terughalen vind ik niet een heel sterke move. Labyad halen als vervanger voor Ziyech, vervolgens buitenkansje Tadic oppikken voor een hoop geld en Ziyech niet verkopen dat getuigt ook niet heel erg van sterk beleid.
0 0
Illegaal
Nee ik zeg al heel lang dat Blind een zwakke verdediger is en niet kan verdedigen.

Die moet daar weg uit het centrum, trouwens ook LB kan hij niet, ook daar is hij te traag voor.
Hij moet op het middenveld, maar daar lopen er ook een paar rond die niet minder als hij zijn.
0 -2
Schip
Blind is niet traag, hij is snel genoeg. Je verwart snelheid met explosiviteit.

Maar inderdaad, hij moet er feller opzitten en dat lukt hem alleen als hij zo (fel dus) in de wedstrijd zit. Dat had hij in zijn eerste periode bij Ajax net zo. Sommige wedstrijden er strak op en andere weer vrij slap. Overigens komen zijn zwaktes aan het licht als er te weinig druk op de bal wordt gezet.

En met Tadic en Dolberg in je team, wordt dat er niet beter op. Ik vind de balans ook matig en H'veen liet dat zien. En loopt geen echte controleur op het middenveld, en Blind komt niet tot zijn recht op 4. Als je dan ook nog de bleue SInkgraven in plaats van de felle Nico op links hebt, is het gedaan met je balans.

Blind moet naar 6, Magallan voor de leeuwen, Nico op links. Er zit genoeg voetballend vermogen in om goed te kunnen voetballen met Frenkie, Ziyech en Tadic.
0 0
JanTa
Laat ik het zo zeggen ja, je bent 1 van de weinigen en waarschijnlijk met een kladblok op je schoot om de fouten van Blind aan te gaan turven. Ieder1 speelde in de 2e helft slecht zonder 1 uitzondering.
2 -2
Illegaal
Het niet aanwezig zijn op de plaatsen waar de tegenstander voor gevaar zorgt is ook een tekortkoming van Blind en dan heb ik het nu even niet erover dat hij sowieso niet verdedigen kan door zijn traagheid en geen enkel luchtduel kunnen winnen in de 16.
0 0
Benleiden
‘Iedereen was slecht’ vind ik ook zo’n dooddoener. Daarmee zeg je ook niks bijzonders. Hij haalt tenminste nog een apart punt aan, of het nou eerlijk is of niet dat doet er niet toe. Blind was inderdaad in zeer slechte doen en is ook helemaal geen centrale verdediger. Kijk maar naar de reactie van hem nadat hij door Sam Lammers het bos in is gestuurd voorafgaand aan de 3-2. Zo van: kut, ik heb de bal niet af kunnen pakken. Alsof hij op een schoolpleintje even bij de neus werd genomen. Hier hapte hij veel te snel en dat krijg je met pure voetballers. Een goede CV had Sam voor zich gehouden en niet gehapt, want anders komt Heerenveen met overtal te staan. Klein verschil in mindset, groot verschil in de praktijk.
0 0
KingJames23
Alle spelers waren slecht in de 2e helft.
6 -3
mario-ajax23
Wel typisch ajax! T moet eerst punten kosten voordat ze er achter komen! Dit kon je van t begin af aan al zien dat lamprou niet geschikt was! Ze hebben kwa 2de keeper en linksback geen inzicht wat r moet staan lijkt het wel! Zelfde als sink das geen linksback,wat doet eth zet hem daar neer aanfluiting!
1 0
Ar
Kunnen we Kenneth Vermeer niet ergens oppikken?!
2 -1
NUL20
Is er al nagemeten of Onana die diagonale ballen van Lammers wel had gehad?
Betwijfel het...
2 -1
Boer Gijs
Tuurlijk. Het voetenwerk van Onana is veel beter. Echt goal 1, 2 en 3 sloegen nergens op. Niet van het elftal, niet van de verdediging en niet van de keeper.
1 0
Petterson1964
Betwijfel het ook.
Wat we wel weten is dat Blind zich ook met Onana achter hem als een kleuter had laten uitspelen door Lammers.
1 -1
Redrum
Bij elke goal gaat er voorafgaand aan het schot al een heleboel fout. Daarom kan je het hele elftal dit gelijkspel ook aanrekenen vind ik. Het enige dat heel zuur blijft is dat Onana waarschijnlijk wel 2 van de 4 balletjes gepakt had.
0 0
Redrum
Dat valt niet na te meten denk ik. Het gaat ook nog om positionering, timing en afzetkracht waarmee je naar de grond gaat. Mijn gevoel zegt wel dat Onana die eerste twee ballen gepakt had, maar we zullen het helaas nooit weten.
1 0
Gerrr
De 3e goal zei Lamprou zelf dat die hem valt aan te rekenen......dus die had Onana zeker.
0 0
TusanDadic
Ik denk dat er beter een keeper gekocht kan worden, deze zal nog een half seizoen genoegen moeten nemen als stand-in van Onana en dan volgend seizoen eerste keeper (Kotarski moet echt nog wel wat vlieguren gaan maken namelijk). Mijn voorkeur gaat uit naar Ochoa (moet ie alleen een tijdje genoegen nemen met de bank)..
0 0
Afca_126
Een bal die 2 meter naast gaat vliegt er nog in bij deze panekoek
1 -3
TontoKarnaggel
Tsja, best lullig voor Lamprou, lijkt mij een aardige kerel.
Alleen een beetje jammer dat hij niet zo goed kan keepen.
2 0
Marcdaan1971
Wat ik al langer roep, komt keer op keer uit. Het ontbreken van de winnaarsmentaliteit van zowel de spelersgroep als de organisatie zelf. Elke keer denken we dat we wedstrijden ook wel met mindere krachten kunnen winnen. Iedereen ziet al maanden dat Kostas en Sinkgraven niet de voldoende kwaliteiten op de geposeerde posities hebben. Maar ja, het is toch maar tegen Heerenveen, dus dan moet het ook met die spelers maar makkelijk lukken. NEE!!!. Leer daar eens van. Als het programma PSV, Feijenoord, AZ, Real Madrid zou zijn geweest, zouden ze zelf ook wel inzien dat Kostas daar tekort voor kwam. Tegen elke andere tegenstanders durven ze het wel aan. Daar ligt het probleem. Ga elke wedstrijd met de sterktste 11 de wedstrijd aan. Sta je ruim voor, dan ga je rouleren. Dat heeft al vaak genoeg gekunnen.
2 -1
Duif63
Ik heb al vaker geschreven dat ten koste van alles willen en moeten winnen een onderdeel van de opleiding moet zijn. Dan krijg je hier alleen maar minnetjes en commentaar dat opleiding van het individu centraal moet staan. Nou, zondag hebben we voor de zoveelste keer kunnen zien waar dat toe leidt.
1 0
Ajaxbrl
Klopt wel het is dit seizoen alleen nog maar misgegaan als we niet met de beste 11 stonden : Hera , pisvee , Roda(bijna) , Hveen..
1 0
BrandjeXL
Hou toch op. Je staat afgelopen zondag met 3-1 voor bij de rust.
4 -3
Marcdaan1971
Maar je wint niet. Dus gebrek aan winnaarsmentaliteit. Klopt mijn verhaal dus toch.
3 0
Sulejmanibesteaankoopooit
er zijn inderdaad meer schuldigen aan te wijzen, een 3-1 voorsprong mag je thuis niet weggeven als je kampioen wil worden.
3 0
DarkChild
Waarom doen sommigen hier verbaasd over? Het beleid onder Overmars c.s. is altijd hetzelfde. Met hagel schieten op de transfermarkt en in paniek repareren als de druk hoger wordt. En kennelijk is dat voldoende om een volle Arena te krijgen en contractverlenging. Ze hebben een overlevingsmodus gevonden waarin sportieve prestaties niet belangrijker zijn dan de financiele. Anders waren ze allang weg.

Of dat het Ajax is dat vele hier willen/herinneren laat ik in het midden. Het is iig het Ajax van nu.
3 -2
unis
Wat een beleid mensen!!! Applaus we zijn weer lekker wakker...
1 -2
Rommy
Novakovic van Roda JC is geen verkeerde keeper.
0 0
appeltje
Klopt, maar is even oud als El Maach en Kotarski. Dan kun je beter voor ervarenere keeper gaan.
1 0
Rommy
Met een fatsoenlijk keeper en Wober was Ajax nu koploper.
6 -4
JariHeijden
Dat vind ik echt onzin. Ja, Lamprou deed het niet goed, en ja, soms zag Sinkgraven er ook niet goed uit. Maar de spelers van Heerenveen kwamen echt te vaak door. Er werd heel slecht gevoetbald bij balverlies.

Tadic mist een penalty. Maar oké, we stonden al 3-1 voor. Dit was niet nodig. En als je een paar minuten voor tijd toch nog de 4-3 maakt, hoe kun je het dan zo weggeven...
2 -2
Redrum
Afgelopen zondag heeft ons drie wijze lessen geleerd: 1. Sinkgraven in de verdediging is geen optie. 2. Lamprou in de goal is geen optie. 3. Het hele elftal moet weer scherp zijn om wedstrijden te winnen. Vanaf nu dus Magallan achterin als Nico er niet is, hopen dat Onana er zondag weer bij is en als de wieweerga alsnog je werk doen en een fatsoenlijke tweede keeper halen en tenslotte weer met de volle focus gaan voetballen en alles gaan winnen zoals we ons hadden voorgenomen. Als dat allemaal gebeurd dan is dit dramatisch gelijkspelletje toch nog ergens goed voor geweest. Beter dat we hier nu achterkomen op een moment dat psv ook punten heeft verloren, in plaats van dat we straks de kampioenswedstrijd staan te spelen met Sinkgraven en Lamprou. Los daarvan ligt het gelijkspel niet alleen aan hun, maar met Nico en Onana was dit gewoon nooit gebeurd natuurlijk.
2 0
BrandjeXL
Dat het middenveld, zowel Frenkie als Lasse, verdedigend geen flikker hebben gedaan neemt niet weg dat Sinkgraven keer op keer verkeerd stond en Lamprou drie van de vier goals had moeten hebben. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat Ajax in de zone bleef verdedigen en TH had De Ligt op Lammers moeten zetten maar die kwam steeds in de zone van Blind en was hem dus de baas.
1 -1
Ajaxtrouw
Belletje naar Barca?
0 -2
Bobbaasje
Lijstje keepers:

- Vasilios Barkas (AEK Athene)
- Guillermo Ochoa (Standard Luik)
- Sergio Romero (Manchester United FC)
- Maarten Stekelenburg (Everton FC)
- Michel Vorm (Tottenham Hotspurs FC)
- Tim Krul (Norwich City FC)
- Silvio Proto (Lazio Roma)
- Ralf Fährmann (Schalke 04)
- Milan Borjan (Rode Ster Belgrado)
5 -2
DeBaarsjes
Silvio Proto vind ik een goeie. Goeie beweeglijke voetballende keeper. In zijn Anderlecht tijd wilde ik hem al graag bij Ajax zien. Hij straalt ook echt iets uit.
1 0
GvanderK
Buiten Krul vind ik dit een mooi lijstje
3 0
Ferd
Buiten Krul en Stekelenburg.
0 0
de_pitbull
En dit hadden ze niet ff eerder kunnen bedenken?
4 0
Jelephi
De wereld is nog niet vergaan ofzo. Ja het is lastig dat je jezelf geen koppositie hebt gegund alleen heb je nog steeds alles in eigen hand.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Idd dom dom dom iedereen zag dit aankomen
1 0
PJK54
Het technisch hart van Ajax moet zich dit voor 100% aanrekenen en bij zichzelf te raden gaan waar dat fout kon gaan. Nu komt het probleem welke beetje goede keeper wil op de bank gaan zitten oké het is wel bij Ajax maar een keeper van naam zal daarvoor passen denk ik.
3 0
EKS
En mogen ook wel eens wat kritischer zijn op onze eigen opleiding van keepers. Waarom komt er nooit iets door.
4 0
3*stars*3
Is idd een tijd geleden dat er een keep uit eigen jeugd is doorgestroomd en 1e keep is geworden.
We hadden eerst Steek en daarna Vermeer.
Daarna vooral keepers aangekocht maar logisch want wat nu in de ED loopt en uit de jeugdopleiding komt, kwam en komt gewoon tekort; Hahn, Zwinkels, Groothuizen, Bizot, Padt, vd Hart etc.
4 -1
Ar
Maar die zijn allemaal nog altijd beter dan Lamprou.
0 0
EKS
Ja, en dan hadden we ook nog jongens als Alblas, Jeffrey de Lange, Peter Leeuwenburgh, Mous, vd Sar jr.

Stan van Bladeren vond ik voor zijn leeftijd enorm goed paar jaar geleden maar lijkt het ook niet te gaan halen.

Een enorme stortvloed aan keepers dus afgelopen jaren uit de opleiding, maar alsnog moesten volwassen keepers worden gehaald. Misschien is het bij keepers extra lastig om deze als kinderen te scouten.
1 0
Stone020island
Onsna? Vermeer? Stekelenburg?
0 -5
milan-jantje
Onana grootste gedeelte nog opgeleid bij Barcelona na future cup aangetrokken.
2 0
Dennis1964
Even een oproep. Donderdag allemaal Lamprou steunen. Of je moet de beker dit jaar weer gunnen aan die kakkies. FLUITEN DOE JE THUIS.
18 -6
Joseph
Alsof dat fluiten een negatief effect heeft, Lamprou kan er niet slechter van worden. Misschien prikkelt het hem juist, net als Ziyech.

Maar eens hoor, de enige die hiervoor uitgefloten moet worden is Overmars, Lamprou kan er niks aan doen, dat is gewoon een slechte keeper.
1 0
Babangida83
Alleen al om Johan Derksen te laten zien hoe het ook kan. Wat een makkelijke punten was die weer aan het scoren.
0 0
AFCAsphere
Wat zei hij dan?
0 0
BrandjeXL
Ga weg met je oproep gek. Lamprou, met zijn praatjes destijds over Ajax, zal ik nooit steunen. Het is van de zotte dat hem ooit überhaupt hebben aangetrokken maar die praatjes vergeet ik niet als keept hij donderdag een wereldpartij. Zondag had ie gewoon zijn werk moeten doen en drie van de vier goals moeten voorkomen.
2 -4
unis
Natuurlijk joh! Waarom?

Zondag Lamprou in de kuip is kijken wat je dan roept!
1 -4
Dennis1964
Dan ga jij lekker je eigen speler uitfluiten, uitschelden of misschien wel bedreigen. Dan gaat hij vast beter keepen.
4 0
chloorbestendig
Held, eindelijk iemand doe het snapt, je lijkt wel een supporter. Bij deze is je account geblokkeerd.

Ps, fluiten doe ik ook niet thuis, mijn vrouw word er gek van.
3 0
Rdk1983
Zou niet weten wie dat zou kunnen zijn..
0 0
Rockpotje
Waarom huren? Als je nu iemand koopt heb je al een mogelijke vervanger voor Onana die een half jaar heeft kunnen warmdraaien.
0 0
DeBaller
Waarom zoeken? We hebben Edje toch? Geef hem een oaar handschoenen en laat hem een weekje warm trainen.
1 0
chloorbestendig
Ed heeft een middagje meegetraind in Florida en is er nog steeds moe van.
1 0
Joseph
Maar om bij de lat te komen hoeft hij alleen zijn hanf uit te steken, scheelt toch veel met Lamprou die daar minstens 3 springpogingen voor nodig heeft.
0 0
DeBaller
De leeftijd he.. Maar als keeper sta je ook vaak stil. Bij Ajax moet die circa 6x in actie komen per wedstrijd, dat lukt hem vast nog wel.
1 0
louis60
Graag nog voor donderdag of zondag. Anders hoeft het niet meer.
2 -2
chloorbestendig
Als er niemand komt ook niet meer kijken dan he, en je account inleveren.
0 -1
Babayaka
Geloof er niks van, vindt het wel erg makkelijk ook om lamprou de schuld van het punt verlies te geven. 3x wordt het middenveld en de verdediging erg makkelijk overlopen, en daarna wordt de bal er gewoon goed in geschoten. blind wordt er een x te kijk gezet, sinkgraven 2x,
en waar waren die andere toppers de jong en de ligt? En zon 100 procent penalty vond ik het ook niet waar nu al die heisa weer om is. Let maar op zonddag tegen rotjeknor krijgen we er nu heel makkelijk 1 tegen want dat is de hele fucking bedoeling weer van het gezeik.
9 -3
jaapdijkemasted
kunnen ze Van Leer niet terug eisen?
0 -7
Ajaxbrl
Tuurlijk kan dat , Maar dan moeten ze dubbel kleur bekennen (verkeerde 2e keeper gekozen , verkeerde keeper verhuurd).
2 0
3*stars*3
Ik zag hem zondag weer.
Van een terugspeelbal maakt hij corners, rare en onzekere indruk en ook bij die 0-2 van Willem II zag hij er niet goed uit.

Ajax moest aan begin van het seizoen al afscheid nemen van Lamprou.
Pijnlijk voor hem dat hij plaats moet maken voor een nieuwe keep maar bespaard hem/ons verder ook meer schaamte en leedvermaak voor rest van NL....
2 0
ossenaar
Die heb ik zondag zien keepen, maar dat is ook nog niet echt het niveau'tje wat we na streven.
2 -2
Duif63
Alsjeblieft niet zeg.
1 -2
Rinus M.
Gaat helemaal niks gebeuren, Driessen schrijft zoals gebruikelijk maar wat in de hoop dat die rioolkrant van hem wordt gelezen.
1 -1
Radie125
keeper kopenhagen
1 0
Rockpotje
Joronen? Is die zo goed joh? Ze zullen hem in ieder geval niet snel laten gaan, want hij is er net.
0 0
Gonzalez75
Haal van Leer terug.
1 -4
Groengras
Die is helaas niet veel beter dan Lamprou als je hem ziet keepen bij NAC.
6 -1
BGB
ik verwacht dat ze bij Vorm uitkomen, was al omweg naar Leeds maar is afgeketst.
0 -1
Radie125
is ook een kabouter
0 -2
Rob1706
183 cm, niet echt een kabouter dus.
2 0
Ajacied33
Vorm zou ik best toejuichen. Die man heeft toch meer ervaring en komt van de PL, is geen koekebakker
1 0
VIPete
Toen ik hoorde dat Lamprou 2e keeper werd dit jaar dacht ik "Nou, dan moet hij toch wel spectaculair keepen op de trainer, ongeacht zijn lengte." Blijkt dat toch even tegen te vallen...

Ik snap dat je geen twee geweldenaars in je selectie kunt houden, maar óf een talentvolle tweede keeper, of een ervaren rot is toch niet teveel gevraagd lijkt mij. Ookal was Lamprou erg goed, door zijn lengte nodigt hij tegenstanders uit het vanaf buiten de 16 toch eens te proberen. Daarnaast is het voor veel tegenstanders gewoon vrij lachwekkend om zo'n kleine keeper bij de tegenstander te zien lopen. Ik hoop hem nooit meer op goal te zien.
3 0
WinstonBogarde
Lamprou is best wel een redelijke keeper als hij meer wedstrijd ritme zou hebben en op het moment zal z'n zelfvertrouwen ook niet geweldig zijn.. Qua lengte is hij wat klein voor een keeper, maar dat hoeft nog niet zo'n probleem te zijn, met sprongkracht kun je daarvan vrij veel goedmaken, bovendien is een lante keeper vaak kwetsbaar bij lage ballen en ballen die tussen de benen doorgaan.. Hij is bv. maar een cm of 4 kleiner dan Fabien Barthez, die was 1,80m en die werd wereldkampioen, won de Champions League en wordt gezien als één van de beste Franse keepers ooit.. Maar Lamprou is op dit moment gewoon niet geschikt als reserve keeper, misschien als hij tot z'n 33ste ofzo eerste keeper is bij clubs als bv. Heerenveen, Willem II, Ado, enz. Als Reserve keepers moet je bij Ajax gewoon èn een oudere en ervaren keeper moeten hebben die zich schikt in zijn rol als tweede keeper die alleen als vervanger in het veld komt of bij belangrijke wedstrijden zoals de CL en daarnaast zou je een jong talent als 3de keeper die, die dus in principe de keeper van Jong Ajax zou moeten zijn, die dan voorrang krijgt om te spelen in eventueel minder belangrijke wedstrijden te spelen.. Dus het belangrijkste is dat hij niet nerveus word als hij plotseling de handschoenen aan moet trekken.. Het hoeft geen keeper te zijn die een grootse carriere achter de rug heeft, maar gewoon iemand die ruim 10 jaar in de Eredivisie heeft gespeeld bij een middenmotor die op deze manier dan nog de laatste 2/3 jaar bij Ajax terecht komt.... Zo vond ik voorheen Boer een perfecte 2de keeper, dat was geen hoogvlieger, maar wel een betrouwbare doelman die rust uitstraalde als hij opeens het veld in moest.. Of zoals Barcelona ooit Ruud Hesp ophaalde bij Roda JC, uiteindelijk speelde hij Vitor Baia uit de basis, dus kun je niet echt meer spreken van een reserve keeper..
3 -4
Babangida83
Lamprou prima keeper voor Willem II. Is ook geen schande.
0 0
Boer Gijs
Zelfs daar zat hij geregeld te goochelen
0 0
masterrr
We hebben toch geld? Haal direct een goede doelman, je wilt overal goed bezet zijn
5 -1
ST
Alles beter dan Lamprou
3 -2
JordanAFCA
Waarom huren? Koop dan gewoon een redelijke doelman.
4 -1
Jelephi
Omdat El Maach en Kotarski eraan komen en die wil je volgende jaar niet in de weg zitten. Een van de twee wordt gegarandeerd tweede keeper.
3 -6
niquedegraaff
Als zij eraan komen, waarom staan ze er nu dan niet? Dit zijn juist de momenten daarvoor.
3 -2
Cisco2
Kotarski (Die ik de meetste kans geef om Onana volgend jaar te vervangen) is geblesseerd. El Maach is er nog niet klaar voor.
1 0
Joseph
Lamprou wel?
0 0
Cisco2
Nee. Maar de vraag van niquedegraaff is: "waarom staan ze er nu dan niet?"
0 0
Ajaxbrl
Alles beter dan kabouter plop...
2 -5
Ajaxxxisdebeste
Hoezo wil Onana weg en moet die weg volgend seizoen lekker contract open breken en houden.
1 -4
WinstonBogarde
Jij speelt teveel voetbalmanager games... Daar kun je dat gewoon doen als je de juiste aanbieding doet, maar in het echt heb je te maken met mensen die een eigen wil hebben.. Beetje hetzelfde als mensen die roepen dat je waardige vervangers moet aantrekken die er "direct staan", maar die spelers moeten dan zelf wel naar de Eredivisie willen, daarom leg je het als Ajax zijnde ook vaak ook af tegen de kleine clubs uit grote competities, zoals Watford of recenter Betis Sevilla, ook al zou je hetzelfde salaris of zelfs iets meer bieden.. Natuurlijk zou je Onana 100 miljoen kunnen bieden om een jaartje bij te tekenen, dat vergroot de kans dat hij het doet uiteraard wel, maar realistisch is het niet en als hij echt persé weg wil kan hij dan alsnog nee zeggen..
1 0
Illegaal
???????
2 -1
iammike
Robin Ruiter heeft vast nog met Ten Hag gespeeld bij Utrecht. Dat lijkt me de meest reeele optie.
1 -6
behangdelul
Ketser de ruiter, nee laat maar
5 0
fc Barcelona_ke
Die valentijn driessen praat onzin! Het zal geen nieuwe keeper komen!!
1 -6
Niels.
Ralf Fahrmann van Schalke!
Inmiddels 2de doelman bij Schalke.
Gewoon contract voor 3,5 jaar geven.
Vanaf volgend seizoen basisspeler.
Zowel Kotarski als El Maach komen tekort.
11 -2
Litmanen85
Pff weet je nog hoe die tegen ons keepte in de arena? Dat was echt niet normaal haha.
0 0
Jelephi
Wtf. "Zowel Kotarski als El Maach komen tekort."

Als er één keeper is die genoeg potentie heeft dan is het Kotarski wel. Kijk je uberhaupt wedstrijden of roep je zomaar iets?
6 -2
appeltje
Heeft nog een 3,5 jarig contract bij Schalke...
2 0
Ajax#1900
Zou echt top zijn. Onana was echt een gok, daar mag je niet weer van uit gaan vind ik. Onana had ook al veel meer ervaring bij JA en had het daarvoor bij Barca al laten zien. Liever eerst voor volgend jaar een ervaren keeper. Die kan je dan evt later laten gaan wanneer Kotarski er evt klaar voor is.
4 0
ajaxminimax
Ja nu nog, maar zeker een Kotarski zie ik op termijn wel als 1e keeper. Beide keepers zijn nog erg jong
5 -2
Illegaal
Met zijn 1.86 m. zit hij ook op de rand hoor, hij zal dan een hele goede sprongkracht moeten ontwikkelen.
Hij is een hele goede keeper dat klopt maar Lengte is een must voor een keeper.

Voor mij moet je ergens een grens stellen in lengte..... ik zeg minimaal 1.90 m.
2 -6
ST
Onana is 1.87
3 0
Illegaal
Ja weet ik.... Onana is ook heel goed maar ik stel gewoon een grens van 1.90.
Er zijn meerdere keepers goed, maar de meeste topclubs hebben een keeper boven de 1.90, pak bijv Courtois, die is 1.99, als die 1.83 was geweest dan had niemand hem gewild, lengte is alles, keepen is aan te leren.

Keepen is de makkelijkste plaats in een elftal.

En als ik kon kiezen tussen Onana van 1.87 of Courtois van 1.99 dan hoef ik niet te denken dat werd meteen Courtois.

Courtois is geen betere keeper dan Onana maar hij zal wel meer reddingen verrichten en minder goals doorlaten door zijn lengte
0 -6
Murph
Haha en toen schrok jij wakker
0 0
GvanderK
Victor Valdes is 1,83m en Casillas 1,85m dus wat je nu zegt is best onzin. Dat waren natuurlijk geen topkeepers.. Hoelang kijk jij voetbal, 4 jaar?
1 0
Cisco2
Deed bijna pijn aan mijn ogen om zoveel onzin te lezen....

"Lengte is alles, keepen is aan te leren"

"Keepen is de makkelijkste plaats in een elftal"

En je conclusie dat Onana te klein is?

Gast.... Volgens jou zou Kristof van Hout (Die een paar jaar geleden afgewezen is bij NEC na een proefperiode) een prima keeper zijn geweest voor Ajax? Want ja, hij is langer als 2 meter, en keepen is aan te leren....

Of die Jensen van Utrecht. Prima vervanger voor Onana toch? Blinkt wekelijks uit door zijn lengte....

Gelukkig ben jij de enige die de "grens" van 1.90 stelt....
2 0
ETM
Ik begin het idee te krijgen dat jij ooit een keeperstalent was maar uiteindelijk bent afgewezen vanwege je lengte..
2 0
AFCAsphere
Je denkt dat Courtois meer succesvolle reddingen verricht vanwege zijn lengte? Je kan als keeper zijnde langer zijn, maar daardoor ook minder flexibel zijn. Sommige hele langer keepers bewegen log, waardoor ze minder snel naar de hoek kunnen gaan. Casillas was ook geen reus, maar had een uitstekend reactievermogen, waarmee hij zijn lengte compenseerde. Dat je langer bent is niet per definitie een pluspunt.
2 0
Ajax#1900
Allison Becker ook.
2 0
ST
Ik zelf ook
0 0
iammike
Vorm evt. Die is nu toch ook 3e dm bij de spurs?
1 -1
Illegaal
Hahaha blijven jullie nu bezig met kabouters, Vorm is 1.83 m. (toevallig ben ik zelf ook 1.83m.), 1.83 is niet klein maar voor een keeper wel.

1.83 is ook te klein voor een keeper, willen jullie dat nu niet snappen of hoe zit dat?
3 -6
AFCAsphere
Casillas was ook niet bepaald een reus.
1 0
appeltje
Navas, Kepa, Cillessen en Pickford zijn 1,85. 1,85 is het minimum, niet 1,90. Oblak, Ter Stegen, De Gea, Ederson, Lloris, etc zijn allemaal kleiner dan 1,90.
3 0
iammike
Je zou Stekelenburg misschien kunnen aantrekken en die optrainen dat die volgend seizoen nog 1 jaar eerste keeper wordt en daarna evt. nog reserve achter Kotarski of El Maach.
2 -2
Ferd
Dus je wilt volgend seizoen geen kampioen worden? En snel uitgeschakeld worden in Europa? Want dat is het niveau Stekelenburg. Dat gebeurde in 6 van zijn 7 Ajax jaren.
0 0
Afca787
Samper, lafonte, Milinkovic savic, Barkas. Allemaal nog leuk van prijs.
0 0
P.Russo
Rajkovic van Maccabi Tel Aviv is mijn persoonlijke favoriet
0 0
AFCAsphere
In de beelden die ik heb gezien ziet het er niet verkeerd uit, maar sta niet bepaald versteld. Krijgt veel ballen recht op hem afgeschoten, lijkt sommige makkelijke ballen niet klemvast te hebben. Uiteindelijk is hij wel een reële optie als tweede doelman achter Onana. Hij wilt denk ik wel de stap van MTA naar Ajax maken.
0 0
Ajax#1900
Das een hele mooie optie idd.
0 0
MarcOndertwix
Lafonte is een enorm talent. Die gaat je veel te veel kosten voor een 2de keeper
3 0
Ajax#1900
Je moet zo'n keeper het Magallan traject aanbieden uiteraard. Dit seizoen een paar bekerpotjes en dan er staan wanneer Onana vertrekt.
0 0
Mokum31
Romero
“ dromen mag”
3 -4
Daminem
Branderhorst van Willem 2. Terug van blessure, maar was daarvoor echt top.
1 0
Trainer21
Van leer terug halen
3 -4
flithje
Hebben we een lijstje reële opties?
3 0
ajax4ever01
Er zijn keeper zat die beter dan Lamprou zijn hoor
2 -1
Vincenzo3
Vond die Diego Alves laatst wel goed tegen ons, die van Flamengo (voorheen in Europa gespeeld), leek wel een octopus, haalde er veel uit. Misschien voor 1,5 jaar vastleggen en hopelijk is Katorski dan gereed.
6 0
AJAIXIXIXI
Zou geen slechte optie zijn inderdaad, vraag me wel af of hij nog terug naar Europa wil op tweede keeper te worden.
3 0
Vincenzo3
Das waar. Maar wie niet waagt wie niet wint.
Met Neres en Danilo toch twee landgenootjes.
0 0
X-RaY
Als het kalf verdronken is dempt men de put.
Dit is toch gewoon gokken wat Ajax doet?
Paniekvoetbal dat lijkt me duidelijk.
5 -5
FU
Van Leer was in eerste instantie een betere tweede keeper dan Lamprou. Hij had in ieder geval meer potentie.
Ik ben altijd erg gecharmeerd geweest van Vorm: sterk op de lijn, in de lucht en prima meevoetballend.
Maar die gaat zijn plekje bij Tottenham niet inruilen voor een zelfde plek bij Ajax. Ik lees hier Cillesen, die komt sowieso niet banken en Stekelenburg... die is minder goed dan we denken jongens. (Wellicht wel beter dan Lamprou)
Ik kan me niet Voorstellen dat Ajax geen lijstje opvolgers van Onana klaar heeft liggen. Hij vertrekt deze zomer hoogstwaarschijnlijk: haal de opvolger maar alvast.
2 0
appeltje
De opvolger van Onana speelt al bij Ajax: Kotarski. En dan heb je ook nog met El Maach een groot talent. Die hebben beide wel nog één à twee seizoenen nodig om goed genoeg te zijn voor Ajax 1.
1 -2
FU
Klopt Kotarski moet Onana op gaan volgen, maar volgend jaar nog niet.
El Maach moet ik nog zien, daar ben ik niet zo gecharmeerd van
3 0
HsvHoek
Weer te laat, dit had je van de zomer ook al kunnen weten. Nu kost het je keihard punten en eventueel het kampioenschap.
2 -5
afcajacied00
Pff wat een kutbeleid weer, zijn kwaliteiten waren toch allang bekend. Dat je daar nu pas een vervanger voor gaat zoeken...
2 -3
Cello
Voorop gesteld, dat ik ook Lamprou liever niet als keeper bij Ajax-1 zie, maar om het onheil van gisteren helemaal op hem af te kantelen vind ik onzin.
Toen bekend werd vlak voor het duel dat hij op de goal zou staan hield ik al rekening met 1 a 2 blunders....maar dat mag gezien het seizoen tot dusver nog geen probleem zijn, daar we gemiddeld al bijna 4 keer scoren per wedstrijd.
Kijk je gisteren naar de wedstrijd dan moet je echt concluderen dat we verdedigend te slap speelde. En niet alleen in de verdeging zelf, maar ook al op het middenveld.

Vergelijk het maar met Heerenveen-uit. Wij wonnen daar met 0-4 of zelfs 0-5 en Onana kreeg slechts 2 schoten te verwerken. En dat waren niet eens schoten die gevaarlijk waren, die zelfs Lamprou wel opgeraapt zou hebben. Daarmee wil ik zeggen, dat wanneer je als veldspelers hetzelfde had gedaan als in Heerenveen dan had je met Lamprou op de goal zelfs nooit in de problemen gekomen. Dat dit wel gebeurde, zo denk ik, ligt dan vooral aan de 10 die vóór Lamprou staan.
Want....zelfs met 2 blunders van Lamprou gisteren ahd je alsnog met 4-2 of zelfs 5-2 (penal Tadic) moeten winnen.

Maar een club als ons Ajax moet natuurlijk wel een betere tweede keeper kunnen opstellen dan Lamprou en al helemaal één die wat langer is.
11 0
Mundus
Dan meteen Lamprou verhuren, verkopen of gewoon laten vertrekken. Heeft niets meer bij ons te zoeken als er een nieuwe keeper komt.
2 0
Boer Gijs
Zou op zijn plaats zijn. Hebben nu passen de goals van Heerenveen gezien maar schot 1 2 en 3 waren gewoon simpel houdbaar.
0 -1
Salamis
Nou dat hadden ze wel eens wat eerder kunnen bedenken. Aan het begin van het seizoen bijvoorbeeld. Onbegrijpelijk dit. Geldt ook voor Sinkgraven, die heeft nooit goed kunnen verdedigen en dan laten ze Wober gaan. Heel vreemd.
4 0
AjaxDordt
Het wordt Atouba met een paar handschoenen aan!
2 0
Petterson1964
Er zal wel een vriendje van Ten Hag worden gehaald. Net als met Labyad. Overmars vindt toch alles prima.
0 -10
AFCAsphere
Kan natuurlijk geen comment geplaatst worden zonder een sneer naar ten Hag te maken, hè Petterson?
0 0
Suarez16_
Is het in dit geval slecht dan? We hebben nu 1 van de slechtste profkeepers aller tijden. Alles is een upgrade tov Lamprou.
2 -2
GvanderK
Ik zou voor Barkas gaan, is best een goede keeper.
1 -1
aniel.rambharos
Cilessen en Stekelenburg zijn zeer goede opties. Waarom zou dat niet kunnen?. Hebben ze toen ook met Krul gedaan. Maar voor een half jaar op de bank zitten, doe je ze allebei tekort. Dit zijn topkeepers die in het doel horen te staan en niet de bank warm houden. Zij zullen willen keepen. Tenzij ze zelf willen, zou het natuurlijk gaaf zijn!. Er is altijd een kans dat Onana uitvalt (hopelijk is dit de laatste keer). En dan zijn dit 2 keepers die dit makkelijk kunnen opvangen. We zullen zien.
0 -2
Ferd
Hou toch op met die zwaar overschatte Stekelenburg. Middelmatig keepertje met 1 uitschieter naar boven, in 2010. Daarvoor was hij ruk, daarna was hij ruk. Het is niet voor niets dat de slechte jaren van Ajax allemaal met Stekelenburg op goal waren, en dat hij na zijn vertrek overal op de bank zit.
0 0
X-RaY
Stekelenburg die zit vastgeroest op de bank z'n geld te tellen. Ga heen met die gozer. Er is echt wel wat beters krijgen. Jonger en een met wedstrijdritme.
3 0
GvanderK
Cillessen komt echt niet een halfjaar bij Ajax op de bank zitten terwijl dit ook met een giga salaris kan in het zonnetje bij Barca.
3 0
Gecko
Is tweede keeper Vsn Barca. Houdt de bank al warm
4 0
Ajax412
Stekelenburg zou zeker een optie zijn, ook om op de bank te zitten. Hij speelt vrijwel nooit meer, maar heeft natuurlijk wel de aanleg. De ervaring ook wel, maar hij mag ook niet zeuren als hij bij Ajax wat ritme op kan doen bij het uitvallen van Onana. Goede optie lijkt me, mits geïnteresseerd..
2 -1
Wieno
Steek heeft al een keer in VI aangegeven niet terug te keren. Daarbij is hij niet meer de top die hij was. Is inmiddels al 36 jaar en loopt nog net niet van het nachtleven naar de club om zijn centjes op te halen. Ik geef hem geen ongelijk, maar maakt hem op dit moment niet de keeper die we zoeken.
3 0
DS84
Lamprou was derde keeper maar doodde situatie met van leer is hij opgeschoven met van leer heeft Ajax prima keeper achter de hand
2 -2
AFCAsphere
Denk niet dat van Leer vervroegd teruggehaald kan worden, anders was dat meteen je eerste optie.
0 0
iammike
Kan volgens mij wel. Heeft City toch ook gedaan bij NAC.
0 0
Ferd
Dat ligt maar net wat er in het huurcontract staat.
0 0
AFCAsphere
Van Leer wilde graag meer speeltijd en krijgt dat bij NAC. Het kan natuurlijk gewoon zo zijn dat hij in zijn contract heeft staan dat hij vervroegd terug kan worden gehaald, maar aangezien de nood bij Ajax blijkbaar niet hoog genoeg is, denk ik dat ze hem daar laten. Hij heeft er denk ik zelf ook geen zin in om constant weer op de bank te zitten. Dus ze zullen nu waarschijnlijk de voorkeur geven aan het huren van een andere keeper. Anders zou ik ook geen reden kunnen bedenken dat ze van Leer niet terug willen halen.
0 0
Stone020island
Van leer is niet voor niks uitgeleend. Die bakt er nog minder van als lamprou
0 -1
AFCAsphere
Bij Roda JC deed hij het heel goed, veel beter dan wat Lamprou bij Willem II liet zien. Nu lopen er bij NAC een paar pannenkoeken bij in de defensieve linie en daar ben je als keeper ook afhankelijk van. Sowieso heb je niet op zitten letten in het seizoen dat hij bij Roda keepte, want toen deed hij het uitstekend. Op basis van dat seizoen werd hij gehaald.
0 0
Ferd
Lamprou deed het bij Willem II beter dan Van Leer bij Roda. Kijk de statistieken qua reddingen etc er maar op na.
0 0
Ajax#1900
Dat is nogal overdreven. Had dit weekend die bal mogen hebben, maar heeft ook zat prima wedstrijden gekeept. Hij lag er een naar uit en had totaal geen ritme natuurlijk. Heeft bij Roda altijd prima gekeept.
1 0
Bocarra
Lullo Driessen gaat herhalen wat Ajax vandaag al zelf naar buiten heeft gebracht. Oude wijn in een nieuwe zak.
4 -2
Petterson1964
Moet jij je de Telegraaf niet nog de schuld geven van het gelijkspel?
1 -3
BRAMHOUTEN
hij heeft t8xh gewoon gelijk. begrijo je reactie niet zo
4 0
Toon meer reacties