Ajax vernoemt prijs naar Nouri

NielsE, 07-06-2018 om 19:12, 20813 views, Ajax.nl |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax heeft de talentenprijs van De Toekomst vernoemd naar Abdelhak Nouri, zo heeft Ajax via haar officiële website bekendgemaakt. Ieder jaar wordt er door de Amsterdammers een talent van het jaar uitgekozen. Deze prijs zal dus vanaf nu de naam dragen van het toptalent van de Amsterdammers dat het noodlot trof.

Ryan Gravenberch mocht als eerste jeugdspeler ooit de trofee ontvangen uit de handen van Donny van de Beek (winnaar van het talent van De Toekomst in 2015). Bij het overhandigen van de prijs waren ook de vader en de broer van Nouri aanwezig. Gravenberch maakte een zeer goed seizoen door in de jeugd van Ajax. De jongeling maakte een goede indruk bij Ajax O19 en won het EK met zijn leeftijdsgenoten bij Oranje O17.

Door de goede prestaties van Gravenberch sleepte het toptalent zelfs een driejarig contract binnen bij Ajax. Het feit dat dit contract daadwerkelijk getekend is zal voor veel Ajacieden voor opluchting zorgen, aangezien de jonge voetballer bijgestaan wordt door de inmiddels beruchte Mino Raiola. Tevens lagen er naar verluidt een aantal Engelse kapers op de kust voor het jonge talent. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EVH
Familie Nouri zal dit leuk en aardig vinden. Maar die zijn op zoek naar miljoenen.
0 0
AFCAMM
Prächtig gebaar. Appie heeft niks met dat gezeik te maken, dus hij moet er niet het slachtoffer van worden.
0 0
Jayq
Allereerst natuurlijk prachtig dat deze prijs voortaan Abdelhak Nouri Trofee heet. Hij heeft de prijs nooit gewonnen, maar zal op deze manier voor altijd de titel Talent van de Toekomst dragen.

Overigens wel een trendbreuk dat een 16-jarige de prijs wint. Normaal waren het altijd 17- en 18-jarige die al veelvuldig in Jong hadden gespeeld, dicht tegen Ajax 1 aanzaten of zelfs hun debuut al hadden gemaakt. Wat dat betreft had de prijs dit jaar naar Bakker of Ekkelenkamp kunnen gaan.

Zou dat komen omdat de generatie 2000-2001 (groot) talent ontbeert? Omdat Gravenberch zo'n megatalent is? Of omdat ze de prijs voortaan aan jongere spelers willen gaan uitdelen?
Dat laatste zou ook weleens kunnen. Met het steeds jonger wordende eerste team ben je de prijs straks uit aan het delen aan vast Ajax 1 spelers als je de leeftijd van 17/18 jaar vasthoud.

2018 - Ryan Gravenberch (2002)
2017 - Justin Kluivert (1999)
2016 - Matthijs de Ligt (1999)
2015 - Donny van de Beek (1997)
2014 - Ashraf el Mahdioui (1996)
2013 - Damon Mirani (1996)
2012 - Mickey van der Hart (1994)
2011 - Davy Klaassen (1993)
2010 - Christian Eriksen (1992)
2009 - Aras Özbiliz (1990)
2008 - Daley Blind (1990)
2007 - Siem de Jong (1989)
2006 - Donovan Slijngard (1987)
2005 - Murat Yildirim (1987)
2004 - Hedwiges Maduro (1985)
2003 - Kenneth Vermeer (1986)
2002 - Wesley Sneijder (1984)
2001 - John Heitinga (1983)
2000 - Rafael van der Vaart (1983)
1 0
EVH
Staan wel een behoorlijk stel gasten tussen die never zijn doorgebroken.
0 0
MosesD
Ik heb toch steeeds meer het idee van die advocaat Beer de vervelende peer is in deze kwestie.
0 0
PetrusKeizer
een goed idee om wat o dit moment een zeg maar zakelijk conflict is te scheiden van de waardering voor de speler Nouri. Gebaar getuigt van respect voor de speler en de familie. En de fans. En zijn collega's.
1 0
Fredschuit1
Van Gelder kwam laatst met het idee om de brug van de toekomst naar de Arena te vernoemen naar Nouri. Zou straks als de verbouwing van de toekomst wat nu nog p2 is klaar is een mooi symbolisch gebaar zijn. De Appie Nouri brug..
2 -1
FlyingDutchMan
Mooie actie van Ajax, fijn dat familie van Nouri hierbij zijn!!
5 0
AbdelhakNouri22
amen
0 -3
insectenverdelg
Gravenberch heeft overigens nu al 1 van zijn mooiste prijzen uit zijn carrière gewonnen naar mijn mening.
4 0
WantAmsterdam
Absoluut! Deze Prijs is echt een mooie Beloning voor je ontwikkeling, en als je bedenkt woe hem voorgegaan is... dan nog die geweldig naam...
0 0
Web
Geweldig dit, blijkt ook dat de band met familie goed is.
Hopelijk van af nu ook geen haat meer tegen de familie.
Triest wat er allemaal voor bij kwam.
3 -1
NouridolbergNeres34
Een prachtige prijs om te winnen, heel mooi dat Appie zijn familie aanwezig was.
0 0
insectenverdelg
Goed idd dat Ajax en de familie dat samen doen. Ook al hebben ze een conflict mbt de juridische afwikkeling van een hele tragische zaak. Nouri is natuurlijk in de eerste plek de zoon van zijn ouders en het broertje van zijn broers en ik dacht oom zussen. Maar daarnaast os hij toch oom een beetje van Ajax en haar suppoeters. En dat moet je ondanks je conflict beide niet kapot maken. En dat doen ze gelukkig niet.
2 0
Juichtoon
@Puurvoetbal. Wordt jouw idiote mening even gelogenstraft.
2 0
Freddy Al
Ik ben blij dat er in samenwerking met de familie Nouri is gekozen voor dit eerbetoon,dit is echt heel goed en stemt optimistisch voor de afloop van de regeling met de familie, mooi zo !!
2 0
Mart42
Prachtig gebaar. Wat zou ik het mooi vinden als we weer met duizenden Ajax supporters voor de deur bij de familie Nouri onze medelijden en steun laten zien zoals vorig jaar. Stay Strong Appie XXX
0 0
Ajacied33
Prachtig mooi gebaar en met de ruzie tussen de Nouri's en Ajax valt het dus ook reuze mee volgens mij. Respect Ajax
3 0
AFCAjaxMidNineties
Geweldig initiatief. Moge hij nooit vergeten worden. Mooi in meerdere opzichten. Een mooi gebaar als blijvende herinnering aan de tragedie. Als zijnde: we gaan het nooit vergeten. Maar Appie staat/stond niet alleen voor jeugdig talent maar ook voor de beleefdheid zelve. Verder hard werkend, nooit zeurend en spelvreugde die er vanaf spatte. Iedere dag dankbaar wanneer hij dat ronde leer op het vers gemaaide gras weer tegen zijn voetbalschoen aan mocht drukken. Een voorbeeld voor iedere opgroeiende jeugdspeler binnen de club.

Het liefste zette hij iemand vrij voor het doel. Zo af en toe deed hij eens gek, zocht hij zelf naar de goal.
19 0
Labrador
Mooi gesproken. Helemaal waar. Godverdomme wat mis ik dat kereltje
8 0
Amsterdam Loyals
Heel netjes!
4 0
Bjorn
Goed om te lezen dit.
4 0
Ozymandias
Prachtig om te zien dat de familie van Nouri en Ajax duidelijk niet in oorlog zijn. Anders waren de vader en broer van Nouri er vandaag natuurlijk niet bij geweest toen Gravenberch de Abdelhak Nouri Trofee kreeg uitgereikt.
8 -1
Dexy
Ik heb het idee dat die verbale oorlogsvoering tegen Ajax vooral is ingefluisterd door die letselschade-advocaten die ze hebben ingehuurd.
5 -1
PeterDeAjacied
Ajax handelt gewoon uitstekend in deze situatie. Veel respect naar Nouri zelf toe, alleen gaan ze niet platliggen voor een leger schadeclaimadvocaten die er met hun miljoenenclaims overheen willen walsen.
11 -1
Josajacied87
Mooi gebaar.
2 0
WantAmsterdam
Ik moet zeggen, ben eigenlijk wel trots hoe Ajax met deze Situatie omgaat, ze proberen gewoon alles om Nouri in ere te houden, en dat ze hun clubaarts proberen te beschermen is volgens mij ook logisch. Geweldig en alleen maar juist dat deze prijs, wat imo binnen de club een belangrijke Prijs is, met gerenommeerd voorgangers, naar onze kleine grote Held wordt vernoemd. En natuurlijk volstrekt logisch dat Gravenberch hem krijgt!
9 0
Panama
Naci?
1 0
WantAmsterdam
Je geeft hem meestal aan een speler tussen 16-19, aan iemand die al op de deur van’t eerste klopt. Naci is ook pas 14 geweest dit seizoen.
Maar zoals AFCARSCA hieronder zegt, denk dat’m volgend jaar wordt.
1 0
Panama
Zit wat in ja. Ach na Jonk’s oogappel El Mahdaoui kan het alleen maar beter natuurlijk
1 0