Persbericht: 'Familie wacht onderzoek af'

BVeenstra, 06-01-2018 om 09:25, 9862 views, De Vries & Kasem |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Middels een officieel persbericht via de website van advocaat Khalid Kasem heeft de familie van Abdelhak Nouri gereageerd op de berichtgeving in het NRC Handelsblad. De familie heeft het afgelopen halfjaar van verschillende medici - meestal informeel - vernomen dat mogelijk niet geheel adequaat is gereageerd nadat Abdelhak op het voetbalveld in elkaar zakte.

Voordat hier verder uitspraken over worden gedaan of conclusies worden getrokken wacht de familie het onderzoek af dat door letselschadeadvocaat John Beer wordt uitgevoerd. 'Wel laat de familie weten dat zij erg geschrokken is van het nieuws dat reeds in 2014 – tijdens medisch onderzoek door de KNVB - bij Abdelhak een hartafwijking is geconstateerd. De familie is dit pas recent te weten gekomen door inzage in het medisch dossier dat Ajax, na herhaald en uitdrukkelijk verzoek, aan hen verstrekte.'

De familie is ervan overtuigd dat ook Abdelhak zelf niet wist van zijn hartafwijking. 'Als de familie eerder kennis zou hebben gehad van een hartafwijking, had zij direct aangedrongen op diepgravend vervolgonderzoek, een second opinion en regelmatig terugkerende tests, om zodoende vervolgens te kunnen beoordelen wat de aard en risico’s van een dergelijke afwijking in combinatie met intensieve sportbeoefening zijn.'

In het artikel van het NRC wordt gesteld dat Abdelhak in 2014 bij monde van een 'betrokkene' zou zijn geïnformeerd over zijn hartafwijking. 'De familie hecht hier vooralsnog geen geloof aan en stelt vast dat de ouders van de op dat moment 17-jarige Abdelhak in ieder geval nooit zijn ingelicht, schriftelijk noch mondeling. In de ogen van de familie had het op de weg van zowel de KNVB als Ajax gelegen om de ouders hierover uitdrukkelijk te informeren en in samenspraak een vervolgtraject af te spreken. De familie betreurt het in hoge mate dat dit nooit is gebeurd.'

Voorlopig wacht de familie Nouri de resultaten van het onderzoek en de uitkomst van de lopende besprekingen met Ajax af. 'In de tussentijd zullen geen nadere mededelingen worden gedaan. De media wordt verzocht geen contact met de familie op te nemen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
suske
Voor dat iedereen hier verder gaat met de beschuldigde vinger te wijzen Naar Ajax of de KNVB.
Zoek dan eerst eens de informatie op bij de wet Wgbo.
Geen recht ouders of voogd als kinderen 16 jaar of ouder zijn. Kinderen ouder dan 16 jaar kunnen zelfstandig beslissen of vertrouwelijke informatie uit hun medisch dossier word doorgegeven ook naar hun ouders toe of eventuele voogd .
De arts is verplicht zijn bevindingen mede te delen aan de patiënt in dit geval Nouri. Hij heeft dan het recht om te bepalen of zijn medische gegevens door de arts mogen worden gedeeld met zijn ouders.
0 0
koppendicht
Lol, ik lees net dat dat advocatenkantoor samen met Peter R. de Vries wordt gerund. Die man zit ook overal tussen.
0 0
koppendicht
Het draait altijd uit op een geldkwestie, net als met de naam van het stadion, omdat allerlei 'advocaten' en 'adviseurs' geld gaan ruiken. Maar Overmars en van der Sar zijn ook niet de beste communicators. Het komt allemaal erg houterig en niet warm over. Wellicht dat ze daar eens een hoofd communicator ofzo kunnen aanstellen.
0 -1
GeleenAjax
Want jij bent bij de gesprekken tussen Ajax en de familie Nouri waardoor je weet dat ook die gesprekken houterig en niet warm zijn?
0 0
DavidFerr
Dit vind ik echt erg, hoe er nu over de familie van onze geliefde Appie Nouri wordt gesproken. Dit bericht is voor degene die de familie van Nouri nu als geldwolven willen neerzetten.

De familie van Nouri zijn niet degene die constant de media opzoeken. De media zoeken hen constant op en nu heeft de familie een persbericht uitgebracht om hierop te reageren. De familie van Nouri geeft niet voor niets in het persbericht aan dat zij niet door de media benaderd willen worden.

Maar verplaats jij jezelf eens in de schoenen van Nouri zijn familie. Nouri heeft een hartstilstand en verliest het merendeel van zijn hersenfuncties. Het is tragisch maar niemand wordt beschuldigd van iets. Maar dan komen er steeds meer geluiden dat de clubarts te laat is begonnen met reanimeren. Daarna komt ook nog eens uit dat Nouri een hartafwijking had en Ajax en de KNVB wisten daarvan maar de familie van Nouri niet. Tuurlijk kan het zijn dat Appie het zelf wist maar het niet aan zijn familie had verteld. Dat moet nog blijken.

Vraag jij jezelf nu eens eerlijk af als jij Nouri zijn vader was of jij dan niet alles zou willen weten? Wat is er gebeurd? Wat was er al bekend?

Dan vind ik het totaal logisch om een specialist (letseladvocaat) hier onderzoek naar te laten doen.

Dan vind ik het persoonlijk echt SCHANDALIG om te gaan suggereren dat Nouri zijn familie dit onderzoek puur voor het geld doet. Met zijn allen in de 34ste minuut klappen en zingen voor Nouri maar bij het minste of geringste Nouri zijn familie neerzetten als geldwolven. Zo zijn wij niet, wij zijn Ajax. Laten wij ons van onze beste kan zien.
2 -1
GeleenAjax
Als ze niet gestoord willen worden, is het wel opvallend hoe vaak er berichten vanuit de familie Nouri in de pers verschijnen. En dat ze informatie willen lijkt me duidelijk, dat zou iedere ouder willen. Maar ook dit lekt nu weer uit naar de pers en niet vanuit Ajax...
Er is dus duidelijk een (publieke) opinie nodig en die dient maar één doel. En dat is niet alleen de gewenste informatie.....
1 -1
xrosspoint
Volgens mijn informatie was de clubarts niet aanwezig tijdens deze oefenwedstrijd.
0 -1
GeleenAjax
Lul nou eens niet zo slap, sensatiezoeker....
https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/zo-verliep-een-bizarre-middag-voor-ajax-in-oostenrijk~a653d995/
0 0
xrosspoint
Goed dat de familie van Nouri de " onderste " steen naar boven wil brengen. Alles wees er op dat er onvoldoende adequate medische begeleiding op het veld gegeven werd toen Nouri min of meer in elkaar stortte. Volgens mijn informatie was de medische begeleider van Ajax niet aanwezig tijdens de oefenwedstrijd en ontbrak het bij de thuisclub ook aan deskundig medische begeleiding om bij dit soort calimiteiten als hartfalen adequaat te reageren. Of er sprake is van nalatigheid is een terechte vraag, die Ajax zichzelf ook zou moeten stellen. Zij is het antwoord niet alleen schuldig aan Nouri en zijn familie, maar ook aan haar supporters die voorgehouden worden dat Ajax een uiterst professioneel geleide voetbal organisatie is. Wat betreft de medische begeleiding van de selectie betreft heb ik mijn twijfels daarover wat ik gezien heb op de televisie van het dramatisch voorval met Nouri.
2 -3
GeleenAjax
Denk je nou werkelijk dat Ajax zonder medische begeleiding op pad gaat? Bovendien heeft ook de arts van Werder nog geholpen...
En wat heb je precies gezien dwars door die schermen en parasols die het zicht op Nouri op dat moment beperkten?
Ik hoop voor je dat je, na het maken van domme opmerkingen over nalatigheid, nooit een reanimatie hoeft mee te maken laat staan hoeft uit te voeren. Je schrikt op het momentum en het duurt even voordat je in de gaten hebt wat er gebeurt. Daarna ga je zo goed mogelijk handelen in de hoop je slachtoffer te redden. Doe je niets, gaat je slachtoffer sowieso dood en ben je nalatig. Met reanimatie vergroot je de overlevingskansen. Met de aed vergroot je die kans nog meer.
2 -2
xrosspoint
Helaas zelf meerdere malen zelf meegemaakt - niet als slachtoffer - dat mensen naast mijn voeten overleden ondanks adequate hulp reacties. Ik heb niet gesteld dat er sprake was van nalatigheid, maar dat de vraag daarnaar terecht is. Ik zelf heb navraag gedaan bij ambulance personeel in Amsterdam - die de TV opname van het gebeuren meerdere malen hebben bestudeerd - over de vraag wat er mis is gegaan op het veld. Zij wisten mij te vertellen dat de clubarts niet aanwezig was en dat reanimatie hoogst waarschijnlijk te laat is aangevangen. De parasols zijn pas geplaatst nadat er minuten lang onduidelijke handelingen verricht werden zonder gebruik van aed
0 -1
GeleenAjax
Ik denk dat je een hele grote duim hebt...
Ambulancepersoneel uit Amsterdam wist dat de arts niet aanwezig was en kon o.b.v. televisiebeelden zien dat er fouten gemaakt zijn. De camera's stonden op enkele meters afstand...
1 0
gras
Ah, dus omdat jij aanneemt dat Ajax optimaal heeft gehandeld, zal dat wel dus zo zijn? Waarmee je gemakshalve uitsluit dat waar mensen werken, ook fouten gemaakt worden?
0 -1
GeleenAjax
Waar staat dan dat ik zeg dat Ajax optimaal heeft gehandeld??? Sterker nog: dat wat jij in je laatste zin stelt, kun je opmaken uit mijn 'betoog'....
0 0
Robinjo1988
Ik kan me echt niet voorstellen dat Ajax geen actie onderneemt bij een ernstige afwijking. Ook lees je overal dat alle spelers regelmatig uitvoerig getest worden. Waarom zouden ze bewust zo'n groot risico nemen?

Het lijkt er helaas wel op dat de reanimatie in Oostenrijk veel eerder had moeten gebeuren...
1 0
Joseph
De familie is het hoofd dol gemaakt door die letselschade advocaat, dan komt het beter uit dat Nouri niet wist dat hij dit had. Nouri lijkt mij het type jongen die het niet aan zijn ouders wilde vertellen omdat die zich dan alleen maar zorgen zouden maken. Het was blijkbaar een onschuldige afwijking, daar spelen veel sporters mee zonder enige vorm van extra begeleiding, dus zo gek is dat ook niet.
Achteraf had je dit kunnen voorkomen, maar helaas werkt het zo niet. Je kan met veel vingertjes wijzen, maar niemand doet dit met opzet en uiteindelijk komt Nouri we niet terug mee.
3 -2
gras
Typisch dat de meesten gelijk in het defensief schieten en dat het niet aan Ajax kan hebben gelegen.

Zelfs degenen die roepen om terughoudendheid en het afwachten van het onderzoek, voegen daaraan toe dat er nu geld te halen is.

Bijzonder is dat. Dan ken je ten eerste de aard van letselschade(recht) niet en ten tweede begrijp je geen pepernoot van de gevoelens van de familie en welke rechten zij hebben.

Het is een enorme nederlaag dat er nu twee partijen zijn, omdat zowel Ajax als de familie nu een belang zou moeten hebben: dit zo netjes en respectvol mogelijk oplossen.
2 -2
GeleenAjax
Volgens mij begrijp je het zelf dan niet.
In eerdere berichten stond dat Ajax niet wilde reageren op de vraag of Ajax Appie hadden ingelicht. In dit artikel staat toch duidelijk dat Appie wel op de hoogte was. De familie reageert, zoals velen hier en ook elke ouder zou reageren: zij VINDEN dat ze op de hoogte gebracht hadden moeten worden. In principe heeft Ajax dus juist gehandeld. Wat je daar op ethisch vlak van vindt, is een ander verhaal. En wat Nouri hier verder mee heeft gedaan, zullen we nooit weten.
0 -1
gras
Volgens mij mankeer jij in ieder geval iets aan je ogen. Waar zeg ik iets over het informeren van de familie?

Ik zeg dat de suggestie dat geld een motief vormt nogal ongepast is. Kom jij met je volkomen kolder verhaal over artikelen en je aanname dat Ajax juist heeft gehandeld. Daar weet jij helemaal niets van, behalve dat je achter persberichtjes aanloopt.
0 0
blava
De spelers worden jaarlijks aan een medische test onderworpen inclusief een een inspanningstest. Ik heb een paar weken geleden zo'n test nog meegemaakt bij mijn zoon. Er wordt een keurig filmpje van het hart gemaakt en elke afwijking wordt gezien volgens de dienstdoende cardioloog.

Het NRC wekt de suggestie dat Ajax niets heeft gedaan na de constatering van een hartafwijking. Ik kan mij dit niet voorstellen. Ajax heeft al zijn spelers verzekerd en een van de verplichtingen is dat iedere speler regelmatig getest moet worden. Anders komt een arbeidsongeschiktheidsuitkering in gevaar bij een eventuele blessure of ongeval.

Twee jaar later werd niet niets meer geconstateerd. Dat kan om dat iemand van 16 jaar nog steeds groeit en eventuele hartafwijkingen kunnen dan verdwijnen.

Ik kan het artikel in het NRC dan ook niet serieus nemen ook omdat Ajax zonder toestemming van Nouri niets kon zeggen. Dat Ajax geen volledige openheid van zaken kan geven heeft misschien ook te maken dat Ajax nog steeds in discussie is met de verzekeringsmaatschappij over een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Schadeletsel advocaten schreeuwen graag en het is gratis reclame.
4 0
Ajaxtrouw
Weinig juridische kennis hier, risico’s voor Ajax bij nalatig handelen (als daar sprake van is) is zeer groot!
1 -4
Ajaxvooraltijd
Nou ik vind dat veel mensen juist met beperkte juridische kennis het aardig door hebben hier. Je laatste zin zegt meer wat over je eigen kennis.
1 0
witchmaster11
De test was bij de KNVB dus prima in orde en daar ging men bij Ajax van uit dat er geen risico in zat , verder wordt ALTIJD als er een afwijking hoe klein dan ook mer de persoon gesproken en of in gelicht en kijk uit met het nrc dit is een dagblad vol leugens en verhalen GELOOF ze niet
1 0
altijdwelwat
Dit zal uiteindelijk ook wel een verzekering technisch verhaal zijn, dan moet er ten alle tijden een schuldige worden aangewezen.
0 -1
Johnnie
NRC had dit niet moeten publiceren, maar dit is wel journalistiek. Verder is het logisch dat Ajax nog niks naar buiten brengt want het onderzoek loopt nog en de keiharde feiten zijn er nog niet. Wat ik wel kwalijk vind is dat mensen zonder enige kennis Ajax volledig met de grond afmaken. Wacht het onderzoek af voordat je conclusies trekt.
3 0
koppendicht
Het is gewoon een goede scoop, en daar doen kranten het voor. Er zijn hier alleen maar verliezers bij. Volgens mij moet gewoon afgewacht worden op het onderzoek. De familie wil natuurlijk niet dat dit soort berichten naar buiten worden gebracht, maar alles wordt gelekt tegenwoordig.
0 0
Erik1966
Ik hoop maar 1 ding en dat is dat Ajax dit netjes afhandelt. Desnoodskost het ze wat extra.
1 -1
Red Devil
Degenen die hier verantwoordelijk voor zijn moeten keihard worden aangepakt dus ook Ajax.
Hoe denk je dat spelers hierop gaan reageren want het blijkt wel dat er veel verzwegen is door de KNVB en Ajax.
Wat heeft de familie van Appie aan geld als Appie nooitmeer ontwaakt!!!
1 -3
Bil
Wie zegt dat het aan Ajax ligt?

Het kan toch zo zijn dat Nouri het wel wist, maar bang voor zijn carrière was??
5 -2
EKS
Dat rechtvaardigt dan nog niet een eventuele nalatigheid bij de behandeling op het veld.
1 -2
Ajaxvooraltijd
Ik begin ook steeds meer het idee te krijgen dat het om poen gaat en niet Nouri zelf. Net alsof iemand opzettelijk slecht omging met het welzijn van Nouri (noem 1 iemand). Ajax is helemaal niet gebaat bij zoiets, maar begin steeds meer het idee te krijgen dat de familie dat wel is op financieel gebied vooral.
5 -2
EKS
Wat ik begreep is de familie Nouri zeer gelovig, daar past streven naar rijkdom, wraakneming etc. helemaal niet bij.

Zou goed kunnen dat ze alleen de waarheid willen en meer openheid.
0 -6
Babayaka
Yeah right je gelooft zeker ook in sprookjes.
Wel Roodkapje en Sneeuwwitje bestaan niet.
2 -1
Ajaxvooraltijd
Tussen de gelovige mensen zitten de grootste schijnheiligen en gekken. Dus dat overtuigt mij dan ook totaal niet van hun onschuld. Die terroristen zijn ook zwaar gelovig, en die kan ik niet bepaald mentaal stabiel noemen.
2 -1
EKS
afschuwelijk hoe je de familie Nouri en alle goede gelovigen over een kam denkt te kunnen scheren met terroristen, schijnheiligen en gekken.
0 -2
Ajaxvooraltijd
Wat een bullshit van jou kant, Jij bent degene die strenggelovige mensen over 1 kam begon te scheren en ik wees alleen maar op situaties en voorbeelden waaruit dat dus niet bleek dat je dat moet doen. Maar jij bent weer zo'n politiek correct lulletje rozenwater die weer de dorpspastoor uit probeert te hangen.
0 0
Babayaka
De waarheid is nu eenmaal keihard.
1 -1
EKS
heel triest voor je dat dat jouw waarheid is.
0 -1
Bil
Alles draait uiteindelijk om geld...
6 0
Eduit020
Als Appie toen hij nog 17 jaar was ga je er toch vanuit dat zijn ouders meegaan naar de artsen en niet alleen de arts van Ajax? Dit levert alleen maar verliezers op en we krijgen Appie er niet mee terug. De pers is hier net zo debet aan om dit zo naar buiten te gooien terwijl niemand echt weet wat nou de waarheid is.
0 -2
AjaciedRK
Heb steeds meer het gevoel dat de familie uit is op geld... Beetje jammer dat het zo moet. Over Appies rug geld krijgen.
5 0
RusselWestbrook
Ze krijgen nog minimaal een half miljoen van Ajax uit het restant van Nouri's contract.
0 -5
Ajaxvooraltijd
Hoezo? Hij is al volwassen volgens de wet en leeft nog steeds.
1 0
RusselWestbrook
Hij is niet meer handelingsbekwaam.
0 -3
Ajaxvooraltijd
Dat is geen reden om zijn geld dan maar af te staan aan derden.
2 0
Bobbaasje
Als dit klopt ben ik heel teleurgesteld in me club.
0 -3
NouriVandeBeek
In bepaalde personen bedoel je?
1 -1
Bobbaasje
How the hell kan het zo zijn dat er geen defibrillator is gebruikt, bij een professionele top of the bill BVO op een sportterrein waar altijd zo'n ding aanwezig is? Indien dit waar is moeten de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn op zijn minst worden aangeklaagd voor ernstige nalatigheid en nooit, maar dan ook nooit meer een voet binnen een BVO of welke sportclub dan ook zitten.
0 -1
GeleenAjax
Tuurlijk. Laten we hopen dat jij nooit een reanimatie hoeft uit te voeren met een verkeerde of zelfs dodelijke afloop...
De kans dat iemand die gereanimeerd wordt overleeft, is klein. Maar bij iedereen moet onderzocht worden of er fouten gemaakt zijn? Wat een gelul! De enige fout die gemaakt kan worden is niets doen. Dan gaat je slachtoffer sowieso dood. Handel je wel, ook al is het niet op de juiste manier, heeft je slachtoffer nog een kans. Hoe klein ook...
1 0
Erik1966
Als dit klopt dan gaat Ajax vies nat.
0 -5
Juichtoon
Maar dit klopt niet. Nouri is mondeling door KNVB op de hoogte gesteld van een hartafwijking waarmee hij nog gewoon kon voetballen. Familie behoeft gezien de leeftijd van Nouri niet te worden ingelicht.
6 0
Erik1966
Gezien de leeftijd zijn ze zeker wel verplicht de fam. in te lichten. Destijds was hij 17. Maar er is ook nog iets als een morele verplichting. En Ajax moet extra voorzichtig zijn. Denk aan Kanu
0 -6
GeleenAjax
Vanaf 16 al niet meer......
0 -1
mvdk
Sno.
0 -1
Ajaxvooraltijd
Nee hoor. Bij onderzoek word de patient altijd als eerste op de hoogte gesteld van de bevindingen. De KNVB arts heeft de afwijking geconstateerd zover il van alle roddels in het NRC heb begrepen.
1 0
Juichtoon
Ze wachten af maar ze hebben al een advocaat in de arm genomen. Dat is niet afwachten maar vol in de aanval.
4 0
Ajaxvooraltijd
Oke dus als ik het goed begrijp geloven er nu een hoop mensen dat appie zelf niets wist van zijn eigen medische status..... Ik zie alleen maar een jacht op een zondebok ontstaan. Ajax heeft terecht moeilijk gedaan over het verstrekken van medische informatie want die is prive voor de persoon in kwestie (appie) die ook nog eens meerderjarig is en dus toestemming moet afgeven.
5 0
Wzawzdb1997
jeetje overal is het te vinden
0 0
BokkieBokstra
Ajax geeft ook alle ruimte tot speculatie door in het geheel niet te reageren. De PR is slecht verzorgd, niet nu maar al geruime tijd. Onlangs was het weer raak met het wegsturen van Keizer en Spijkerman en de het gedoe met Bergkamp. Maar je hoort helemaal niemand van Ajax waar je eigenlijk verwacht dat het boegbeeld, van der Sar, het woord doet. Het enige wat ik van de Sar gezien heb was op AT5 waar hij snel zijn auto inkruipt en het hek doorrijdt. Ik vind dat het niet kan bij een topclub die Ajax meent te zijn.
0 -3
Toekomst1900
Echt walgelijk deze reactie en ook andere zoals ajaccied4life. Hoezo laat Ajax ruimte voor speculatie? Wie zegt dat Ajax informatie naar buiten mág brengen? Het zou niet chique zijn als Ajax over de rug van Nouri modder zou gooien naar hem en/of zijn familie.

Daarnaast heeft Ajax in vroeg stadium al gemeld dat het de familie Nouri financieel en emotioneel zou steunen. Ik krijg het gevoel dat ze dit niet genoeg vinden ofzo. Erg jammer dat het nu via de media moet uitgespeeld worden!

Appie zn maatjes trekken morgen weer de Ajax shirtjes aan, zijn grootste maat verlengd net zijn contract bij dé club van Appie, dé club waar hij wilde en moest slagen! En dan wordt er via een advocaat en een journalist een bom gelegd tussen Ajax en de familie Nouri. Ik hoop écht dat het met Appie zelf goed gaat, maar dat hij hier niks, maar dan ook helemaal niks van meekrijgt! #StayStrongAppie Nummer 34 pakken we voor jou!
2 0
BokkieBokstra
Zie er niets walgelijks aan. Ik ziet alleen een probleem bij Ajax dat er geen autoriteiten en persoonlijkheden in de leiding zitten die Ajax naar buiten toe kunnen uitdragen en het woord kunnen doen als dat nodig is. Zoals nu, nu er zoveel ophef en speculatie is. Dan nog kun je het woord doen, zeg je wat je wel zeggen wil of kan en dat kan ook op een respectvolle wijze. Het is niet alleen nu, een situatie die erom vraagt, onlangs met Keizer en zo zijn er nog wel wat momenten geweest. Ajax heeft een kopschuwe leiding.
0 0
Juichtoon
Lopende het onderzoek kun je beter zwijgen.
1 0
ajaxminimax
Het had gewoon niet de wereld in gemoeten Ajax is met familie Nouri in gesprek, verder is er nog niks bekend, dus treedt ajax terecht nog niet naar buiten
1 0
BokkieBokstra
Die familie is niet tevreden over Ajax. Als Ajax net zo met de familie communiceert als ze dat in de pers doen dan vrees ik het ergste. Ok, laat er even tussenizitten, maar zelfs dat, we zijn in gesprek en meer hebben we niet te melden. Ook dat kan van der Sar gewoon voor de camera zeggen. Ik zag gisteren Camiel Eurlings, die komt zelfs met zijn kop op tv.
0 -1
GeleenAjax
Ik mag hopen dat Ajax niet met de familie communiceert als dat ze met de pers doen. Stel je voor dat ze alle informatie in de pers gooien. Dat zijn een heleboel vertrouwelijke zaken...
0 0
Rsv
Wauw, wat heeft Ajax er een potje van gemaakt met afgrijselijke gevolgen voor iedereen.
1 -4
Juichtoon
Waaruit maak je dat op?
1 0
ajaxminimax
Wacht gewoon het onderzoek af! nrc heeft net gedaan alsof Ajax al een moordverdachte is. Belachelijk van die krant. Helemaal als je leest dat de familie met rust wil worden gehouden die zijn echt niet blij met zo'n artikel
1 -1
ajaxminimax
De familie is met Ajax aan het praten.. zie je wel weer dat hele artikel van gisteren moest gewoon niet de wereld in...
1 0
suske
Jij slaat de spijker op zijn kop.
0 0
Bjorn
In mijn ogen is het, gezien de leeftijd van Nouri (16+ op dat moment), cruciaal of Nouri op de hoogte was of niet. Indien Nouri gewoon op de hoogte was, heb je als club in ieder geval aan je verplichting voldaan op dat gebied.

Verder moet er natuurlijk wel een link zijn met deze geconstateerde afwijking en het drama van juli 2017.
1 0
altijdwelwat
Misschien had de NRC ook het onderzoek af moeten wachten , en niet zo éénzijdig moeten berichten. Er word nu onnodig met modder gegooid , en daar is niemand bij gebaat.
3 0
Ajaxtrouw
Jawel als je kranten moet verkopen
0 0
EKS
Het lijkt er toch eigenlijk wel op dat de familie (of een naaste hiervan) zelf de informatie heeft gelekt? Hoe kunnen anders details uit het medisch dossier bij een krant komen. Maar goed je hebt gelijk ze hadden het zelfs dan niet hoeven publiceren
1 0
Koenniiee
Onderzoek advocaat van de familie. Waarschijnlijk wel met medeweten van de familie gelekt, ja.
0 0
RedFeather
Wij moeten dit ook afwachten en niet uit emotie Ajax blamen.

Ben je bijv. verplicht om te communiceren naar ouders als uit de test geconcludeerd wordt 'ongevaarlijk'? Wiens verantwoordelijkheid is dat bij een test van de bond: van de bond of de club? Waarom is er bij tests van Ajax niet gebleken en bij die van de bond wel?
Waarschijnlijk omdat er niets gevaarlijks te zien was. Dat blijkt ook wel uit het feit dat Nouri die er zelf bij was zn familie ook niet heeft geinformeerd.
3 0
geendagsvlieg
Vanaf 16 jaar alleen met toestemming van de speler/patient.

In de update van de KNVB staat dat 2 jaar later bij nieuwe testen geen afwijkingen zijn gevonden.
0 0
insectenverdelg
T blijft afschuwelijk met alleen maar verleizers. Ook de dokter natuurlijk. Maar wat Ajax zich wel is moet afvragen is hoe ze t toch altijd voor elkaar krijgen om kill en koud over te komen dmv communicatie. En dan bedoel ik in dit geval niet in de media. Vooral naar de ouders van Nouri lijkt men maar beperkt informatie te hebben afgegeven. Onbegrijpelijk. T zou me niet verbazen als dit vd Sar zijn kop gaat kosten.
0 -1