'Familie Nouri geschokt en heeft veel vragen'

BVeenstra, 06-01-2018 om 09:05, 9323 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De familie van Abdelhak Nouri is geschokt en heeft veel vragen naar aanleiding van de berichtgeving in het NRC Handelsblad. Dit vertelt hun letselschadeadvocaat John Beer in gesprek met het NOS Radio 1 Journaal.

In het NRC viel te lezen dat de KNVB en Ajax al langer afwisten van een hartafwijking bij Nouri. De middenvelder kreeg op 8 juli tijdens een oefenduel met Werder Bremen in Oostenrijk een hartstilstand en liep daardoor zware hersenschade op. Beer is nu door de familie Nouri in de arm genomen, om zo volledige duidelijkheid te krijgen over de hartstilstand en de medische begeleiding. Het onderzoek dat gedaan is, wordt binnenkort gepresenteerd. 'Het is onduidelijk wat er nu precies gebeurd is en men wil die duidelijkheid heel graag. De familie wil feitelijk weten hoe de medische begeleiding is geweest die Nouri bij Ajax heeft gehad en wat er nou precies op dat veld is gebeurd.'

De familie is 'geschokt' door het nieuws wat naar boven is gekomen. 'En heeft daar veel vragen over. Die vragen zullen, in overleg met Ajax, ook beantwoord moeten worden', vertelt Beer. Of de eerder ontdekte hartafwijking een direct verband heeft met het ongeval in Oostenrijk is niet duidelijk. Wel is het onderzoek dat Beer heeft gedaan nagenoeg afgerond. 'We hopen de familie zeer binnenkort van onze conclusies op de hoogte te stellen. De familie heeft al lang genoeg gewacht. Men probeert al sinds een vroegtijdig stadium antwoord van Ajax te krijgen op vragen. Die vragen zullen beantwoord worden, nu wij wél hebben gekregen wat nodig is', besluit Beer, die nog niets wil zeggen over de conclusies. Wel vertelt hij dat er 'opvallende dingen' uit het onderzoek zijn gekomen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joodhannus73
Ajax heeft gewoon inadequaat gehandeld. Maar dat hadden de meeste clubs ook gedaan. Het is niet anders, helaas. Een stoplicht wordt ook pas geplaatst als er een ongeluk is gebeurt, terwijl het al bekend was dat het een gevaarlijk punt was. Dus Ajax moet gewoon betalen. Zeker als ze wisten dat hij een slecht hart had. Profvoetbal = egocentrisch eigenbelang...
0 0
witchmaster11
Je bent niet goed snik als je het NRC leest ,die moeten nog steeds met een excuus komen (google is je vriend)
0 0
Puurvoetbal
Helaas lopen hier weer allemaal feiten en meningen door elkaar heen.
2 0
Red Devil
Reken maar dat dit ook hard aankomt bij de spelers die al van jongs af aan met Appie voetballen bij Ajax.
0 -1
Red Devil
De onderste steen moet boven komen nu want er is al genoeg in de doofpot gestopt de laatste jaren over de gezondheid van Appie dat blijkt wel.
Degenen die hier verantwoordelijk zijn moeten keihard worden aangepakt door justitie wie het ook is.
0 -1
mvdk
Ajax is juist altijd streng op dit gebied. Daarom zou ik het vreemd vinden als niemand hier iets van af wist. Ajax heeft met Evander Sno ook al schokkende ervaringen meegemaakt, dus ik kan het me ook niet voorstellen...

Of het NRC is bezig aan een heel gemeen stuk, of er is echt iets gruwelijk misgegaan bij de club en de KNVB. Maar het lijkt me zo sterk... Iedereen binnen Ajax is kapot van de gebeurtenissen. Ik geloof gewoon echt niet dat Ajax niets heeft laten weten.

De reden dat ik twijfel is het NRC...

Hopelijk komt Ajax binnenkort met een officieel stuk waarin zij het tegendeel bewijzen. Dan mag het NRC van mij afbranden.
4 -1
insectenverdelg
Die eerdere waarneming vssn een hartafwijking roept wel vragen op. Wat is het standaard protocol hierbij? Hoe is hier mee omgegaan? Hoe vaak komt zo'n afwijking voor? Wat is er voor extra onderzoek gedaan? Hoe is deze informatie verstrekt?


Zoals het er naar uit ziet vonden zowel Ajax als de KNVB de awkijkimg zo niet bijzonder dat er niet a teveel aandacht aan besteed is. Dus on daar conclusies nu al uit te trekken is lastig.

Wel valt zo langzamerhand te stellen dat Ajax in haar communicatie en transparantie naar de familie van Nouri hevig tekort is geschoten. En laat ik dat nu net niet opmerkelijk vinden.
1 -2
RusselWestbrook
Ajax en de KNVB mochten niks aan de familie vertellen, heb ik begrepen, omdat ie destijds ouder dan 16 was.
3 -3
insectenverdelg
T gaat mij meer om terughoudendheid in de informatie naar de ouders ba het fatale moment. Juist dan is transparantie en betrokkenheid zeer belangrijk.
0 -2
Ajaxvooraltijd
En verboden.
3 -1
altijdwelwat
Op zich natuurlijk niet meer dat terecht en logisch , , dat de familie Nouri op zoek gaat naar antwoorden . Vraag mij alleen af hoe objectief zo een onderzoek is , en op basis waarvan conclusies worden getrokken. Is Ajax gekend in dit onderzoek? Hebben ze de behandelend arts gesproken? Hoop voor de betrokken partijen dat dit niet leidt tot modder gooien, deze zaak kent geen winnaars.
0 0
Ajaxtrouw
Als hier een beetje waarheid inzit hebben we een heel groot probleem en staat de (financiële) toekomst van Ajax op het spel. Ook sportief is dit nu alweer een ramp, wat doet dit nu weer met de focus van jongens als Donny vd Beek en hun vertrouwen in de club? Hadden we net weer een beetje een nieuwe start....
0 -4
RusselWestbrook
Ben je nou serieus? Denk je dat Ajax 200 miljoen schadevergoeding moet betalen ofzo?
2 0
Babayaka
Als je iemand dood rijd krijgt de familie van het slachtoffer nog niet eens 30k.

Maar ja laten we dramatisch doen en er van uitgaan dat dit de ondergang van Ajax zal zijn.

Dan valt het mee als het niet zo is. Hahahah
0 0
PeterVKV
Wacht nou maar eerst eens af met die onzinnige emotionele reacties tot we weten wat wat er echt aan de hand is aan de hand van verklaringen van alle partijen. Ze zijn echt niet gek bij Ajax en de KNVB.
8 0
Heesakkers
Ben het helemaal met je eens. Als Ajax en de KNVB al in 2014 wisten van hartafwijkingen dan kan ik me niet voorstellen dat de speler zelf en zijn zaakwaarnemer hiervan niet op de hoogte waren.
5 0
Ajaxtrouw
Ajax zal dat alleen wel moeten kunnen aantonen dat maakt het zo lastig
0 0
PeterVKV
Natuurlijk en ik denk zelfs dat Appie zo in elkaar zit dat hij heeft gezegd dat het beter is zijn familie niet onnodig ongerust te maken als er niets aan de hand is dat daadwerkelijk gevaarlijk is voor hem en zijn carrière.
0 -1
Babayaka
Ja dat zal het zijn. Of hij durfde niet omdat hij de miljoenen moest gaan binnen harken.
0 0
Siemmie
Dit is weer dramatisch voor de naam van Ajax. Of ze er nou schuld aan hebben of niet.
1 -1
3*stars*3
Yup en als ouders van jeugdspelers ga je toch achter de oren krabben, na zulke berichten.
Dacht een nieuw jaar en begin maar als alles klopt, gaat dit weer een zwarte bladzijde worden...
1 -1
Ajaxhart
Ajax had in ieder geval bij de Inspectie van de gezondheidszorg melding moeten maken van de calamiteit op het veld. Dan had de behandeling door de arts door derden onderzocht kunnen worden, en had iedereen daarvan kunnen leren.
Ook had Ajax de door de KNVB geconstateerde hartafwijking schriftelijk moeten melden aan Abdelhak; aangezien hij toen 17 was, hoefde dat m.i. Niet aan de ouders.
Dit zijn twee grote blunders van Ajax.
0 -5
AjaxisMokum
Ai.....
0 0