Hoogleraar: 'Ziyech en clubs moeten er samen uit komen'

ThijsZwagerman, 01-04-2020 om 18:30, 6029 views, RTL Nieuws |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht aan de VU in Amsterdam, stelt dat het juridisch gezien complex is om de spelerscontracten die op 30 juni aflopen te verlengen. Hakim Ziyech staat na die tijd bijvoorbeeld onder contract bij Chelsea. Dat kan voor problemen zorgen nu de competities worden verlengd tot 3 augustus.

Olfers legt in gesprek met RTL Nieuws uit hoe de situatie van Ziyech mogelijk opgelost zou kunnen worden. ‘Speler en club moeten er uit zien te komen. Dus stel dat Ajax en Chelsea allebei akkoord zijn met het feit dat Ziyech langer in Amsterdam blijft, dan moet je nog kijken of de speler er mee akkoord gaat. Want de UEFA en de FIFA gaan niet over individuele contracten. Ze kunnen dat niet afdwingen.’

De hoogleraar stelt dat het lastig zal worden om de spelerscontracten te verlengen, maar pleit er wel voor dat de selecties van alle clubs ook na 1 juli intact blijven. ‘Het is één van de uitgangspunten van sport. Dat een competitie geordend en in ongeveer dezelfde situatie verloopt. Dat kan niet als teams na 1 juli een heel andere selectie hebben’, besluit Olfers.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
meerzicht
Kantoorklerk filosofie
0 0
Ajax95Duivendrecht
Heldere toelichting!

Dit bevestigt dus dat het juridisch heel moeilijk zo niet praktisch onhaalbaar wordt om 'zomaar even' een speler langer dan 30 juni bij je club te houden, terwijl het contract van die speler dan formeel afloopt.

Dat wordt een juridisch getouwtrek tussen speler, huidige club en toekomstige club van jewelste. En dan is Ziyech ook nog eens lang niet de enige Europese speler die met deze situatie te maken heeft, nee, er zijn er wel honderden. Als daar allemaal afzonderlijke rechtszaken van gaan komen, krijgen de rechtbanken het druk de komende maanden ;)
1 0
Am*damned
Krijg altijd de kriebels als ik haar naam lees. En niet in positieve zin.
9 0
Ajax95Duivendrecht
Zij was toch degene die bij het clubje van die rat Ten Have zat t.t.v. de fluwelen revolutie?
7 0
ST
Gewoon competitie afsluiten. En doen alsof de huidige stand de eindstand is.
8 0