Fans FC Utrecht boycotten duel met Ajax

BadembaBarrie, 08-11-2019 om 08:05, 17006 views, SV FC Utrecht, True Support |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De wedstrijd Ajax - FC Utrecht zal zondag gespeeld worden met een leeg uitvak. De vijfhonderd Utrechtse fans aan wie een kaart verkocht is, hebben besloten de wedstrijd te boycotten, omdat ze tegen de afspraken in geen extra kaarten toegewezen krijgen. Dit melden de supportersgroepen SV FC Utrecht en True Support in een gezamenlijk statement op hun websites.

Vorig seizoen, tijdens de officieuze kampioenswedstrijd van Ajax tegen Utrecht, waren er 630 Utrechtse fans welkom en aanwezig in het uitvak. Dit jaar was de afspraak dat FC Utrecht in eerste instantie 500 kaarten kreeg, met 100 tot 150 kaarten bij uitverkoop. Toen dit scenario zich echter voltrok, weigerde de gemeente Amsterdam alsnog om extra supporters toe te laten, in verband met een gebrek aan politiecapaciteit. Dit tot ontsteltenis van de Utrechtse supportersverenigingen, die het 'onbegrijpelijk en acceptabel' noemen. 'De gemeente Amsterdam is hierdoor een zeer onbetrouwbare gesprekspartner gebleken.'

De supportersgroepen spreken van onnodig hoog opgelopen spanningen en een verstoorde verstandhouding met de gemeente Amsterdam. 'Omdat er geen enkele geldige reden is te bedenken om de extra kaarten te weigeren, anders dan dit de bewegingsvrijheid van de politie/mobiele eenheid op het uitvak zou beperken, kunnen wij ons niet aan de indruk onttrekken dat de gemeente Amsterdam er op uit is om bij de eerste de beste futiliteit weer een daad/voorbeeld te stellen', luidt het statement, dat ook de met harde hand voorkomen entrada voorafgaand aan Ajax - Juventus in april aanhaalt ter ondersteuning van dit gevoel.

Vanuit zowel Ajax als supportersvereniging Ajax was er juist wel bereidheid was om meer uitfans toe te laten, het volledige uitvak (capaciteit 1600) werd zelfs aangeboden. De woede en frustratie van de Utrechtse supportersverenigingen richt zich dan ook exclusief op de gemeente Amsterdam.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HenryVakH1972
Blij dat die schreeuwlelijken thuisblijven
0 -4
JCr14
Voer nu eens gewoon die voetbalwet in.
Overal hangen camera’s.
Flinke boete, levenslang stadionverbod en meldingsplicht.

Dan pak je de echte raddraaiers tenminste. En hoef je niet iedereen te straffen.
3 -1
EricAjax1
Pas op wat je zegt hoor. Worden de fside paupertjes boos
1 -3
JCr14
Gewoon angst dat ze ver verliezen.

Maar 1 ding is duidelijk. Amsterdam moet snel van die Halsema af
0 -2
Redrum
Normaal komen ze natuurlijk altijd met een vol uitvak, maar nu boycotten ze de boel uit protest! Volgens mij zit er nooit meer dan 500 man van dat paupervolk in ons uitvak.
0 -1
OdjePils
Is toch prima! Kutvolk!
0 -1
Red Devil
We kunnen er wel over dollen maar het is wel weer een hoerenstreek van Halsema.
4 -1
EricAjax1
En die hoerenstreek van Utrecht bij ons dan?
2 -3
Henkjanklaas
Waarom is het in Nederland nog steeds niet gewoon mogelijk dat supporters van welke club dan ook normaal respect kunnen hebben voor een andere club en de supporters van die club.
Ik kom af en toe in Spaanse stadions (Valencia, Barcelona, Malaga) en daar kun je zelfs gewoon door elkaar zitten. Hele families gaan heel relaxt naar het stadion. Ik zat een keertje bij Valencia - Real Madrid. Voor de wedstrijd werd de bus van Real "opgewacht" door 'n grote groep Valencia supporters. Ze zwaaiden met vlaggen en zongen liederen meer niet. Was juist mooi om te aanschouwen. Waarom kan hier in Nederland de haat geen plaatsmaken voor een gezonde rivaliteit ? Het zal wel altijd een utopie blijven, vrees ik.
1 0
jewie3
moet je eens naar Atletico gaan met een Real shirtje aan
3 0
JariHeijden
Of naar Real met een Barca shirtje aan (of andersom).

In Spanje is het ok heel vaak geen koek en ei. In Duitsland gaat het wel goed. De meest beladen derby in Duitsland, Borussia Dortmund tegen Schalke '04, is zelden een probleem. Geen en blauw lopen door elkaar heen in de stad en ook in het stadion geen enkel probleem.
1 0
EricAjax1
Is toch kutvolk
0 0
Red Devil
Ze willen gewoon de vernedering van hun club niet live meemaken.
2 0
Hagmag
Ik lees hier regelmatig GEEN uitsupporters.... Betekent wel 50% minder je club in actie kunnen zien.
Een verplichte treincombi vanuit Utrecht. Trein stopt bij het UIT-vak. Wat is het probleem ?
UIT supporters in het stadion geeft gewoon meer sfeer.
Mocht een UITsupporter zich misdragen, vanaf vertrek in dit geval vanuit Utrecht tot terugkomst in Utrecht dan altijd minimaal een stadionverbod van 2 jaar opleggen. Bij herhaling altijd minimaal 5 jaar. Harder optreden en laten zien dat misdragingen niet op prijs wordt gesteld. Tevens forse geldboetes eisen.
Daarnaast moet ook Amsterdam/Halsema zich aan eerder gemaakte afspraken houden.
3 0
Ferd
Wat maakt dat voor jou uit, jij ziet toch geen enkele wedstrijd live.
1 -4
trodat4030
Jij hebt geen fox?
2 -2
talent020
Halsema weet zich wel populair te maken....
1 0
Bjorn
Halsema weer tevreden.
1 0
trodat4030
Nou, dan heeft Femkske jullie precies waar ze jullie willen hebben, thuis op je eigen bank. Die lacht zichzelf een natte pruim..
3 0
Jornnn
Inderdaad. Die drinkt nog een borreltje met haar collega’s voor een geslaagde kostenbesparing.
0 0
mcatarinob
De supporters van Utrecht hebben blijkbaar politiebegeleiding nodig om naar een uitwedstrijd van hun cluppie te gaan. Jammer, toon aan dat het ook anders kan.
0 -6
BrandjeXL
Typisch het antwoord van iemand die nooit in het stadion zit.
5 0
Benleiden
Gewoon helemaal stoppen met uitsupporters. Is het eerlijkste systeem, want dan is iedere club gelijk behandeld.
2 -6
Siemmie
En dan is de sfeer verziekt. Uitsupporters zijn juist het mooist, als dat wordt verboden is voetbal dood.
5 -1
DeWijsneus
Hahahahaha
2 -2
de-Ajacied
Halsema en de rest van de regenten op de grachtengordel hebben niets met voebal
1 -1
WZAWZDB14
Kut halsema, wat maken die paar bussen extra nou uit.
Die supporters worden toch gewoon rechtstreeks naar het uitbak gebonjourd?
5 0
AFCA2211
Dus uit protest maak je het alleen maar beter voor de gemeente/politie?
2 0
jaripettersson
De strijd tegen de misdaad is in Amsterdam door tekort aan politie verloren, diverse beroepsgroepen (bv jeugdzorg) grijpen mis op politie, wat zorgt voor levensgevaarlijke situaties. Aangiftes hebben nauwelijks nog nut wegens ondercapaciteit. Het wringt bij mij dan ook een beetje dat voetbalsupporters zich beroepen op bepaalde rechten die politie-inzet kost. Zo belangrijk zijn jullie niet.
4 -2
Nick88
Joh al doe je aangifte van internetoplichting duurt een halfjaar om te horen dat ze niks gaan doen.. Slappe hap die flikker van justitie...
0 0
Wimmel
Toch bijzonder dat zodra de uitsupporters wat tegenwerking krijgen, dat ze dan wel de samenwerking kunnen vinden. Om vervolgens tijdens de wedstrijd elkaar de meest walgelijke verwensingen toe te roepen en te zingen.... Ik ga steeds meer voorstander worden van een systeem zonder uitsupporters, het is namelijk niet normaal meer wat die paar raddraaiers kosten aan politie inzet en reputatieschade.
1 -5
Restored
Ze moeten zelf eens goed nadenken over de politie inzet, bij wedstrijden tegen RKC en Willem 2 lopen er ook allemaal politie ter paard rond en staat het vol met poltiie busjes, waarom in hemelsnaam?
2 0
Labrador
Dan moeten we oud en nieuw ook maar verbieden. Daar worden jaarlijks meer agenten belaagd dan in 10 jaar eredivisie.
2 0
Redlum
Geen uitsupporters is de omgekeerde wereld. Gewoon camera’s in het stadion ophangen en bij misdragingen meteen arresteren en flinke boete geven voor ze het stadion uit zijn. Ook het jezelf onherkenbaar maken in het stadion verbieden.
Als misdragingen zie ik onder andere:
- Iets op het veld/ander vak gooien, al is het een vliegtuigje
- vuurwerk afsteken op de tribune ( georganiseerde entrada geen probleem)
- drugsgebruik
- vechtpartijen
1 0
Redlum
Als we nu in Nederland eens echt hoge straffen gaan stellen bij misdragingen in voetbalstadions, dan kunnen onze echte supporters gewoon weer mee naar alle wedstrijden.
6 -1
Mokum2018
Zul je zien dat wij ook niet welkom zijn als we daar spelen wegens 'openbare orde' o.i.d.
1 0
mgtow
Oh daar zitten we niet mee hoor
0 -2
tyzinho
Domme reactie! Je zou juist moeten opkomen voor mede supporters. Ze hebben allemaal hetzelfde doel, hun eigen club kunnen bezoeken. Ajax wordt genaaid in Londen en in Den Haag EN Rotterdam zijn we al jaren niet welkom omdat de gemeente steeds dwarsligt. Want de gemeente Amsterdam doet slaat nergens op en het is terecht dat de supporters daar boos zijn. De normalisering tussen Ajax en Utrecht ging de laatste jaren de goede kant op.
10 0
BRAMHOUTEN
Zo denk ik er ook over. gewoon aktie. uitsupporters moeten gewoon welkom zijn
1 0
mgtow
Ja ik besef me dat je gelijk hebt. De haat richting Utrecht voerde onterecht de boventoon. Dank!
4 0
Geeser
Ok doei!
2 -1