Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Oranje O15 dankzij Ajacieden langs België

FinnDekker, 30-03-2017 om 22:22, 2746 views, OnsOranje |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het Nederlands elftal O15 heeft wederom weten te winnen van de leeftijdsgenoten van België. Twee keer werd er onderling gespeeld, twee keer kwam dezelfde uitslag op het scorebord, namelijk 2-1 in het voordeel van de ploeg van Peter van der Veen. Beide doelpunten kwamen op naam van een Ajacied.

De eerste treffer werd gemaakt door Sontje Hansen. 'De Ajax-aanvaller ontpopte zich in Gilze tot een ware plaag voor de Belgen', schrijft men op de site van OnsOranje. De tweede goal van Oranje, die van Neraysho Kasanwirjo, kwam voort uit een spelhervatting. 

In totaal kwamen er zeven jeudspelers van Ajax in actie. Naast Kasanwirjo en Hansen begonnen ook Kenneth Taylor en Niyi Scholten in de basis. Ki-jana Hoever, Bryan Brobbey en Ryan Gravenberch werden ingebracht. Calvin Raatsie speelde niet.

Opstelling Oranje O15: Bax, De Schutter, Ihattaren (62. Braaf), Knoll (50. Hoever), Kasanwirjo, Taylor, Scholten (36. Maatsen), Van Kaam (55. Brobbey), Taabouni (50. Proper), Hansen, Cheung (36. Gravenberch)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Genant
Sontje Hansen ben ik helemaal weg van. Al sinds ik hem paar jaar geleden voor t eerst zag. Heeft wat weg van Romario .
0 0
maikelklaassen
gisteren zien spelen, wat is dat ventje sterk zeg. hing continue 2 3 man aan zijn lijf, maar hij bleef gewoon staan
0 0
wolterx
Knappe overwinning, goede lichting. Ben benieuwd hoe ze het volgend jaar gaan doen aangezien vanaf de u16 jeugdinterlands als serieuzer worden gezien. Verwacht dat Gravenberch in de loop van volgend seizoen naar Oranje u17 zal gaan ( een Redan traject ) die jongen heeft alles om een moderne middenvelder te worden, die kan wel eens gaan verrassen komend seizoen.
0 0
FlyingDutchMan
Wel opvallend dat hij inviel, denk dat Gravenbergh van zo'n elftal misschien wel het verst is.
0 0
wolterx
Brobbey en Gravenberch speelde de eerste wedstrijd basis, het doel van dit tweeluik was alle spelers te laten spelen. Vorige periode tegen Ierland was dat ook al zo, denk dat Brobbey, Gravenberch, Warmerdam, Taylor en Zamani ( was er nu niet bij ) kanshebbers zijn om te starten bij de sterkste 11.
0 0
Onpartijdig
Wat is gravenberch voor speler, een 6, een,box-to-box speler of creatieveling?
0 0
wolterx
Ik zie hem het liefste als een box-to-box ala Pogba ( klein overwicht in het aanvallende aspect bedoel ik daarmee ) al heeft hij zeker ook een fijne techniek en ziet het er motorisch voor zo'n jonge maar toch aardig lange jongen al veelbelovend uit, denk dat er vast wel enkele fragmenten van hem te vinden zijn. Kan wel niet uitsluiten dat hij steeds behoudender gaat spelen door de jaren heen, als hij spiermassa gaat kweken kan hij een voetballend blok worden op het middenveld. Speelt ook vast in de u17 sinds de winter wat enorm knap is als u15 speler, is laatste tijd vaak de enige al doen Zamani en Brobbey ook vaak genoeg mee.
0 0