Wisselende resultaten voor ex-Ajacieden in EK-kwalificatie

door Youri van Straaten 3

Wisselende resultaten voor ex-Ajacieden in EK-kwalificatie

door Youri van Straaten 3

Laatst geüpdatet

Op donderdag 7 september werden er in totaal 9 EK kwalificatiewedstrijden gespeeld. Er kwamen vier ex-Ajacieden in actie: Christian Eriksen, Dusan Tadić, Václav Černý en Arkadiusz Milik. De resultaten waren wisselend.

Christian Eriksen

Christian Eriksen nam het met zijn land Denemarken op tegen San Marino. De Denen wonnen gemakkelijk met 4-0. De Deen begon in de basis. Eriksen debuteerde op 3 maart 2010 voor Denemarken en speelt vanavond zijn 121e interland. De spelmaker vertrok in augustus 2013 naar Tottenham Hotspur, waar hij 7 jaar gespeeld heeft. In 2020 vertrok hij naar Inter. Na zijn hartstilstand kwam hij via Brentford in 2022 bij Manchester United terecht, waar hij nog steeds actief is.

Dusan Tadić

Dusan Tadić speelde vanavond met zijn land tegen Hongarije. Servië verloor 1-2. De oud-Ajacied begon in de basis. Tadić speelt zijn 99e interland nadat hij op twintig-jarige leeftijd debuteerde op 14 december 2008. De aanvaller was erg succesvol bij Ajax en werd drie keer landskampioen, won twee keer de beker en één keer de Johan Cruijff schaal. Tadić vertrok deze zomer naar het Turkse Fenerbahçe.

Václav Černý

Václav Černý speelde vanavond met 1-1 gelijk tegen Albanië. De voormalig speler van Ajax begon in de basis, scoorde één doelpunt en werd in de 71e minuut gewisseld. Černý debuteerde op 11 november 2020 op 23-jarige leeftijd voor de nationale ploeg. Hij speelde tot juli 2016 bij Ajax en vertrok toen naar FC Utrecht. Via FC Twente maakte hij deze zomer de overstap naar VfL Wolfsburg.

Arkadiusz Milik

Arkadiusz Milik startte ook in de basis. Polen won vanavond met 2-0 van de Faeröer Eilanden. De linkspoot werd in de 60e minuut gewisseld. Milik is sinds oktober 2012 international van Polen. De 29-jarige spits vertrok in 2015 voor 32 miljoen euro naar Napoli. Na een periode bij Olympique Marseille speelt Milik nu bij Juventus.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.