Van der Vaart gaat later dit jaar in Roemenië wonen

door Bart Veenstra 32

Bron Roemeense pers

Van der Vaart gaat later dit jaar in Roemenië wonen

door Bart Veenstra 32

Bron Roemeense pers

Laatst geüpdatet

Rafael van der Vaart verhuist later dit kalenderjaar naar Roemenië. De voormalig Ajax gaat zijn vriendin Estavana Polman achterna. Polman handbalt sinds kort voor Rapid Boekarest.

Tegenover de Roemeense pers laat Van der Vaart weten nog een paar maanden in Denemarken te blijven wonen. 'Ik heb een zoon die daar voetbalt', doelt Van der Vaart op Damian, die bij Esbjerg fB voetbalt. 'Vanaf juni of juli kom ik naar Boekarest. Het is een prachtige stad, dat heb ik al gezien', zegt hij.

Van der Vaart, die tijdens zijn carrière uitkwam voor onder maar Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur, was afgelopen weekend toeschouwer tijdens een Champions League-wedstrijd van Rapid Boekarest. Met zes doelpunten was Polman de topscorer van de wedstrijd, waar zo'n 5000 toeschouwers op af waren gekomen.

Van der Vaart kijkt graag naar handbal

'Het is bizar. Ik heb veel handbalwedstrijden gezien, over de hele wereld, maar niets is te vergelijken met dit', klinkt Van der Vaart enthousiast. 'Het was leuk om te zien, want het was een belangrijke wedstrijd voor Rapid. En dan zo makkelijk winnen... Ik weet meer van voetbal, maar ik kijk hier heel graag naar.'

Als voormalig voetballer is Van der Vaart als vanzelfsprekend van plan om ook voetbalwedstrijden van Rapid Boekarest te gaan bijwonen. 'Ik heb tegen Adrian Mutu (trainer van Rapid, red.) gevoetbald. Ik hoop dat hij me een keer uitnodigt. Ik ken ook veel Roemenen, denk aan Cristian Chivu en Bogdan Lobont.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.