Van der Vaart: 'Als je toch zoveel geld investeert, dan had er wel wat meer gemogen'

door Cristian de Jong 39

Bron Ziggo Sport

Van der Vaart: 'Als je toch zoveel geld investeert, dan had er wel wat meer gemogen'

door Cristian de Jong 39

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Rafael Van der Vaart had verwacht dat Ajax het beter zou doen in de Champions League, zo geeft hij aan bij Ziggo Sport. De analist is van mening dat Ajax in ieder geval dichter tegen Napoli en Liverpool aan had mogen zitten.

'Zoveel goals tegen gehad. Het is gewoon een teleurstellend jaar', begint Van der Vaart. 'Uiteindelijk is het maximaal haalbare Europa League, maar daar mag je nooit tevreden mee zijn.' Van der Vaart ziet dat Ajax te weinig heeft gedaan met het geïnvesteerde geld. 'Als je toch zoveel geld investeert, dan had er wel wat meer gemogen. 6-1 en 4-2, daar moet je je voor schamen. In deze poule kan je derde worden, maar je had er even iets dichter tegenaan moeten zitten', concludeert Van der Vaart.

Owen Wijndal maakte tegen Rangers FC een goede indruk op Van der Vaart. 'Ik vind dat hij het heel goed gedaan heeft.' Van der Vaart is minder enthousiast op de wijze waarop Wijndal het veld verliet na zijn blessure. De linksback moest geassisteerd worden omdat hij zijn enkel niet wilde belasten. 'Ik heb er wel een beetje moeite mee, dat als je als speler van het veld gedragen wordt, je niet op je been kan leunen, dat je daarna zegt: mosterd erop en zondag gaan we weer.' Van der Vaart dacht namelijk dat het veel erger was. 'Ik dacht echt dat z'n been gebroken was.'

Van der Vaart lovend over Conceição 

Naast Wijndal is Van der Vaart ook zeer te spreken over Francisco Conceição. De Portugees scoorde zijn eerste doelpunt in het eerste van Ajax. 'Je ziet aan alles: dat is puur voetbal. Snel, goed linkerbeen. Daar gaan ze wel plezier van hebben', aldus Van der Vaart.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.