Schreuder met vertrouwen richting PSV: 'Van achteruit hebben we goed gespeeld'

door Bart Veenstra 40

Bron Voetbal International

Schreuder met vertrouwen richting PSV: 'Van achteruit hebben we goed gespeeld'

door Bart Veenstra 40

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder kijkt na de 1-3 zege op Rangers FC met vertrouwen uit naar de kraker van zondag tegen PSV. De oefenmeester haalt veel positieve punten uit het duel met Rangers, al ziet hij ook dat er nog genoeg ruimte is voor verbetering.

Ajax komt na de winterstop uit in de Europa League, al wil Schreuder nog niet praten over de kansen van Ajax in dat toernooi. 'Dat gaan we zien. Dit is een team in ontwikkeling. Dat zie je ook duidelijk. We hebben veel goede fases in de wedstrijd, maar we hebben ook een paar mindere fases. Die moeten eruit. We leden bij een 2-0 voorsprong een paar keer te slordig balverlies. Dat moet eruit, we moeten dan stabieler zijn', aldus Schreuder op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International.

De trainer kijkt na de 1-3 zege op Rangers FC wel met vertrouwen uit richting het competitieduel met PSV. 'Die wedstrijden moet je los van elkaar zien, maar het is wel weer een topwedstrijd tegen een PSV in vorm. Ze hebben Luuk de Jong terug, wat voor hun een uitstekende speler is. We moeten vooral naar onszelf kijken, naar de dingen die we goed hebben gedaan. Ik denk dat we van achteruit goed gespeeld hebben, rust hebben uitgestraald. Timber en Bassey speelden sterk centraal, met Álvarez daarvoor, het is belangrijk dat we dat blok hebben.'

Na rust speelde Ajax slordiger, al is dat voor Schreuder geen reden tot zorg richting PSV. De trainer kan het mindere spel verklaren. 'De mindere fases die we hebben, dat kan ook komen doordat we met 2-0 voorstaan en de kansen die we krijgen, dat er daardoor wat concentratieverlies is. Daarvóór was het er niet. Ik vond dat we de wedstrijd heel serieus zijn begonnen, dus op dat vlak maak ik me geen zorgen', besluit de trainer van Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.