Schreuder: 'Het was een keuze voor Conceição, niet tegen Ocampos'

door Bart Veenstra 156

Bron NOS

Schreuder: 'Het was een keuze voor Conceição, niet tegen Ocampos'

door Bart Veenstra 156

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Alfred Schreuder heeft na afloop van het gewonnen Champions League-duel met Rangers FC (1-3) enkele keuzes die hij heeft gemaakt toegelicht. Zo bracht hij tijdens het duel in Glasgow Devyne Rensch en Francisco Conceição wel in, terwijl hij Daley Blind en Lucas Ocampos op de bank hield.

In het uitduel met Rangers FC was er een basisplaats voor Owen Wijndal op linksback. Schreuder zag de zomeraanwinst goed spelen en helaas ook geblesseerd uitvallen. 'Wijndal loopt op krukken. Dat is zonde, want hij zat prima in de wedstrijd. Hij deed wat hij moest doen in aanvallend opzicht. Hij gaf een extra impuls aan de linkerkant', aldus Schreuder tijdens de persconferentie, waarvan beelden te zien zijn bij de NOS. Eerder gaf Wijndal al een update over zijn enkelblessure, waarbij het nu afwachten is wat de scan woensdag laat zien.

Nadat Wijndal geblesseerd uitviel, betrad niet Blind, maar Rensch het veld. 'We stonden met 0-2 voor en Rensch had een tijdje niet gespeeld. Het was ook belangrijk om Devyne als linksback te zien. Het ging puur om speeltijd, ja', bevestigt Schreuder.

Conceição heeft streepje voor op Ocampos

In de slotfase van het duel mocht ook Conceição nog invallen, terwijl Ocampos wederom op de bank bleef. De vraag op de persconferentie is waarom Ocampos niet mocht invallen. 'Je moet ook naar andere jongens kijken', zegt Schreuder. 'De ontwikkeling van Conceição is goed. Daar moet je naar kijken. Het is niet de keuze tegen iemand. We kiezen voor Conceição. Of het nog komt met Ocampos? Dat gaan we zien, dat ligt ook aan hem.'

Over Conceição is Schreuder zeer te spreken. 'Hij ontwikkelt zich goed en dat is goed om te zien. Vandaag (dinsdag, red.) had hij niet al te veel in minuten, maar je ziet wel dat hij dreiging heeft. Die jongen moet geduldig blijven en hard blijven werken, dan komt dat vanzelf.'

Richting zondag heeft Schreuder vermoedelijk nog een belangrijke keuze te maken. Wie laat hij in de spits spelen: Mohammed Kudus of Brian Brobbey? 'We gaan zien hoe Mo herstelt van deze wedstrijd, maar dat zal wel goed komen. Mo kan ook op "tien" spelen. Met Brian gaan we kijken hoe hij herstelt van zijn klachten', aldus Schreuder over zijn luxeprobleem.

Ajax richting de Europa League

Na de winterstop komt Ajax uit in de Europa League en volgens Schreuder zal Ajax richting dat toernooi nog stappen moeten maken. De trainer zag dat Ajax tegen Rangers goed speelde, maar bij fasen ook slordig was aan de bal. 'We zijn een team in ontwikkeling. Die paar mindere fasen moeten eruit. We moeten stabieler zijn.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.