Van der Gijp: 'Frenkie kan zo goed voetballen, maar kan het voortouw niet nemen'

door Robin Ridder 66

Bron Vandaag Inside

Van der Gijp: 'Frenkie kan zo goed voetballen, maar kan het voortouw niet nemen'

door Robin Ridder 66

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

René van der Gijp ziet Frenkie de Jong niet als een absolute topspeler, zo zegt de analist bij Vandaag Inside. Van der Gijp refereert aan de wedstrijd van dinsdagavond in de Champions League. Volgens Van der Gijp geeft de middenvelder te vaak niet thuis in grote wedstrijden.

De analist begint positief over de oud-Ajacied. 'Hij kan zó verschrikkelijk goed voetballen.' Toch verwacht Van der Gijp meer van de Nederlander. 'Ik zat te denken: wat is nu een Europese topspeler? Dat is een speler die het vaker doet.' Volgens de voormalig rechtsbuiten geeft De Jong te vaak niet thuis in grote wedstrijden.

'Mbappé doet het niet elke keer op het moment dat het erom gaat, maar wel heel vaak', zegt Van der Gijp. 'Frenkie doet het in tien procent van de gevallen. Tot nu toe heeft hij nog niet aangetoond een Europese topspeler te zijn. Hij is gewoon een goede speler. Xavi en Iniesta deden het veel vaker op beslissende momenten. Tegen Villarreal, dat maakt allemaal niet uit. Maar op momenten als gister moet hij, als ze het moeilijk krijgen, het voortouw nemen en dat kan hij niet.'

De Jong kampte dit seizoen met een blessure die hem langdurig aan de kant hield. De oud-Ajacied staat sinds zijn herstel weer in de basis. Xavi ziet De Jong dus als onmisbare schakel in het team van FC Barcelona. De Catalanen werden dinsdagavond door Paris Saint-Germain uitgeschakeld in de Champions League. De Fransen waren met 1-4 te sterk in Barcelona.

De Jong vergeleken met andere middenvelders

Van der Gijp geeft aan dat middenvelders als Kevin de Bruyne en Luka Modric wel opstaan in grote wedstrijden. Dat zijn de Europese topspelers waarop de oud-voetballer doelt. Van der Gijp was eerder van mening dat De Jong dat niveau ook zou aantikken, maar daar komt hij van terug. 'Dat gaat niet gebeuren.'

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.