Ruud van Nistelrooij vanaf volgend seizoen hoofdtrainer PSV

door BadembaBarrie 74

Bron PSV

Ruud van Nistelrooij vanaf volgend seizoen hoofdtrainer PSV

door BadembaBarrie 74

Bron PSV

Laatst geüpdatet

Ruud van Nistelrooij is de nieuwe hoofdtrainer van PSV. Dat nieuws brengt de Eindhovense club woensdagavond naar buiten via de officiële kanalen. De oud-spits neemt het stokje met ingang van het aankomende seizoen over van Roger Schmidt.

Van Nistelrooij tekent in Eindhoven een contract voor drie seizoenen, tot en met de zomer van 2025. De aanstelling van de huidig trainer van Jong PSV is opvallend te noemen, daar hij sinds het aangekondigde vertrek van Schmidt meermaals aangaf nog geen behoefte te hebben om de stap naar het eerste elftal te zetten.

De aanstelling van en een gesprek met terugkerend algemeen directeur Marcel Brands wisten van Nistelrooij uiteindelijk te overtuigen, zo vertelt hij op de site van PSV. De oud-spits zag zichzelf eigenlijk nog één jaar langer de Eindhovense beloften trainen, maar liet zich uiteindelijk toch overhalen.

Eerste klus als hoofdtrainer

Voor Van Nistelrooij wordt PSV zijn eerste klus als hoofdtrainer van een professionele voetbalclub. Sinds hij zijn voetbalschoenen in 2012 aan de wilgen hing, was de voormalig spits van onder meer PSV en Manchester United actief als assistent bij het Nederlands elftal en als jeugdtrainer op de Herdgang. Zijn meeste recente klus was dus als trainer van Jong PSV, waardoor hij al wel enige ervaring heeft als trainer in het betaald voetbal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties