'Nieuwe opzet Women's Champions League op komst; geen poulesysteem meer vanaf 2025/26'

door Brent Tomassen 4

Bron NOS

'Nieuwe opzet Women's Champions League op komst; geen poulesysteem meer vanaf 2025/26'

door Brent Tomassen 4

Bron NOS

Laatst geüpdatet

De opzet van de UEFA Women's Champions League zal vanaf het seizoen 2025/26 veranderen, zo meldt de NOS zaterdag. In plaats van een systeem met vier poules van vier clubs, beginnen alle deelnemende clubs in één competitie van achttien deelnemers.

Het medium schrijft dat elke club zes wedstrijden speelt in de groepsfase, drie thuis- en drie uitwedstrijden. Maandag zal de UEFA bekendmaken hoeveel teams er door zullen gaan naar de knock-outfase van het toernooi. Het huidige systeem met vier poules bestaat sinds 2021. Hiervoor bestond de UEFA Women's Champions League louter uit een knock-outfase.

Met het nieuwe format worden de wijzigingen gevolgd die vanaf het seizoen 2024/25 ook door de Champions League voor mannen gebruikt zal worden. Hierin vormen alle 36 deelnemende clubs één ranglijst en speelt iedere club acht duels. Ook meldt de NOS dat de UEFA ook bezig is met een tweede Europees clubtoernooi voor vrouwen. Ook hierover wordt maandag meer bekendgemaakt.

Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen spelen dit seizoen voor het eerst in het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. In de eerste groepswedstrijd won de ploeg van Suzanne Bakker verrassend met 2-0 van Paris Saint-Germain. De tweede groepswedstrijd ging op bezoek bij AS Roma met 3-0 verloren. Bayern München is de overige tegenstander in de groep.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.