Ajax Vrouwen winnen eerste groepswedstrijd in Champions League van Paris Saint-Germain

door Youri van Straaten 450

De Ajax Vrouwen hebben Paris Saint-Germain woensdagavond met 2-0 verslagen in hun eerste groepswedstrijd in de Champions League. Tiny Hoekstra en Sherida Spitse scoorden de doelpunten namens de Amsterdammers. Ajax zit ook in een poule met AS Roma en Bayern München. Zij speelden met 2-2 gelijk, waardoor het elftal van Suzanne Bakker nu eerste in de poule staat.

Paris Saint-Germain kreeg de eerste kans, nadat keepster Regina van Eijk de bal inleverde. De Fransen profiteerden daar echter niet van en schoten over. In de vijftiende minuut kwam Ajax tot een klein kansje, maar die ging naast. Vijf minuten later kregen de bezoekers de tweede kans. Van Eijk zat mis, maar Sandy Baltimore schoot zacht en dus kon de keepster redding brengen. Rond het halfuur kreeg Paris Saint-Germain de grootste kans met een kopbal op de lat.

Een minuut na die grote kans werd Chasity Grant diep gestuurd, maar haar schot kon geblokt worden door de verdedigster. Na 34 minuten kwamen de Ajax Vrouwen op voorsprong. Hoekstra schoot de Amsterdammers op 1-0. Nadine Noordam schoot op doel, waarna de bal voor de voeten van Hoekstra kwam. Zij schoot raak. Drie minuten later kreeg Lily Yohannes een kans na een voorzet van Romée Leuchter, maar het zestienjarige talent schoot over.

Net voor rust kreeg Ajax een penalty na een domme overtreding op Ashleigh Weerden. Spitse schoot de penalty goed binnen en zo kwam Ajax op 2-0. Na rust kregen de Fransen direct een grote kans, maar deze poging werd geblokt. Korbin Albert schoot later ook nog op doel, waarna Van Eijk in twee keer redde. Uiteindelijk kregen beide ploegen nog kansen, maar er kwamen geen doelpunten meer bij. De Ajax Vrouwen winnen zo tijdens hun debuut in de groepsfase van de Champions League.

Opstelling Ajax Vrouwen:

Van Eijk; Kardinaal (Keijzer 68'), Spitse, De Sanders, Weerden; Noordam (Van de Velde 68'), Van Gool (Noordman 78'), Yohannes (Sabajo 78'); Grant, Leuchter, T. Hoekstra (I. Hoekstra 85')

Wissels Ajax Vrouwen:

Niënhuis, Van der Wal, Verhoeve, De Klonia, Keijzer, Van de Velde, Noordman, Sabajo, Tolhoek, I. Hoekstra, Jansen, Keukelaar

Opstelling Paris Saint-Germain:

Picaud; Le Guilly, De Almeida, Hunt (Bachmann 83'), Karchaoui, Geyoro, Groenen (Folquet 67'), Albert; Baltimore (Fazer 68'), Katoto (Vangsgaard 55'), Chawinga

Wissels Paris Saint-Germain:

Kiedrzynek, Toussaint, Calligaris, Elimbi, Samoura, Folquet, Fazer, Vitoria, Bachmann, Vangsgaard

1-0 Tiny Hoekstra (34')
2-0 Sherida Spitse (45')

- Ajax debuteert woensdagavond in de groepsfase van de Champions League. De ploeg werd succes gewenst door enkele Ajax-iconen.
- Paris Saint-Germain moet het woensdagavond doen zonder Oranje-international Lieke Martens. De aanvaller kampt met een blessure. Jackie Groenen, de andere Oranje-international in de selectie van PSG, is wel van de partij.