Ajax-iconen wensen Ajax Vrouwen succes bij debuut hoofdtoernooi Champions League

door Wessel Kroon 9

Bron Ajax

Ajax-iconen wensen Ajax Vrouwen succes bij debuut hoofdtoernooi Champions League

door Wessel Kroon 9

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

De Ajax Vrouwen hebben een dag voor het debuut in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League een mooie verrassing gekregen. De speelsters werden namelijk verrast met een video waarin Ajax-iconen als Louis van Gaal, Nwankwo Kanu en Danny Blind de speelsters succes wensen in de Champions League. De totstandkoming van de video werd ondersteund door zowel Ajax als ABN AMRO, de voornaamste sponsor van het vrouwenteam van Ajax.

'Een onvergetelijke ervaring. Het was geweldig', aldus Danny Blind in de video over zijn debuut in de Champions League. Meer dan 28 jaar na de triomf van een jeugdig Ajax in het winnen van de UEFA Champions League, betreedt ook het jonge Ajax Vrouwen voor het eerst in de geschiedenis de groepsfase van dit prestigieuze toernooi. De openingswedstrijd in de groepsfase wordt gespeeld tegen het Franse Paris Saint-Germain, waar Lieke Martens en Jackie Groenen deel van uitmaken. Martens mist het duel met Ajax overigens vanwege een blessure.

Op de sociale mediakanalen van Ajax draait de video om de herinneringen aan het debuut van iconische spelers van Ajax in de Champions League. 'Een prachtig voorproefje voor wat ons woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA te wachten staat', zegt Sherida Spitse van Ajax. 'Dit betekent een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van onze club.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.