Ajax Vrouwen beleven succesvolle generale repetitie voor duel met Paris Saint-Germain

door Jesse ter Haar 3

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond met 1-3 weten te winnen op bezoek bij PEC Zwolle. Het betekende een goede generale repetitie voor de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, terwijl enkele dagen later de topper tegen FC Twente wacht.

Al in de openingsfase van het duel met PEC Zwolle wist Ajax gevaar te stichten. Het was Romée Leuchter die twee keer voor het doel verscheen, maar eenmaal mikte ze naast en de andere poging kwam op de paal terecht. Nadat de Amsterdammers nalieten om te scoren, kreeg ook PEC Zwolle een kans, maar Ajax-goalie Regina van Eijk stond goed op te letten en keerde.

De eerder genoemde Leuchter zorgde er even later voor dat Ajax alsnog met een voorsprong de kleedkamer opzocht. De aanvaller werd weggestuurd en omspeelde de keeper knap, waarna ze de bal uit een moeilijke hoek in het doel kreeg. Na de rust kregen beide ploegen serieuze kansen, maar lange tijd werden die kansen niet omgezet in doelpunten.

Ajax van 1-1 naar 1-3

In de 72ste minuut kwam PEC Zwolle terug tot 1-1. Lang duurde dat echter niet, want vijf minuten later schoot Sherida Spitse haar ploeg alweer op voorsprong. Ditmaal werd de voorsprong niet meer weggegeven, maar zelfs uitgebouwd. Chasity Grant zorgde in de absolute slotfase van de wedstrijd voor de 1-3. Zodoende kende Ajax een goede generale repetitie voor het Champions League-duel met Paris Saint-Germain van woensdag.