Spitse aan vooravond van Champions League: 'Dit podium gaat helpen om te voelen wat de internationale top is'

door Bart Veenstra 7

Bron De Telegraaf

Spitse aan vooravond van Champions League: 'Dit podium gaat helpen om te voelen wat de internationale top is'

door Bart Veenstra 7

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Sherida Spitse denkt dat de Champions League de Ajax Vrouwen verder gaat helpen in de ontwikkeling. Het vrouwenelftal van de Amsterdamse club doet voor het eerst in de historie mee aan het hoofdtoernooi van de Champions League en woensdag wacht de eerste groepswedstrijd tegen Paris Saint-Germain.

Recordinternational Spitse verwacht dat speelsters van de Ajax Vrouwen vanwege de Champions League de stap naar Oranje makkelijker kunnen maken. In de afgelopen periode was Spitse de enige Ajacied bij het Nederlands elftal. 'Bij Oranje ligt de intensiteit veel hoger en is er meer kwaliteit, ook omdat iedereen bij topclubs speelt. Bij Ajax is iedereen wat jonger. Die verschillen zijn een feit. Dit podium gaat wel helpen om te voelen wat de internationale top is', wordt Spitse geciteerd door De Telegraaf.

Champions League persoonlijke mijlpaal voor Spitse

Voor Spitse is het spelen in de Champions League een persoonlijke mijlpaal, zo vertelt ze. 'Dit is weer een podium waarop ik me graag wil laten zien en daar ben ik trots op. Niet alleen voor mezelf: ik wil ook laten zien wie wij zijn Ajax zijnde. Daarom ben ik naar Ajax gekomen', zegt de middenvelder, die begin 2021 overkwam van het Noorse Vålerenga.

Lieke Martens

Iemand die Spitse woensdagavond in het veld tegen zal komen is Lieke Martens, ploeggenoot bij Oranje. De aanvaller van Paris Saint-Germain is blij dat de wedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA wordt gespeeld. 'Dat vind ik fantastisch. Ik denk dat er een hoop mensen op af zullen komen. Dit zijn mooie affiches en goede stappen voor het Nederlandse vrouwenvoetbal.'

De verwachting is dat Paris Saint-Germain de favoriet is voor de wedstrijd, maar Martens blijft op haar hoede. 'Net als tussen de verschillende landen wordt ook op clubniveau het verschil steeds kleiner. Maar er is nog wel een verschil.' Het duel tussen de Ajax Vrouwen en het vrouwenteam van Paris Saint-Germain begint woensdagavond om 21.00 uur en is live te zien via de NOS.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.