'De Jong en FC Barcelona alsnog om tafel over salarisverlaging'

door Cristian de Jong 41

'De Jong en FC Barcelona alsnog om tafel over salarisverlaging'

door Cristian de Jong 41

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong en FC Barcelona gaan samen rond de tafel voor een salarisverlaging. De middenvelder gaat hiermee naar alle waarschijnlijkheid Jordi Alba, Sergio Busquets en Gerard Piqué achterna. Na een zomer vol transfergeruchten lijken beide partijen dus - in goede harmonie - met elkaar in gesprek te zijn.

Afgelopen transferperiode weigerde De Jong nog om een deel van zijn salaris in te leveren. De club wilde hem graag buiten de deur werken, maar daar werkte De Jong eveneens niet aan mee. Volgens het Spaanse AS wil hij nu alsnog meewerken als het gaat om een salarisverlaging. In het contract van De Jong staat dat hij per jaar meer gaat verdienen. Echter is De Jong nu bereid om een gedeelte van zijn salaris in te leveren. Hiermee volgt hij Alba, Busquets en Pique, die alle drie hetzelfde deden om de club op financieel vlak te helpen.

Maandag arriveerde de Nederlander in Barcelona na afwezigheid in verband met de interlandperiode. In de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Polen mocht De Jong in de basis beginnen. Echter moest de creatieveling na de rust in de kleedkamer achterblijven wegens een blessure. De middenvelder zou last hebben gehad van strakke spieren.

Speelminuten voor De Jong

Voor de interlandperiode kon De Jong rekenen op een redelijk aantal speelminuten in Barcelona. Zo mocht hij al drie keer aan de aftrap verschijnen in de competitie. Ook in de Champions League-wedstrijd tegen Viktoria Plzen mocht de Nederlander in de basis beginnen en de wedstrijd zelfs uitspelen. De Jong scoorde in de competitie tot nu toe één keer. Ook zat de oud-Ajacied nog geen enkele keer de volledige negentig minuten op de bank.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.