Van der Gijp teleurgesteld in Ajax: 'Er zit zó weinig durf in'

door Bart Veenstra 63

Bron Vandaag Inside

Van der Gijp teleurgesteld in Ajax: 'Er zit zó weinig durf in'

door Bart Veenstra 63

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

René van der Gijp en Johan Derksen zijn niet bepaald positief over het optreden van Ajax in het Europa League-duel met Union Berlin. Van der Gijp mist vooral durf bij Ajax, terwijl Derksen van mening is dat Ajax niets is opgeschoten met de trainerswissel.

'Het is wel een beetje triest als je naar Ajax kijkt, hè', stelt Van der Gijp in de uitzending van Vandaag Inside, vlak na het gelijkspel tussen Ajax en Union Berlin (0-0). 'Als je weet dat wij die wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (halve finale Champions League in 2019, red.) zagen en een paar jaar geleden dachten van: dit tikt echt de Europese top aan. Het heeft ook geen zin als je hem achterin achttien keer naar elkaar speelt. Dan is alles weg. Op het middenveld en voorin staat alles vast. Het enige wat je dan kan doen is de keeper aanspelen en hem een lik naar voren laten geven', zegt Van der Gijp.

De analist geeft aan wat er op dit moment mist bij Ajax. 'Er zit zó weinig durf in. De enige waarbij je nog durf bij in zijn ogen ziet, is die voorstopper die naast Bassey speelt', doelt Van der Gijp op Jurriën Timber. 'Bij hem zie je nog dat hij kijkt als hij de bal heeft. Maar die jongen van AZ (Wijndal, red.) is bijna triest om naar te kijken. Die durft totaal geen enkel risico te nemen.'

Derksen vindt dat Ajax niets is opgeschoten met trainerswissel

Derksen is van mening dat Ajax niets is opgeschoten met de trainerswissel. Onlangs werd Alfred Schreuder ontslagen, waarna John Heitinga werd aangesteld als trainer voor de rest van het lopende seizoen. 'Het is eigenlijk precies hetzelfde, alleen de opstelling is iets logischer', zegt Derksen. Van de Gijp besluit: 'Het is echt treurig om naar te kijken.' Ajax en Union Berlin treffen elkaar volgende week donderdag opnieuw. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de achtste finales van de Europa League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.