Perez kritisch op rol Blind bij tegengoal Oranje: 'Hij ging er als een oude man achteraan'

door Jesse ter Haar 4

Bron ESPN

Perez kritisch op rol Blind bij tegengoal Oranje: 'Hij ging er als een oude man achteraan'

door Jesse ter Haar 4

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kenneth Perez zag Daley Blind wisselend presteren tijdens Nederland - Denemarken, zo vertelt hij bij ESPN. Aan de bal overtuigt hij de analist nog altijd, maar verdedigend is het soms wat minder.

'Je zag Daley Blind een prachtige pass geven in de eerste helft. Dan denk je: zie je, zijn voetbalkwaliteiten', begint hij. 'Maar de 3-2 was pijnlijk om te zien. Hij ging er als een oude man achteraan. Dat is dan het risico als je hem opstelt. Dan kom je weleens in zo’n situatie.'

'Bij de eerste goal was de organisatie ook niet goed, want Daley Blind stond bij Vestergaard', vervolgt de Deen. 'En de keeper kwam niet. Er kwam een voorzet en Daley stond bij Vestergaard. Dat is niet de schuld van Blind, maar van de hele organisatie.'

De voormalig speler van Ajax vertelt hoe de situatie bij de eerste tegengoal van Oranje beter aangepakt had kunnen worden. 'Wanneer een bal er weer uitkomt, dan is er een nieuwe situatie. Dan moet je je weer oriënteren. Dan moet Virgil op Vestergaard staan', zo vindt Perez.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.