'Niet mee eens dat Ajax met Taylor beter af is dan met Gravenberch'

door Jesse ter Haar 119

Bron Algemeen Dagblad

'Niet mee eens dat Ajax met Taylor beter af is dan met Gravenberch'

door Jesse ter Haar 119

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Johan Inan is niet van mening dat Ajax beter af is met Kenneth Taylor dan met Ryan Gravenberch. Laatstgenoemde is dit seizoen op jacht naar speelminuten bij Bayern München, terwijl Taylor diens gemis bij Ajax probeert in te vullen. De journalist van het Algemeen Dagblad komt erover te spreken in de voetbalpodcast van de krant.

'Als je ziet hoe moeilijk Ajax tegen Liverpool en AZ onder de druk uit speelde…', begint hij zijn verhaal. 'Het werd vooral geïllustreerd door alle ballen terug op Remko Pasveer. Ajax was zoekende en in het opbouwen heel voorspelbaar. In zulke gevallen mis je een speler als Gravenberch, die af en toe heel verrassend kon wegdraaien of kon versnellen. Taylor heeft dat veel minder.'

'Hij is wel meer een doelpuntenmaker', stelt hij vast. 'Hij heeft er nu al bijna meer gemaakt dan Gravenberch in twee volledige seizoenen onder Erik ten Hag.' Toch is het allesbehalve zeker dat Ajax in Taylor een betere speler heeft dan Gravenberch. 'Ik ben het er niet mee eens dat Ajax met Taylor beter af is dan met Gravenberch. Gravenberch werd de afgelopen jaren gezien als het talent van Nederland. Kenneth Taylor, degene die hij het afgelopen seizoen op de bank hield, maakt een hele goede kans (op het WK, red.).'

Situatie Taylor en Gravenberch

Het seizoen is nog jong, maar Taylor kwam al tot tien officiële wedstrijden voor Ajax 1. Zeven keer was dat in de Eredivisie, waarbij hij al bij vijf doelpunten betrokken was. Drie keer trof hij zelf doel, terwijl hij twee keer een medespeler in staat stelde om te scoren. Tegelijkertijd moet Gravenberch het in Duitsland doen met invalbeurten. Hij speelde tijdens vijf Bundesliga-duels, maar maakte daarbij maar 106 minuten.

Het zorgt voor een omgekeerde wereld. Waar Gravenberch vorig seizoen nog in status boven Taylor stond, is de middenvelder van Bayern München nu actief bij Jong Oranje. Op zijn beurt mocht Taylor zich voor het eerst melden bij het Nederlands elftal van Louis van Gaal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.