'Misvatting dat vertrek Blind voor alle partijen het beste is'

door Gino Haverkamp 17

Bron De Volkskrant

'Misvatting dat vertrek Blind voor alle partijen het beste is'

door Gino Haverkamp 17

Bron De Volkskrant

Laatst geüpdatet

Het vertrek van Daley Blind naar Bayern München is helemaal niet voor alle partijen het beste, zo stelt journalist Paul Onkenhout. Soms wordt dat wel gesteld over de transfer van de oud-Ajacied deze winter, maar Ajax komt volgens Onkenhout ontegenzeggelijk als verliezer uit de bus.

Een breuk met coach Alfred Schreuder lag ten grondslag aan het vertrek van Blind, die in december transfervrij mocht vertrekken bij Ajax. Van Blind werd gezegd dat hij niet tevreden was met zijn reserverol vlak voor de winterstop en daarom op gespannen voet leefde met de oefenmeester. 'Blind zou zich niet hebben geschikt naar de teamdiscipline en zou, toen hij naast het elftal werd gezet, in opstand zijn gekomen, te veel passie, te veel persoonlijkheid waarschijnlijk, en een trainer, Alfred Schreuder, die zich hier geen raad mee wist', somt Onkenhout op in zijn column in De Volkskrant.

Blind staat bekend als een succesvol Ajacied die met zeven landstitel alleen Sjaak Swart en Johan Cruijff voor zich moet dulden als het gaat om meest gewonnen kampioenschappen als Ajacied. Daarnaast speelde de verdediger honderden wedstrijden in het wit-rood-wit, is hij goed voor 99 interlands en heeft hij nog een paar jaar bij Manchester United gespeeld. Schreuder ziet het vertrek van Blind echter niet als breuk tussen hem en een speler met een dusdanige staat van dienst. 'Hoe Schreuder er dan wel naar kijkt, is onduidelijk', schrijft Onkenhout. 'Met vaagtaal probeerde hij zich eruit te redden.'

Onkenhout kritisch naar bestuurders

Oog in oog met de pers staat Schreuder er alleen voor, merkt Onkenhout op. Edwin van der Sar laat zich zelden horen in het openbaar en ook Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar hebben niets gezegd over het vertrek van Blind. Onkenhout: 'Na de transfer van Blind naar Bayern was de algemene conclusie dat dit voor alle partijen het beste was. Dat is een misvatting. Voor Ajax is het een blamage, een signaal dat de club is overgeleverd aan bestuurders zonder daadkracht die wegduiken als er heisa in de tent is.'

Weet Klaassen wederom te scoren in de thuiswedstrijd tegen FC Twente?!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.