Maduro looft opbouw Ajax: 'Ze praten meer over zones dan posities'

door Jesse ter Haar 27

Bron RTL

Maduro looft opbouw Ajax: 'Ze praten meer over zones dan posities'

door Jesse ter Haar 27

Bron RTL

Laatst geüpdatet

Hedwiges Maduro is vol lof over de opbouw van Ajax, zo laat hij blijken in de uitzending van RTL. De analist ziet hoe de Ajacieden in staat zijn meerdere posities te bezetten, waardoor de tegenstander minder goed weet wat het kan verwachten.

'Vaak gaat het over de aanvallers, maar de verdedigers en middenvelders roteren ook heel veel', zo vertelt de oud-Ajacied. 'Ze zijn heel onvoorspelbaar in de opbouw. Mensen kijken vaak naar de bal, maar aan de andere kant van het veld gebeuren er ook dingen, waardoor Ajax heel goed is in het positiespel.'

'Blind kan op het middenveld spelen, Mazraoui kan op het middenveld spelen en Álvarez kan centraal spelen', vervolgt de voormalig international van Oranje. 'Ze kunnen enorm veel variatie hebben in hun opbouw en daarom is Ajax in de opbouw erg goed. Het is echt verbeterd. Je ziet het plan dat Ten Hag voor Ajax heeft gemaakt. Ze praten meer over zones dan posities.'

Overigens is ook Dirk Kuyt te spreken over het spel van Ajax. Kijkend naar de Champions League ziet hij momenteel maar weinig ploegen die beter zijn. 'Als we het over de favorieten hebben… Bayern wint zijn wedstrijden makkelijk, maar Ajax wint zijn wedstrijden ook heel makkelijk en ze laten ook heel goed voetbal zien', trekt hij een complimenteuze vergelijking.

Bookmaker ziet koploper Ajax niet als favoriet voor de groepswinst in groep C!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.