Janssen kritisch: 'Was Tadic wel zo goed?'

door Gino Haverkamp 9

Janssen kritisch: 'Was Tadic wel zo goed?'

door Gino Haverkamp 9

Laatst geüpdatet

Volgens Danny Koevermans zinspeelde David Neres op een overtreding. De Braziliaan werd tijdens Ajax - PSV neergehaald in het strafschoppengebied en kreeg, na inmenging van de VAR, een penalty mee.

'Die penalty was het enige waar Ajax op zoek was toen ze nog met tien man speelden', zegt de oud-spits van onder meer PSV en Oranje in het programma VTBL. 'Neres wachtte daar echt op.' Dat is volgens Koevermans niet een verwijt, want meerdere spitsen zoeken graag naar penalty's. 'Aanvallers stoppen bewust tijdens het rennen, omdat ze dan een beuk krijgen en overtreding meekrijgen. Het was overigens wel een terechte penalty.'

Tafelgenoot Theo Janssen is het daarmee eens. 'Heel slim van Neres.' Hij verwijt aanstichter Daniel Schwaab dan ook de pingel. De Duitse PSV-verdediger tacklede Neres op de achterlijn op onreglementaire wijze en was daarmee verantwoordelijk voor de penalty. 'Schwaab moet daar nooit een sliding maken', vindt Janssen.

'Was Tadic wel zo goed?'

In topwedstrijden speelt Ajax dit seizoen vrijwel altijd met Dusan Tadic in de punt van de aanval. De Serviër is, in tegenstelling tot Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar, geen échte spits en wordt dan ook gebruikt als valse nummer negen en aanspeelpunt. Die rol was tegen Bayern Müchen en Real Madrid in de Champions League én in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord een groot succes. Tegen PSV ging het wat minder. Dat vindt Theo Janssen ook. 'Was Tadic vandaag in de spits zo goed?', vraagt hij zich hardop af. 'PSV was gewoon heel zwak vandaag.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.