'Drie keer kijken voor je talent Botman herkent'

door BvdPloeg 9

'Drie keer kijken voor je talent Botman herkent'

door BvdPloeg 9

Laatst geüpdatet

Henk Spaan is onder de indruk van verdediger Sven Botman. De linksbenige centrumverdediger, die ook als linksback uit de voeten kan, debuteerde afgelopen weekend bij Ajax O19 en in die wedstrijd scoorde hij meteen.

'Botman viel af voor het EK O17. Kennelijk vond Kees van Wonderen hem niet goed genoeg. Ik ben het er niet mee eens, hoewel ik begrijp dat een trainer drie keer moet kijken voordat hij het talent in Botman herkent. Hij is lang, ziet er niet atletisch uit, en er zou twijfel kunnen bestaan aan snelheid en draaicirkel. Daar tegenover staat meer techniek dan de gestalte doet vermoeden, een uitstekende koptechniek en de mentaliteit van een Ramos', schrijft Spaan in Het Parool.

Tijdens de jaarlijkse Future Cup viel Botman in de smaak bij de columnist. 'Hij beukte en kopte Ajax B1 door de halve finale tegen Arsenal heen. Deze zaterdag zagen we opnieuw zijn signature kopbal. Botman maakte tegen Sparta een kwartier voor tijd zijn debuut in Ajax O19. Er kwam een bal bij de tweede paal en hij kopte raak. Botman heeft meer dan ze in Zeist denken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.