Derksen: 'Frenkie doet alleen leuke dingen op een heel veilig terreintje'

door Melle Goekoop 32

Derksen: 'Frenkie doet alleen leuke dingen op een heel veilig terreintje'

door Melle Goekoop 32

Laatst geüpdatet

Johan Derksen is niet onder de indruk van het spel van Frenkie de Jong op het Europees Kampioenschap en bij FC Barcelona. De analist vertelt in de Oranjezomer dat de oud-Ajacied op geen enkel moment beslissend is geweest het afgelopen seizoen.

'Frenkie vind ik verre van bepalend bij FC Barcelona', begint Derksen. 'Hij doet hele leuke dingen op een heel veilig terreintje, maar hij scoort nooit en hij geeft ook amper assists.' Zijn collega René van der Gijp haalt een aantal momenten van het afgelopen seizoen aan waarin Derksen juist positief was over De Jong.

'Wij hebben vorig seizoen over Frenkie de Jong gezegd dat hij bij bepaalde wedstrijden van FC Barcelona buitenaards is. Kom op man!' Van der Gijp vind ook dat het Nederlands elftal tevreden mag zijn over het middenveld. 'Wat als wij een middenveld neerzetten met De Jong, Georginio Wijnaldum en Donny Van de Beek? Dan heb je spelers van Manchester united, Paris Saint Germain en FC Barcelona op het middenveld! Dat is toch een top middenveld?', sluit Van de Gijp af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.