De Groot: 'Roddels gingen eigen leven leiden'

door Floris 19

De Groot: 'Roddels gingen eigen leven leiden'

door Floris 19

Laatst geüpdatet

Johan Cruijff wilde aan het begin van de Fluwelen Revolutie Tscheu La Ling aanstellen als directeur bij Ajax, maar dat idee kwam er nooit doorheen. De Haagse ondernemer werd door de media weggezet als een lugubere man.

'Meteen zoemden de verhalen rond. Ling zou een charlatan zijn en een crimineel verleden hebben. Alleen ontbrak ieder bewijs. Bovendien bleek hij een blanco strafblad te hebben', schrijft Jaap de Groot van De Telegraaf. 'Toch gingen de roddels via diverse media een eigen leven leiden.'

'Regelrechte karaktermoord. Zo werd gesuggereerd dat AS Trencin een schuldenlast met zich mee torste, maar wie de rits aan bv's schrapte constateerde dat het niet schulden aan derden betrof, maar de investering/lening van Ling zelf. De huidige Ajax-directeur, voormalig topbankier Dolf Collee, prikte er weliswaar doorheen, maar publiekelijk was opnieuw de toon gezet.Helemaal toen Keje Molenaar her en der suggereerde dat Ling het rapport voor Ajax niet geschreven had', zo valt er verder te lezen.

Ook voormalig RvC-lid Marjan Olfers wilde niet in zee met Ling. 'Insinuaties te over, maar nooit bewijs. Het maakt duidelijk dat nogal wat partijen er belang bij hadden om Ling buiten Ajax te houden', zo gaat De Groot verder. 'Daarvoor waren blijkbaar alle middelen geoorloofd. Om zo uiteindelijk Cruijff zelf buitenspel te kunnen zetten.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.