De Bont: 'Begint een switch te komen in hoe men naar Mislintat kijkt'

door Gino Haverkamp 92

De Bont: 'Begint een switch te komen in hoe men naar Mislintat kijkt'

door Gino Haverkamp 92

Laatst geüpdatet

Stef de Bont is positief over Sven Mislintat. De Duitser kreeg in het begin veel kritiek en dat erkent de journalist van Voetbal International ook, maar hij merkt dat er een soort ommekeer begint te ontstaan in hoe men naar de directeur voetbalzaken van Ajax kijkt.

Volgens De Bont is Mislintat 'gek genoeg' de meest besproken man bij Ajax. 'Het gaat niet over Steijn of of Kudus weg gaat, maar het gaat over Sven Mislintat', constateert hij. 'Er was best veel kritiek. Het ging over de data-Duitser, hij zou geen Ajax-DNA hebben en ook niet het allerbeste CV van alle td's. Je merkt dat er nu wel een soort switch begint te komen.'

Dat komt doordat Ajax slagvaardiger lijkt op de transfermarkt. Lang waren Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen de enige nieuwe Ajacieden, maar vorige week haalde de club ook Carlos Borgs, Diant Ramaj en Jakov Medić binnen. Ook toptarget Josip Sutalo lijkt richting Amsterdam te trekken.

'Dan kan je aan die kant van de tafel ook wel wat'

De Bont merkt dat Mislintat bewust voor een bepaald soort speler gaat. 'Dat zijn geen jongens uit de subtop van de Eredivisie en de grote clubs. Hij durft te shoppen bij de kleinere clubs en bijt zich er ook in vast.' Sutalo, die bij Dinamo Zagreb speelt, is een voorbeeld daarvan. 'Met Sutalo is hij al weken of misschien wel maanden mee bezig. Hij is al vaak langsgeweest en lijkt beet te hebben. Ik merk bij supporters dat er een omslag is en dat men nieuwsgierig is. Als je Daramy voor twaalf miljoen haalt en voor zeventien miljoen verkoopt, dan kan je aan die kant van de tafel ook wel wat.'

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.