Jakov Medić

Jakov Medić (7 september 1998) kwam in de zomer van 2023 over van FC St. Pauli en tekende een vijfjarig contract bij Ajax. De Kroaat werd voor zo'n twee miljoen euro overgenomen van de club uit de 2. Bundesliga en de verwachting is dat hij wordt gezien als ideale back-up centraal achterin.

Voor Medić was het een fantastisch gevoel dat Ajax interesse toonde in de diensten van de verdediger. 'Ik ben opgewonden en vol emoties. Ik ben blij en trots om hier te zijn en om onderdeel te zijn van dit team en van deze grote club', vertelde de Kroaat na zijn presentatie bij de club. Hij beschrijft zichzelf als iemand die 'alles geeft' in het veld, maar tegelijkertijd houdt hij ook van 'mooi voetbal'. 'Daarom houd ik ook van Ajax. Ajax-spelers staan bekend om mooi voetbal. Daar is Ajax beroemd mee geworden, dus ik ben blij hier te mogen spelen en om met deze spelers te spelen. Ik houd van de steun van het publiek. Ik heb altijd voor volle stadions gespeeld en houd van die sfeer. Ik kan niet wachten om mijn eerste wedstrijd hier te spelen.'

Medić maakte op 12 augustus 2023 zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax en was tijdens zijn debuut meteen trefzeker. Hij zorgde vlak voor rust voor de 1-1 tegen Heracles Almelo. De wedstrijd werd uiteindelijk met 4-1 gewonnen door Ajax.