Officieel: Kroaat Medić is speler van Ajax

door Gino Haverkamp 718

Officieel: Kroaat Medić is speler van Ajax

door Gino Haverkamp 718

Laatst geüpdatet

Jakov Medić is speler van Ajax, zo maakt de club bekend via de eigen website. De centrumverdediger komt over van FC St. Pauli, actief in de 2. Bundesliga, en tekent een contract dat hem tot en met de zomer van 2028 in Amsterdam houdt.

FOTO: AFC AJAX

Ajax meldt niet hoe hoog de transfersom van Medić is. In het geruchtencircuit werden bedragen van rond de twee miljoen euro genoemd. De rechtspoot is de eerste verdedigende aankoop die directeur voetbalzaken Sven Mislintat heeft gedaan deze zomer.

De verwachting is dat de 24-jarige Medić als back-up is gehaald voor een nog aan te kopen centrumverdediger die rechtsbenig is. Naar verluidt is Josip Sutalo de topkandidaat om de achterhoede van Ajax te versterken, al is zijn komst allerminst zeker.

Medić heeft vooral ervaring op tweede niveau in Duitsland

De 1,93 meter lange Medić speelde sinds 2021 voor FC St. Pauli, waar hij in totaal 65 wedstrijden voor speelde. In het 2. Bundesliga-seizoen dat nu loopt speelde hij ook al één competitieduel. Eerder speelde de verdediger voor SV Wehen Wiesbaden, FC Nürnberg en in eigen land nog voor FK Istra 1961.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.