Zeges voor Ajax O16 en O15; O13 verliest

door JipVR 12

Dit is het jeugdoverzicht, welke mede mogelijk wordt gemaakt door onze partners Mercedes-Benz en Stern Auto, van de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 7 oktober. Ajax O16 en O15 boekten zeges tegen de leeftijdsgenoten van AZ en FC Twente. Ajax O13 ging eerder op de dag hard onderuit op bezoek bij AZ.

FT | AZ O13 - Ajax O13-1 (4-0)
Afgelopen week was Ajax O13-1 nog te gast bij De Wereld Draait Door, waardoor de verwachtingen hooggespannen waren voor het uitduel met AZ O13. Helaas voor de Amsterdamse talenten ging het duel met de Alkmaarders met liefst 4-0 verloren.

In de eerste helft speelde Ajax O13-1 niet heel goed en was het AZ O13 dat eigenlijk scoorde uit elke kans. Al na twaalf minuten stond de thuisploeg met 3-0 voor. Na rust kwam Ajax O13-1 een stuk beter voor de dag en was het de betere partij. Zo was Rijkhof dichtbij een doelpunt, maar raakte hij de paal. Vlak voor tijd wist AZ de score uit een strafschop nog verder uit te breiden: 4-0.

Opstelling Ajax O13: Steur; Turner, Bierens, Verschuren, Leembruggen; Vos, Rasing, Misehouy; Adjiembaks, Rijkhof, Egah.
Wissels Ajax O13:
Alders, Wierda, De Vries, Woudstra, Lenssen.

1-0 AZ (6')
2-0 AZ (8')
3-0 AZ (12')
4-0 AZ (58', pen.)

- Ajax O13 werd afgelopen week een landelijk bekend elftal. De talenten van Ajax waren te gast bij De Wereld Draait Door. Lees er hier in de Kweekvijver nog eens rustig over.

FT | AZ O16 - Ajax O16 (1-3)
Ajax O16 heeft op bezoek bij AZ O16 een nieuwe zege geboekt. Op het sportcomplex in Wijdewormer wonnen de jonge Amsterdammers met 1-3.

De start van Ajax O16 was slordig, maar na een blunder van de AZ-keeper wist Max de Waal de score na een kwartier te openen. Zo'n tien minuten voor rust kwam de wedstrijd meer op gang en kregen De Waal en Dillon Hoogewerf bovendien kansen op de 0-2.

Na rust was het direct raak, maar dan wel voor de Alkmaarders. Ajax O16 gaf direct antwoord, al had het opnieuw een fout aan AZ-kant nodig. Na geblunder in de AZ-defensie wist invaller Jaymillio Pinas voor de 1-2 te zorgen. Vlak erna waren Pinas, Hossein Zamani en Dook de Vries al dichtbij de beslissende 1-3, maar die zou pas vlak voor tijd gaan vallen. De Vries stuurde Pinas weg, waarna de spits zijn tweede treffer van de middag maakte.

Opstelling Ajax O16: Raatsie; Omzigtig (Scholten 41'), Hoever, Aksit, Bonnah; Unuvar, Warmerdam, De Waal (Beelen 54'); Pynadath (Pinas 41'), Hoogewerf, Zamani (De Vries 63').
Wissels Ajax O16: Dieker, Scholten, De Vries, Beelen, Pinas;

0-1 Max de Waal (16')
1-1 AZ (41')
1-2 Jaymillio Pinas (51')
1-3 Jaymillio Pinas (80')

FT | Ajax O15 - FC Twente O15 (2-1)
Na een mooie minuut stilte voor de overleden burgemeester Eberhard van der Laan begon Ajax O15 voortvarend aan de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente. De Amsterdammers vlogen er vol op en stonden binnen zeventien minuten op 2-0 tegen de Tukkers. Eerst schoot Kik Braspenning knap de bal tegen de touwen, waarna Jay Enem de score verdubbelde.

In de tweede helft kwam FC Twente iets beter in de wedstrijd en werd de aansluitingstreffer in de 46e minuut gemaakt. Ajax kon de voorsprong echter met succes verdedigen, waardoor de Amsterdammers de aansluitingen vinden met de top 5 van de competitie.

Opstelling Ajax O15: Dijkstra; Oostwoud (Quaedvlieg 29'), Rensch (Dakriet 40'), Mukeh, Misidjan; Campagne, Yah (El Morabet 56'), Regeer; Markelo (Achemlal 48'), Enem, Braspenning;
Wissels Ajax O15: Van den Heuvel, Dakriet, El Morabet, Achemlal, Quaedvlieg;

1-0 Kik Braspenning (12')
2-0 Jay Enem (17')
2-1 FC Twente (46')