UEFA schorst Onana voor een jaar na dopingovertreding

door Bart Veenstra 375

UEFA schorst Onana voor een jaar na dopingovertreding

door Bart Veenstra 375

Laatst geüpdatet

De UEFA heeft Ajax-keeper André Onana voor een jaar geschorst als gevolg van een dopingovertreding. Dat meldt Ajax vrijdagochtend via de officiële kanalen. Bij de doelman van Ajax werd na een 'out of competition' controle op 30 oktober 2020 het middel Furosemide in zijn urine aangetroffen.

De schorsing gaat per direct in en geldt voor alle voetbalactiviteiten, zowel nationaal als internationaal. De keeper mag ook niet meer meetrainen bij Ajax. Op Ajax.nl valt te lezen dat Onana zich op de ochtend van 30 oktober niet lekker voelde. 'Daarvoor wilde hij een tabletje nemen. Onbewust slikte hij echter Lasimac, een middel dat zijn vrouw eerder voorgeschreven kreeg', schrijft men.

'Onana vergiste zich in het product, nam abusievelijk het medicijn van zijn vrouw, met uiteindelijk deze door de UEFA tegen de keeper getroffen maatregel tot gevolg', aldus Ajax. Het tuchtorgaan van de UEFA heeft uitgesproken dat Onana niet de intentie heeft gehad om vals te spelen. De Europese voetbalbond vindt echter op grond van de geldende anti-dopingregels dat een atleet te allen tijde zelf de plicht heeft om ervoor te zorgen dat er geen verboden middelen in het lichaam terechtkomen.

Ajax laat verder weten dat de club en Onana tegen de uitspraak in hoger beroep gaan bij het Court of Arbitration for Spor (CAS). Zeker is dat Ajax het voorlopig moet stellen zonder Onana. De Amsterdamse club heeft verder nog de beschikking over keepers Maarten Stekelenburg, Kjell Scherpen en Dominik Kotarski.

LEES MEER: De eerste reactie van algemeen directeur Edwin van der Sar op het nieuws omtrent de schorsing van André Onana.

Verwacht jij dat Ajax met 3-1 wint van FC Utrecht? Zet dan in en krijg 8,90 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.