Ten Hag bracht Ihattaren niet als provocatie richting PSV: 'Pardon?'

door Jesse ter Haar 142

Ten Hag bracht Ihattaren niet als provocatie richting PSV: 'Pardon?'

door Jesse ter Haar 142

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag heeft het inbrengen van Mohamed Ihattaren tijdens PSV - Ajax niet als provocatie bedoeld, zo vertelt hij op de persconferentie na afloop. Sterker nog: de oefenmeester lijkt een dergelijke gedachte vreemd te vinden.

Een beloning voor het harde werken van de voetballer is het net zo min, zo laat Ten Hag blijken. 'Ben jij gek? Dat is om de wedstrijd te winnen.' Vervolgens volgt de vraag of het een provocatie was. 'Pardon? Dat is een idee om de wedstrijd te winnen', valt Ten Hag bijna in herhaling. 'Anders had ik hem er ook niet bij genomen. Antony is weg, Labyad die daar zou kunnen spelen is weg. We hebben geen alternatief op de rechterkant.'

Bovendien weet Ten Hag dat Ihattaren bij uitstek een speler is die uit het niets iets kan creëren. 'Je weet dat Mo, dat hebben we ook op de training en bij Jong Ajax gezien, met één moment iets weergaloos kan doen. Hij kan out of the box iets creëren en beslissend zijn.'

Ihattaren betrad het veld pas in de 86ste minuut en had zodoende maar weinig tijd om zijn stempel te drukken. Eenmaal wilde hij een poging wagen, maar op dat moment zag hij zijn schot geblokt worden. In totaal kwam de creatieveling nog elf keer aan de bal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.