Ten Hag zag wedstrijd waarin alles tegenzat: 'Speelden tegen méér dan elf spelers'

door Jesse ter Haar 217

Erik ten Hag is van mening dat zo'n beetje alles Ajax tegenzat tijdens de bekerfinale. Tijdens de persconferentie na afloop van PSV - Ajax spreekt de oefenmeester zich erover uit.

'In het topvoetbal zijn er soms machten en krachten die je niet kunt beschrijven', begint hij cryptisch. 'Vandaag (zondag, red.) was het zo’n wedstrijd dat alles, maar dan ook alles, tegenzat voor ons. We speelden tegen méér dan elf spelers. Desalniettemin hebben wij karakter getoond. We hadden deze wedstrijd niet mogen verliezen, maar het gebeurt wel.'

'Als ik mijn ploeg vandaag zie voetballen... Het is een ongelooflijk ongelukkige samenloop van omstandigheden tegen een hele goede ploeg, want dat is PSV', gaat Ten Hag door. 'Als je dan zo domineert… Ik denk niet dat iemand – gezien de krachtsverhoudingen - in de rust had gedacht dat PSV deze wedstrijd nog zou winnen. Wij moeten ons geen zorgen maken, maar we moeten wel vijf finales spelen.'

Ook bespreekt Ten Hag twee belangrijke momenten tijdens het duel. Zo kreeg Dusan Tadic in de eerste helft geen penalty, terwijl hij die volgens de trainer wel had verdiend. Een 'breekpunt' wilde hij het echter niet noemen. Verder werd een doelpunt van Noussair Mazraoui afgekeurd, wat anders de bevrijdende 0-2 had opgeleverd. Ten Hag kijkt gek op van het feit dat het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. 'Dat was vrij lang voor de goal viel. Volgens mij is de regel daar niet voor bedoeld.'

Ajax komt matig uit de kleedkamer

Tot slot probeert hij de matige start van Ajax na rust te verklaren, maar dat vindt Ten Hag lastig. 'Er was natuurlijk iets met Nous, die had last van zijn enkel. Martínez had ook wat problemen, maar we hadden niet zo heel veel wisselmogelijkheden. Daar begint het, maar dan hoeft het nog lang geen goal te zijn.'