Sterk Jong Ajax klaar voor competitie | Ajax Showtime

Sterk Jong Ajax klaar voor competitie

door BvdPloeg 88

Sterk Jong Ajax klaar voor competitie

door BvdPloeg 88

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft dinsdagmiddag aangetoond dat het klaar is voor de competitiestart in de Jupiler League. De beloften van coach Marcel Keizer maakten indruk tegen Telstar, dat uiteindelijk met 3-0 ten onder ging.

Keizer had de beschikking over de getergde buitenspelers Vaclav Cerny en Robert Muric, die beiden een trip naar Griekenland aan zich voorbij zagen gaan. Het tweetal was uiteindelijk verantwoordelijk voor de volledige doelpuntenproductie. Muric maakte 1-0 uit de rebound van een Cerny-schot en Cerny zelf schoot twee keer raak.

Twee van de drie doelpunten vielen in een indrukwekkende eerste helft. Jong Ajax zette vroeg druk, speelde goed in balbezit en was fel bij balverlies. Het leverde veel kansen op en dus twee goals van Muric en Cerny. Op het middenveld waren Abdelhak Nouri (die nog de paal raakte) en Frenkie de Jong op dreef en achterin maakte Deyovaisio Zeefuik indruk.

Na de pauze waren er een stuk minder kansen te noteren, maar Jong Ajax hield wel de controle. Telstar kwam er één keer gevaarlijk uit en raakte de lat, maar verder had Norbert Alblas weinig te doen. Jong Ajax speelt komende maandag om 20.00 uur de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen FC Emmen.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Zeefuik (71. Bergsma), Lartey Sanniez, Eiting Savastano (60. Mazraoui); De Jong, Clement, Nouri; Muric, El Idrissi (60. Dekker), Cerny.
Wissels: Groothuizen, Dekker, D. Gudelj, Bergsma, Mazraoui.

Opstelling Telstar: Zonneveld, V Huizen, Korpershoek, van Iperen, Tutuarima, VD Broek, Knol, lilipaly, Mahmudov, Serrarens en Philips

Doelpunten:
20' Muric 1-0
35' Cerny 2-0
67' Cerny 3-0

Bijzonderheden:
- Cerny en Muric hadden gehoopt in Griekenland te zitten, maar spelen dinsdagmiddag bij Jong Ajax. De twee buitenspelers leken in aanmerking te komen na het wegvallen van Amin Younes, maar Peter Bosz besloot anders.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties